Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Juro napsals to výstižně,pod to bych se podepsala.Těžko se ale může máma od dítěte seberealizovat,když se mu musí plně věnovat.Můžeme napsat aby se tatíček taky postaral o dítě,ale půjde to těžko,když nedorazí domů.
bamba: tatínek od rodiny, co pracuje v bance a počítám ještě nezažil hmotnou nouzi, by si možná vybral kamarády… což by nebyl šťastný konec příběhu. Tak bych to nehrotil. Jenom bych zakladatelce popřál trochu víc sebevědomí a ať i při mateřské začne na budování svého „soukromého teritoria“ víc pracovat.
Zakladatelko, já bych to viděla na automaty nebo jiný hazard ![]()
Normálně otec od rodiny nevstává v pět ráno, ledaže má pracovní povinnosti či konejší plačící dítě.
proto myslím, že jedině závislost ho může „hnát pryč“. M
Já netuším co to je! Já prostě nevím. Automaty mi k němu nejdou, k hazardu se staví velice odmítavě, ale přede mnou. Možná je to úplně jiný člověk než si myslím že je. Možná ho vůbec neznám. Já už nic nevím. Jen to, že jsem se už vrátila domů z procházky a on tady pořád není.
A to je špatný, moc špatný. To co on dělat nebudu. Přemýšlela jsem nad tím. Copak můžu? Malá mě potřebuje, nebudu se okrádat o čas s ní, jenom proto, že si budu chtít vyzkoušet, jestli to náhodou nezabere. Nejraději bych se zbalila a vyrazila pryč, ale nemám auto a do vlaku tu svoji malou bandu nenaskládám.
![]()
Chuanitko: Malé je půl roku a ano chtěli jsme ji oba. A teď si ji užívám jen já.
Luck - já souhlasím s holkama, že je potřeba na chvíli zmizet. Chápu, že to bude náročné, ale zkus ten vlak zrealizovat. Vždyť on právě na tohle hřeší, že se prostě nemůžeš hnout!! Řekni si kamarádce o pomoc k vlaku a na konci zas na tebe může někdo čekat. Fakt uteč (ne na furt!), jinak se zblázníš!! Držím palce!!!
Ahoj luck.
Jenom ti napíšu, co mě k tvému úvodnímu příspěvku napadá.
Nebýt toho výletu do klubu, tak to je přesně popis mého chlapa po narození první dcery. Prostě pro něho se nic nezměnilo, pořád jsem s holkou byla sama, on chodil dál po svých akcích, za kamarády a tak. Samozřejmě doma byly scény, vygradovalo to když byl holce rok. Postupně se vášně uklidnily … a i když můj chlap nikdy nebude ten, co se bude rád a dobrovolně věnovat dětem, ale vždycky bude sobecky upřednosňovat sebe a svoje zájmy, tak musím říct, že se po těch letech, co je tátou, hodně zlepšil.
K tomu výletu do klubu za kamarádem a kondomům v kapse … napadlo mě, jestli ten kamarád není něco víc. Jestli spolu nespí. Mám ve svém okolí pár příkladů toho, že i táta od rodiny najednou zjistí, že kluci ho přitahují přece jenom víc.
Je těžké ti radit, co dělat. K tomu tu nejsme nikdo kompetentní, jenom ty sama víš, jak to u vás doma vypadá, jaký tvůj partner je a pod.
Myslím, že když na něho s těmi kondomy uhodíš, tak si jen vymyslí nějakou výmluvu, nebo na tebe bude hnusný. Možná by ale nebylo od věci mu důrazně naznačit, že nebudeš snášet jeho chování donekonečna a že by o vás taky mohl přijít.....
Hodně síly ![]()
Baghira
Zakladatelko:
hloubku problému neposoudí nikdo, ale jestli je k tobě jinak milý a ty chceš vztah udržet, už bych dál s ním o tom, že s vámi tráví málo času nekomunikovala. Našla bych si svůj koníček, a to nejdůležitější, pravidelný.
Já jsem si vybrala jazykový kurz (ale zvaž i něco jinýho
) - není na tom nic špatného a ani partner by v tom neměl vidět žádný protiútok. Navrhni mu termíny (volila bych hodiny 2× týdně), které se mu víc hodí (já nabízela po+st nebo út+čt 17-19h). Na 3 měsíce bylo jasně dané, kdy hlídal a já měla volno pro sebe. Jednak mu tím znemožníš lítat po klubech a donutíš chodit aspoň 2× týdně z práce včas.
Poznáš nové lidi a odreaguješ se.
Po kondomech ani ničem jiným bych nepátrala. Fakt je lepší nevědět. A dál bych to řešila až podle toho, jak se k tomu partner postaví.
L.
P.S. já si ten jazykový kurz vybrala spíš z toho důvodu, že přítel si po narození miminka svoje koníčky nijak nezredukoval. Každý sport zakončí na pivku s kamarády a tak jsem taky bývala po večerech sama doma
Sporty mu ale omezovat nechci (právě kvůli tomu, aby se z něj nestal váleč u TV nebo nehledal odreagování jinde). Ale ty hospody a noční návraty už mě začínají dost štvát. Mluvení o problému ale nikdy nic neřešilo. Vždy to vyřeší jen to, že si naplánuji něco svého, dostatečně dopředu mu to oznámím, aby věděl, že bude hlídat. Pokud se vymlouvá, že nemůže, tak jen předhodím, že už přes rok se upřednostňují jeho zájmy, tak jednou za čas může být vyjímka. Samozřejmě ale se snažím si svoje plánovat vždy tam, kdy přítel nic nemá. Tak tvrdá zase nejsem
![]()
bamba píše:Já bych mu řekla,ať si laskavě uvědomí,že má rodinu a začne se podle toho chovat,pokud nebude chtít na svým dosavadním způsobu života nic měnit,tak ať se sebere a jde.Skutečnost,že se trápíš ho viditelně nebere,prostě ať si rozmyslí co chce a kdo je pro něj důležitý,jestli rodina,nebo podivní kamarádi.
Myslím si to samé, není nic špatného na tom se seberealizovat, to bys měla udělat tak jako tak až bude malá větší, najít si něco svého, ale v první řadě si musíte udělat doma pořádek a ujasnit si vlastně, co chcete. Možná se vaše názory na další život trochu rozcházejí, ale to snad potvrdí každý, že příchodem dalšího člena rodiny, hlavně miminka se hodně věcí strašně změní. Někdy to prostě chlapi neustojí, někdy nechápou, že už nejsou ty jedničky, ale vždycky je to o komunikaci. A to, že jde v pět ráno za kamarádem mi taky nepřijde normální, chápala bych, kdyby to bylo večer, ale ráno
to je fakt divný. Nejsme moralista ani odborník na vztahy, ale my když máme krizi, musíme si to vyříkat, pravda, trochu Itálie, ale pak to je o mnoho lepší. Tak držím palce !!
uff, už jsem všechno přečetla..První co mě napadlo - NEVĚRA. i inteligentní, pozorný, milující, bankovní zaměstnanec tě může podvádět - prostě to tak vypadá..Ale jen VYPADÁ - jestli to tak je to se ukáže.nevěnuje vám ani jedinou hodinu svého volného času - tak kde tedy je - v barech a hopodách a přitom domů chodí střízlivý, je alespon načichlý hospodou?? nebo domů chodí vonavý??
To, že se k tobě stále chová pozorně ( snídaně apod.) může být jen manévr, jak si doma zachovad jakž takž stejnou situaci a tebe v nevědomosti..
Choval se takto i před dítětem - nebo jste spolu trávili nosmálně čas???
Je v tom něco, co ti nechce říct - nejsou to kamarádi a návštěvy známých.Co se někdy nabídnout, že ho vyprovodíš kočárkem kam zrovna jde, nebo se za ním podíváš???
Také jsem pro trochu toho žárlení - klidně si začni před ním smskovat a chodit s mobilem na wc a do vany..ono to určitý efekt má..
Držím palce, moc by mi bylo líto, kdybych měla pravdu..
Ja budu mozna nejvetsi pesimista,ale na neveru bych to tak nevidela,spis na neco horsiho…me napadl dvoji zivot a nebyva to jen ve filmech..Jsou lide,kteri tak ziji roky a jejich blizci se kolikrat ani nic nedozvi,pokud padne nejake podzreni,tak se to vetsinou stoci kolem neprokazane nevery..
Jsou lide,kteri mimo domov maji jine identity,odchazi na zavolani telefonu uprostred noci,brzo rano..
Nemusi v tom byt jen automaty ci jine gembler hry,muze to byt neco horsiho.Drogovy kamarad…v pet rano..hm..nepotreboval neco kamarad?Nejen drogy,treba i informace,ksefty…(tak tedy nemusi jit zrovna o dvoji zivot,ale treba o narazovy nelegalni kseft…)
To je to,co napadlo bohuzel me.
Mě zase napadlo,bankéř=přehled v penězích, zakladatelka neví o části jeho výplaty, drogový kamarádíček v pět ráno. Není v tom nějaké nelegální půjčování peněz, lichva, praní peněz. Třeba jen z pocitu zajistit rodinu, dítě, do něčeho spadl a nejde z toho ven.
Ale nejsem v kůži zakladatelky, takže tak, jak všichni ostatní, můžu jen vymýšlet. M
Když přišel domů, nechala jsem mu dítě ( zásoby mm v mrazáčku), ukázala co a jak, vyvařila lahvičku, vzala psa a táto, starej se! Docela to zvládli a já odreagovala! Parádně! Večer bude debata na téma, co my dva, to je jisté, ale teď vím, že pokud opravdu chci něco vyřešit, musím začít zase maličko žít ten svůj život. Nevěru už řešit nebudu, opravdu se bojím co bych se dozvěděla! Zkusím vypátrat, jestli za tím není opravdu něco v práci, automaty, drogy…a to se také bojím co zjistím. Snad brzy najdeme zase společnou řeč! Nic bych si nepřála víc! ![]()
No vidíš Luck, ty jsi šikula, žes to tak zvládla a stála sis za tím,že mu necháš mimčo a šla sis taky provětrat hlavu. Hodně to pomáhá…Budu ti držet palce na večerní debatu…Určitě nepátrej,je to pro tvůj klid.Tak pak dej vědět, jak to dopadlo..
Ahoj Luck,je mi líto,že máš takové problémy,pročetla jsem si tady rady,no nevim,já bych neodjížděla,bo právě by měl tvůj partner ještě víc volnosti.Myslím,že právě ta volnost,kterou mu dáváš,je ten problém.Netvrdím,že by nemohl mít chlap koníček a věnoval se mu,ale trajdání po barech teda jako koníček nepovažuju.
Já bych mu řekla,ať si laskavě uvědomí,že má rodinu a začne se podle toho chovat,pokud nebude chtít na svým dosavadním způsobu života nic měnit,tak ať se sebere a jde.Skutečnost,že se trápíš ho viditelně nebere,prostě ať si rozmyslí co chce a kdo je pro něj důležitý,jestli rodina,nebo podivní kamarádi.