Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak trosku zmena. Je tam rozbita podsivka a to mamzela dre do paty. Ja to doted mezkoumala a i reklamaci si podaval on. Kouknete. Co myslite? Zvenku jsou jako nove.
Muz totiz do prace nosi oblek a odpovidajici obuv, takze takovehle boty ma jenom na volny cas. Loni jsme ale staveli a permanentne jezdili na stavbu, takze boty fakt moc nenosil, aby si je tam nerozbil nebo neznicil. Paradox, co? ![]()
@czaky ja mam zase pocit, ze nereklamuji jen to, co nekoupim ![]()
@hartiepa Mně to taky nevyreklamovali, ačkoliv to bylo na obou botách. ![]()
@hartiepa @boball tak to vás obě zklamu, toto vám neuznají, právě toto svědčí buď o obuvi, která nesedí na noze, či botě která je obouvána bez lžíce a většinou vám to všude zamítnou právě z tohoto důvodu, dost často pokud bota nesedí je vydřená podšívka i jinde, zkus šáhnout do špičky, vznikne to tím jak tam noha pořádně nesedí, jinak ta podšívka je dělaná na to, aby se botky obouvali rozšněrované a nejlépe se lžící, což nikdo nedělá a proto se ti to takto vydře
@myšák1187 je zajímavé, že u jiných bot z jiného obchodu se to neudělalo.
@boball píše:
@myšák1187 je zajímavé, že u jiných bot z jiného obchodu se to neudělalo.
no to je bohužel možný, my měli toto nakázáno zamítat a pokud to šlo na vedení a i dál, tak ty to vždy zamítli taky, páč se nejedná o výrobní vadu, ale mechanické poškození a na to se záruka nevztahuje
@myšák1187 diky za informaci. Uz v A3 ale nekoupim ani zvykacky. Boty za cca 1300,– a v coudu. Na jinych botach Adidas se manzelovi nic takoveho neudelalo
A to on se k nim chova jako ke strevickum Jimmy Choo, takze jedine se lzici.
Nezapomínejte ovšem, že Češi jsou národ velice vyčůraný a chtěli by nejlépe všechno zadarmo.
Takže to mnohdy zkouší, že vynošené boty chtějí vyreklamovat a vlastně v pohodě vyměnit za jiné, které zrovna potřebují na další sezonu.
Nedokážou se smířit s tím, že dětičky boty prostě zničily. Což je teda jev naprosto normální.
No a pokud si koupíte obuv nekvalitní, tak to se dá čekat, že nevydrží.
Nedivte se obchodníkům, reklamace není žádná sranda, není možné uznat všechno. Lidi po nich řvou kolikrát i když jsou v neprávu. Kdo by to chtěl dělat?
Nevěřím, že byste to zvládli v pohodě.
Když vidím, že boty dětem udělaly službu, stejně po sezoně už jsou malé, tak to dál neřeším, čas je pro mě dražší.
@lentilka79 nojo jenze je otazka jestli se ti ty paty vydrou po cely sezone nozeni nebo po 10ti obutich a zrovna boty na fotce mi nijak zvlast onosene neprijdou. Argument typu : „co cekate, si mate koupit kvalitni boty“ me taky dokaze vytocit, jednou mi to jedna prodavacka rekla o kozackach za 2000,– tak jsem si pomyslela, ze bych asi mela zmenit profesi, kdyz pro ni boty za 2000,– nejsou kvalitni, ja na drazsi fakt nemam. Stejne tak mi neprijde normalni implicitne zamitnout vse a cekat, kdo se zkusi hadat a kdo ne. Kamarad si k reklamaci dokonce musel najit nejaky zakon normu nebo ja nevim co, zkratka oficialni dokument ve kterem je vyslovne uvedeno, ze obuv ktera je oznacena jako vychazkova musi vydrze tusim 20 minut deste. Boty nevydrzely ani uprk mezi praci a metrem. Pritom u veci reklamovanych mimo CR neni problem. Stejne tak jsem zatim nemela problem s reklamaci treba u ikea. Nic osobniho, ale cesky pristup k reklamacim me vytaci ![]()
@czaky Holce se vydřely za měsíc, a stály 1300.Po dalším měsíci se válení na reklamačce, šly do popelnice.
@czaky Český přístup k reklamacím mě právě také vytáčí, proto jsem to napsala, ale bylo to myšleno tak, že obchodníci zamítají pouze neoprávněné reklamace, kterých je dost.
V žádným případě se to nedělá tak, že se zamítne vše a potom se čeká, kdo se ozve, za ty problémy to přece nestojí.
Většinou prostě nejsme schopni si přiznat, že si něco poškodíme sami a děti jsou navíc v tomhle dobrými experty.
Např. teda ta vydřená podšívka je jasný případ mechanického poškození.
Bohužel chování lidí na západ od nás je zcela odlišné a nemůžeme se s nimi srovnávat. Češi mají ke všemu svůj svérázný přístup a mnohdy se velice stydím, kam patřím.
Bohužel.
U nás by to za chvíli dopadlo tak, že z obchodů by se staly pouze půjčovny zboží.
Každý by hned každou blbost reklamoval a normální obchody by postupně zanikly a zůstaly pouze hypermarkety se svým velmi pochybným zbožím a hnusnýma potravinama.
Bože, jenom to ne.
Ke všemu jsou u nás zákony postavený na hlavu, které normální obchodníky a podnikatele leda ničí.
Kdo ten stát potom bude živit teda mi není jasný, ale to už se dostávám někam dál ![]()
@lentilka79 Zjevne mame kazda jinou zkuseno, treba bych to statisticky videla jinak, kdybych delala nekde na reklamacich. takhle muzu soudit jen svoji zkusenost. Za sebe - proste mi opravdu hodne vadi, kdy mi boty za 2000,– odejdou po ani ne kazdodennim noseni za 1 mesic, kdyby byly levne (tak do 500,–), nereknu ani popel. Na druhou stranu si pravidelbe kupuju trekove sandaly Lizard. Cena take pres 2 tis., ale ale kvalita tomu odpovida. Tyhle boty v podstate nesundam z nohy od jara do podzimu a obvykle az po tech 2 letech presoupu nekde nejaky pasek, nebo proslapu podrazku… A kdyz se mi to stane driv, tak v tomto pripade nereklamuji
.
A jeste jedno upresneni. Ja osobne mam problem s reklamacema prave spis ve velkych obcodech (humanic, whirlpool, czc, sconto, sportisimo…). Naopak maly obchodnik bud prodava kvalitni zbozi (a reklamovat netreba), nebo reklamaci bez problemu vyridi. Myslim, ze receno uz bylo vse, preju lepsi vyrobce, prodejce i zakazniky vsem ![]()
@lentilka79 jestli ta narážka o zničených botách byla na mne, tak se musím ohradit. Škoda, že jsem to tenkrát fotila jen mobilem a za šera. Jinak jsem je chtěla vyfotit zvenku včetně podrážky. Ty boty jsou jako nové. Manžel je měl na nohách asi 20× s tím, že přestože jsou snad běžecké, tak je má na lehké vycházky s kočárkem, z auta do auta a podobně. Jsou to adidasky z A3 za cca 1500,– - nechci tím říct, že bych si myslela bůh ví co za kvalitní značku jsme to koupili, ale jen že to nejsou (respektive nemají být) škrpály za 300,– od ťamanů. Fakt si představuji, že by měly vydržet o hodně víc. Do A3 ani do Adidas už znovu nepůjdu.
A můžeš si být jistá, že mě reklamování zboží fakt nebaví. Nenakupuji v tržnicích ani v obchodech, u nichž už jsem si ověřila, že zboží je pochybné kvality. Stojí to peníze navíc, tak bych čekala, že se to taky odrazí jinde než v peněžence. Něco, co zničím, bych určitě nereklamovala. To by mě hanba fackovala, už tak když musím něco reklamovat, tak jdu s malou dušičkou.
A
A aby toho nebylo málo, tak jdu pro radu s dalšími botkami. Tentokrát to jsou kožené lodičky s otevřenou patou od Bati za 1400,–, které jsem si koupila na plesy a měla jsem je na nohou dohromady asi 5 hodin, kdy jsem ani netancovala. Přesto se na jedné z lodiček udělala taková jakoby pavučinka. Není to v ohybu prstů, ten je kousek dál a i na fotce je trošku vidět. Boty jsou bohužel bílé, tak to jde špatně vyfotit. Nicméně váhám, jestli to jít reklamovat nebo se na to vyprdnout. Moc se mi ale nelíbí, že to udělala jen jedna bota ![]()
Přidávám se do klubu. Synovi jsem u Alberta koupila sněhule 30. prosince. Zima žádná, na nožkách je měl jen několikrát, nosil přechodovou obuv. Přesto naprosto prodřené podrážky, reklamace neuznána, prý běžné známky opotřebení (mohl je mít na sobě tak 15×?). Já jsem měkká, manžel je chce dát do jiného obchodu s tím, že nebude souhlasit s výsledkem reklamace, uvidíme. Každopádně vím, kde boty nekupovat.