Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pidulka1991 píše: Více
Ale to přece nejde takto říct, jestli bych mu to tolerovala nebo netolerovala. Jak můžete napsat Podvedla tě? Okamžitě odejdi, sbal ji kufry a pošli ju vy víte kam svi** jednu!! Co to je? Tak se chovají dospělí lide?
A vůbec.. třeba ta nevěra vznikla kvůli druhému partnerovi. Ne že by za to vyloženě mohl, ale mohl tomu dopomoci.. čímkoliv.. odmítáním druhého, špatným chováním. Dosadte si XY důvodů.
A jestli bych to já jemu tolerovala? Dokázala bych odpustit a na vztahu pracovat. Ale opět opakuji. Záleží na spoustě věcí.
@Anonymní píše: Více
Kde si udělala chybu ty? ![]()
Jinak o tobě jako o svini přeci nikdo psal? Tak proč se čertíš…
@Pidulka1991 Pán přede mnou oznacil všechny neverniky za sv..e. Čemuž vážně nerozumím. Tohle napíše asi vážně jen jedinec, který se s nevěrou ani něčím podobným nikdy nesetkal. Nemluvím o lidech kteří podvádí opakovaně a mají to jako diagnózu, ale o těch, co slapli vedle, přiznali si chybu, poucili se a jedou dal.
@syslomil píše: Více
Ve finále je úplně jedno na koho to kdo hodí.
Důležitější je jestli se dokáží alespoň trochu dohodnout na rozvodu a netahat do toho dítě.
@Josef_t A není lepší to zvládnout a zůstat spolu? Proč hned pálit mosty? Myslím že to může být víc bolestivejsi než začít na vztahu makat a společně to překonat.
A.
Partner může za různé věci, za hádky, za to o dělá nebo nedělá ve vztahu.
Ale za nevěru partnera nikdy ne - to je jen rozhodnutí nevěrníka. I když přiznávám, že odolat pokušení je někdy hodně těžké.
Každý do vztahu dává něco, a ti co jsou v tom moc citově angažovaní tak tu zradu prostě neunesou. Nic víc v tom nehledej.
Na obnovu vztahu musí být vždy dva. Šanci měla, zahodila ji. Nemá smysl si ničit další roky čekáním, jestli nevěrnice nebo nevěrník dostanou rozum.
@Josef_t Pokud šanci měla a zahodila ji, v pořádku. Ale zachovat se po první nevere ve stylu „balení kufrů“ mi ok nepřijde. Protože ono paradoxně vztah po nevěře může být někdy lepší než před. Právě díky prozreni a uvedomeni co můžu ztratit.
@syslomil píše: Více
Podle ní jsem na ni čas neměl. Ale už jsem to tu psal, pro někoho by to možná bylo hodně, pro někoho málo. Určitě to nebylo tak, že bych na ní úplně kašlal. Máme spolu syna, takže je to o to složitější.
Oba vždy něco ztratí a ne každý hrnek se dá slepit ![]()
Když někdo do vztahu dává moc citů, nebo už podobnou zkušenost má z jiného vztahu, tak nemůže jinak než balit kufry. Ďábel je skrytý v detailu. Vždy záleží na okolnostech, jak se to dotyčný dozví, kolik lží se kolem toho napáchá. Důležitá je i osoba s kým „to“ probíhá.
Od kamaráda nebo kamarádky je to těžká zrada, ale to nic není proti tomu, když se to stane s někým ke komu nechová partner sympatie, to je opravdu dvojitá zrada. ![]()
Je jen chabou útěchou nevěrnic a občas i nevěrníků, že vztah může být lepší.
Důvěra už se nikdy nevrátí, city jsou zpochybněny. Vztah může být navenek funkční, ale bude to víc o přátelství a vztahu z rozumu.
Tak tvá nevěra nebyla chyba, ale tvoje volba.
Jen by mě zajímalo, co by jsi psala, kdyby manžel tě vykopl a chtěl. rozvod.
Jinak souhlas, pokud si se teda rozhodla setrvat s manželem, tak vymazat vše co souviselo s milencem, jinak by asi nešlo.
@TomBasic píše: Více
A jediným rozumným řešením bylo pořídit si milence?
Nabídla nějaké možnosti řešení, jak bys měl upravit svůj denní program, aby byla spokojená? Předtím, než si toho chlapa našla. Jestli svou nevěru vysvětlila tím, že na ni nemáš čas, ale zároveň jste se o tom nebavili a ona čekala, až tě osvítí Duch svatý, tak je to výmluva. I když je fakt, že kolikrát tady čtu stížnosti žen, jak se jim chlap nevěnuje, zanedbává je, tak si našly milence a teď nevědí, co dál. Na dotaz, jestli s partnerem mluvily o tom, že nejsou spokojené, neodpovídají. Já jsem taky žena, ale čtení myšlenek od mužů nepožaduji. Něco mi vadí, jdu a řeknu to
Co vlastně vzešlo z těch terapií, na které jste chodili? A pořád se manželka zdrží toho, že se máš omluvit za své podezření? Co ti ona řekla k tomu, že se s ním scházela?
Tohle, že si na ní neměl čas a takový ty kecy, že jste se odcizili, nebyl si dost muž, nebo moc, občas nedal hrnek do myčky atd. To jsou takový ty zpětný ospravedlnění co říkají všichni nevěrníci.
Všechno je v pohodě, pak se zabouchnou a najednou vidí na partnerovi jen to špatné.
Asi je zabouchlá a tak bez toho chlapa nevydrží a potřebuje nějaký to sebemučení tím, že ho aspoň uvidí. Na tebe nemyslela. Na to neměla dost místa v hlavě.
Ona si teď žije v nějaký vlastní story, kde našla spřízněnou duši, okolnosti jin nepřáli. Potřebovala aspoň zahlédnout jeho sličnou tvář a pobrečet nad svým neštěstím. Nikdo jí nechápe a všichni jsou proti ní. A ty jsi všech zloduchů král.
Tohle bude trvat. Asi bych na to neměla nervy. Čekat až někoho přejdou hormony. A možná ani pak nebude normální. Protože si to pro ochranu vlastní osobnosti přepíše tak, aby nebyla zloduch.
Proč to podle tebe byla chyba? Nezměnila se? Nebo tě podvedla znovu?
A.