Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte!
Dneska jsem dala do našeho sporťáku x landeru emitexový fusak a zjistila jsem, že se tam Ela ani náhodou nevejde - 19 měsíců, 12 kg. Tak jsem začala špekulovat, jestli máme malej kočár - i bez fusaku je tam v zimním oblečku hrozně narvaná, nebo jestli se už v tomto věku fusak nepoužívá, nebo jestli koupit golfky, nebo máme jen blbej sporťák:)
co myslíte a jak to máte vy? ![]()
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAMalej je teda starsi,a nemame xlander,ale chicco liteway,golfky,dneska jsem ho tam p odelsi dobe dala,a taky se tam nevejde
nevim jak to budu resit,sportak potrebuji kdyz jdeme rano do skolky mame to 1,5 kilaku pesky,a mladsi to jeste neujde,nebo by jsmme sly hodinu,takze taky budu rada za kazde rady ![]()
Náš mladší má 27 měsíců, 11kg a i s fusakem a nánožníkem se tam vejde v pohodě
To samé Chicco Liteway, taky je máme
Asi mám skladné dítě.
Hanule píše:
Náš mladší má 27 měsíců, 11kg a i s fusakem a nánožníkem se tam vejde v pohoděTo samé Chicco Liteway, taky je máme
Asi mám skladné dítě.
a jaky mas fusak?? ze se ti tam tak velke dite vejde,
Mam stejnej problem, sportak je Zuzi ve 22m a pri 92cm vysky malej (mame Teutonii Spirit). Koupili jsme golfky TFK buggster, jsou faaakt velky ![]()
Odjezdila jsem s nim bez problemu 2 zimy
. Syn je kvetnovej, takze druhou zimu mu bylo tak cca mezi 17-22 mesici, a vesel se teda uplne bez problemu.
Za me je to skvelej sportak, nemuzu si stezovat.
Mam ho jeste i schovanej, kdyby byl v zime marast a musela bych brat kocar, tak abych mela co - je ale fakt, ze s fusakem uz moc nepocitam, maximalne tak bez toho spodku na nohy.
Mne se naopak vzdycky zdalo, ze tam ma kolem sebe az moc mista, obzvlast bez fusaku
.
Malá má taky 19měs, 12kg a 85cm a vejde se mi do Jané Slalom Reverse naprosto v pohodě. A má rezervu do délky i šířky.
Háta_x píše:
Malá má taky 19měs, 12kg a 85cm a vejde se mi do Jané Slalom Reverse naprosto v pohodě. A má rezervu do délky i šířky.
Jane je asi prece jen prostornejsi, segra ma Nomada, a malej ji tam sedi jeste ted (budou mu na Vanoce 3 roky
).
My taky dobry, prvni dite melo v zime rok a pul, jezdil tam v klasickym beranu, dceri jsem ted koupila teplouckej tlustouckej fusak a je tam naprosto v pohode i s nanoznikem a nabalena v bunde. X lander je uplne v klidu, asi mate vetsi tloustiky ![]()
Emitex je takový dost tlustý a nepoddajný fusak, takže v užším kočáru pak už opravdu nemusí zbýt místo na dítě - zkoušela jsem ho dát do golfek teutonia solano a nevešlo se mi tam ani půlroční dítě ![]()
Mám srovnání s fusakem do Quinny Freestyle, ten je mnohem „štíhlejší“, místo neubírá, hřeje přiměřeně, v mrazech jsem do něj cpala ještě fleecovou deku, ale pořád tam bylo víc místa jak v tom emitexovém. Výhoda emitexáckého je pro větší dítě jeho rozepínatelnost a odepínatelnost, ale jinak mi konstrukčně moc nevyhovuje
Malámá teď skoro v 9 měsících 11kg a vejde se. Ještě tam mám tu vlžku pro menší děti
.
No popravdě,x lander sporťák není moc velkej,já mu říkám malej velkej kočár,pořádila jsem si ho taky,a druhou zimu už se tam s fusakem taky skoro nevešel,my v zimě jezdili radši na sáňkách,asi to nebude jen fusakem,stačí větší dítě a je to…
Je malej kočár, nebo je malej nánožník a nevejde se do něj fusak???
fusak se vejde,loni jsme tak jezdily, ale dítě už se tam letos nevejde.....