Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem, promiňte za anonymitu. Oživuji tuto diskuzi - už je to nějaký pátek, co jsem v našem společném bytě našla tmavé černé vlasy (mám blond vlasy), nebudu tady popisovat, jak hrozně mi bylo, následoval rozchod. Místo svatby a miminka.I když vím, že je to nejlepší řešení, stále to moc bolí.
Včera jsem měla rande. Bylo to o ničem.
Kdy už konečně zapomenu na to, co mám pořád před očima?
Má někdo zkušený radu?
Můžu se zeptat, jestli se přítel přiznal nebo si se s ním fakt rozešla jen kvůli cizím vlasům v bytě?
@Aragua píše:
Můžu se zeptat, jestli se přítel přiznal nebo si se s ním fakt rozešla jen kvůli cizím vlasům v bytě?
Nepřiznal. Dodnes tvrdí, že mě nikdy nepodvedl. Vím, že by se nikdy nepřiznal a vím, že podvedl - ženská intuice.
Bylo toho víc, ty vlasy - to už byla jen taková tečka.
Byla jsem v podobné situaci… asi nejvíc mi pomohlo si uvědomit, proč vztah s ex neklapl, ze to nejdůležitější - pocit že mu může věřit, už nikdy nebude… a je dobře že spolu nejsme… nemyslela jsem na to hezke, ale na to co mi provedl a rychle jsem ho vytěsnila…začala jsem chodit na rande a taky nic moc… ale spíš to bylo tím protějškem a ne stýskáním po ex… teď už mám super nového přítele… a bylo mi s ním fajn hned na prvním rande… takže jenom vydrž a užívej si třeba své samoty… nějaký čas je to bezva…
..
Nonymko..jak dlouho seš po rozchodu?
má zkušenost je že to chce spoustu času než to bude za tebou
Taky radím randit pro zábavu, nehledat v tom nic extra vážného. On se ten pravý ukáže, ale myslím, že v případě, kdy na tvé straně evidentně byla porušena důvěra je lepší chvíli být sama a prostě si jen užívat zájem chlapů okolo.
@jdukolem: Cca. měsíc. Bolí to pořád stejně. Hlavně ten způsob, jakým to udělal, a že ji zatáhnul k nám domů, kde jsme si to v létě zrenovovali
![]()
Nevím, jak se s tím vyrovnat.
O něho mi nejde.
Jde mi o sebe - aby to tak nebolelo, ale bolí.
@Anonymní píše:
@jdukolem: Cca. měsíc. Bolí to pořád stejně. Hlavně ten způsob, jakým to udělal, a že ji zatáhnul k nám domů, kde jsme si to v létě zrenovovali![]()
![]()
Nevím, jak se s tím vyrovnat.
O něho mi nejde.
Jde mi o sebe - aby to tak nebolelo, ale bolí.
to je krátké a velmi čerstvé ty pocity co ted máš jsou normální..připrav se že budeš jak na houpačce..nahoru a dolů jednou líp a jednou zase propad.. někdy ten propad přijde nečekaně - třeba hezká písnička v rádiu a seš dole..ale co je podstatné - ty intervaly co ti bude dobře budou delší a ty propady méně intenzívní až zjistíš že už to skoro ani nebolí..
víš hlavně se nebran emocím… chce se ti brečet? breč. chce se ti zuřit zuř. at to jde ven..
měsíc je fakt málo ještě to musí bolet, je brzy
![]()
@jdukolem: Dneska zrovna. Byla jsem na výletě, kde jsme předtím byli i spolu. Najednou vše vyjelo nahoru.
Nedokážu to prostě ještě ovládnout.
Máš pravdu v tom, že zažívám i pěkné stavy, kdy je mi líp, a že se to střídá.
Dnes večer zrovna na bulení.
Když si představím, že budou čarodky a to jsme vždy grilovali s přáteli…
Zítra mám jít s tím, co jsem s ním měla rande, na výlet. Vůbec se mi tam nechce.
Beru to jako trest, že si zas musím hledat někoho jinýho.
To hledání mně nebaví, je to vopruz.
Měla jsem ráda své jistoty, alespoň jsem si myslela, že jsou jen moje ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem: Dneska zrovna. Byla jsem na výletě, kde jsme předtím byli i spolu. Najednou vše vyjelo nahoru.Nedokážu to prostě ještě ovládnout.
Zítra mám jít s tím, co jsem s ním měla rande, na výlet. Vůbec se mi tam nechce.
Máš pravdu v tom, že zažívám i pěkné stavy, kdy je mi líp, a že se to střídá.
Dnes večer zrovna na bulení.
Když si představím, že budou čarodky a to jsme vždy grilovali s přáteli…
Beru to jako trest, že si zas musím hledat někoho jinýho.
To hledání mně nebaví, je to vopruz.
Měla jsem ráda své jistoty, alespoň jsem si myslela, že jsou jen moje
rozumím.. ![]()
jediné co ti opravdu poradím je neovládat to nepotlačovat..nechat ty emoce projít..ono ovládáním nic nezískáš - vybublá to jindy a hůř
a k těm akcím - dělej jen to na co se cítíš - jdi to zkusit a když to nepůjde odejdeš.. zavírat se doma nic neřeší..
k tomu výletu - ale jen jed neber to jako rande - na to je brzy se seznamovat ještě nejsi ok ale ber to jako čas strávenej v přírodě ![]()
No, jsem v podobné situaci, taky se v tom plácám, ale o to je to horší, že já mám maličké dítě. Já zase přišla na smsky kvůli vysokému účtu. Došlápla jsem si na oba a že jsou jenom kámoši. Zprávy ukázat nechtěli, takže jenom trdlo by věřilo kecům o kamarádech. Navíc jsem si počkala až budou spolu, chodil za ní na barák a prý si jenom povídali.. Teď si ho ta blbka co mu vlezla do postele může nechat. Bolí to, jsem naštvaná na něj jak to mohl udělat a na ni že ji nebylo blbé mít něco s chlapem od malého miminka, ale mělo to tak asi být. Dvě prasata co si to spolu rozdali hned po mém šestinedělí.. Trápit se ještě dlouho budu už kvůli synovi, ale lepší si to přetrpět teď než později. Jinak u mě se to stalo taky před měsícem a jsem zvědavá jak se v tom budu dlouho plácat, protože je to šílený.
Anonymní 2
Anonymni rada moje zni…najdi si zabavu…neco pri cem budes neco delat manualne…ja jsem treba uklizela…chodila na prochazky, vymalovala byt atd. Hodne mi to pomahalo nekdy jsem se smala nekdy jsem u toho brecela..ale silene me to pomohlo…taky kamaradky podnikaly jsme vylety davaly si kaficka…bude to jeste trvat…ja jsem bez ex kterej me podvadel po celou dobu tehotenstvi cca tri mesice..nerikam hodne mi pomaha mala..bez ni by to bylo tezsi…ale i bez ni bych delala to sami…chodila bych do prace a stal by ze me workoholik..ale vim ze by mi to pomohlo…;) moc dobre vim jak se citis…ja kdyz jsem se dozvedela s kolika to tahl…tak se mi chtelo zvracet…kdyz se mi hm..slusne receno byvala kamaradka tedka uz znama…priznala ze ja jsem v kuchyni varila a oni si to pomalu rozdavali v koupelne a to jsem v ty dobe měla cca dva mesice do porodu…opravdu..humus…byla u nas na vikend…rano vstaval a sel k ni do obyvaku aby ji dal pusu a pomazlik se sni…vse mi vypravela…ze sni chtel dite…vrrr..humus…
Holky, myslíte si, že existuje na světě ještě nějaká spravedlnost? Že se jim to, co udělali druhým, vrátí?
Mám strašný smysl pro spravedlnost, a nečestné chování a vůbec nevěra mně dokážou vytáčet doruda ![]()
@Anonymní píše:
Holky, myslíte si, že existuje na světě ještě nějaká spravedlnost? Že se jim to, co udělali druhým, vrátí?Mám strašný smysl pro spravedlnost, a nečestné chování a vůbec nevěra mně dokážou vytáčet doruda
já věřím na boží mlýny…
Dobrý večer všem, promiňte za anonymitu. Oživuji tuto diskuzi - už je to nějaký pátek, co jsem v našem společném bytě našla tmavé černé vlasy (mám blond vlasy), nebudu tady popisovat, jak hrozně mi bylo, následoval rozchod. Místo svatby a miminka.
I když vím, že je to nejlepší řešení, stále to moc bolí.
Včera jsem měla rande. Bylo to o ničem.
Kdy už konečně zapomenu na to, co mám pořád před očima?
Má někdo zkušený radu?