Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše: Více
Právníka jsem neuvažoval. Mě hlavně o syna. Soudy by mu rozhodně neprospěly.
@TomBasic píše: Více
Právě proto, že ti jde hlavně o syna si právníka nebo právničku najdi co nejdřív.
Cílem je dotáhnout to v klidu a s minimem emocí do konce, aby se to malého dotklo co nejméně.
Hlavně bych, ještě přestal opravovat ten dům, aby jsi ještě nemusel dát půlku peněz z opravovaného domu.
Prachy úkryt a po vypořádání dům dodělat, ať máš zázemí pro synka.
Jinak to co tu píšeš, se děje když je někde zalaskovana, tak i kdyby si se rozkrájel, tak budeš ten co za vše může.
Rozvodový papíry a návrh péče o syna, to uvidíš ještě to peklo.
Držím palce.
@Anonymní píše: Více
A aj ten dalsi prispevok o tom ze nevera mitovuje podvedeneho k zlepseniu stavu sa fakt neda citat ani suhlasit. Nepoznam problem pre ktory by jedinym moznym riesenim bola nevera. Takze bez ohladu na to ako bol podvadzajuci nespokojny urcite bolo aj ine riesenie, ale on si vedome vybral neveru ako formu „riesenia“.
Kazdy ma ine moralne hodnoty. Pre mna je nevera neprijatelna a je absolutne jedno kto ju „zavinil“. Ked sa teda nechceme hadat o tom ci neveru vobec moze zavinit niekto iny ako podvadzajuci.
Moze byt partnerka akokolvek „zla“, moze nam to neklapat… budem sa to snazit riesit a ked to nedokazem vyriesit tak sa rozideme, ale NIKDY som neriesil partnerske problemy neverou.
Potom existuju ludia ako ty ktory na nevere nevidia nic zleho a vlastne „potenciál pro zlepšení vztahu má hlavně podvedený“.
Ked sa stretnu dvaja ktory sa na to pozeraju rovnako tak to moze fungovat, ale ked sa stretnu dvaja ktory na to maju rozdielny nazor tak to fungovat proste nebude pretoze kazdy ma ine hodnoty a nieco ine to pre neho znamena.
@IcePlanet7 píše: Více
No já s tebou úplně nesouhlasím.
Pokud si nevěrník dostatečně rychle a dostatečně moc nabije ústa.
Je to velká motivace jak skutečně zlepšit vztah.
Malicherné problémy jsou najednou skutečně malicherné.
Zájem něco budovat je rázem větší.
Ale bohužel ve většině případů k ke srážce s realitou dojde až když je pozdě.
Vůbec nečtu diskuzi a úvodní text, v nadpisu je řečeno vše. Prostě to ukonči. A začni si užívat. ![]()
@TomBasic píše: VíceŘešení na zapimetlivost:
To-Do list si prolistuji každé ráno u snídaně nebo na toaletě.
@Jan777 píše: Více
Upomínky a budicky v mobilu. Mám jich klidně pět denně nebo i víc.
Zvláštní je, že obecně mám paměť vynikající - na situace, na knížky, na příběhy, na informace, na jazyky, na všechno kromě toho, že mám dnes koupit mrkev a zítra v 11 zavolat Dr. kvůli předoperačnímu vyšetření. To můj mozek odmítá vyplivnout v momentě, kdy je to potřeba. ![]()
Co je pro ni konkrétně ten „silný zájem o ni“?
@Pidulka1991 Uznala jsem všechny svoje chyby. Byla to pro mě životní facka, kterou bych nikdy neopakovala a nechtěla nikdy znovu zažít. Úplně jsem přehodnotila svůj vztah s manželem. Na vše se ted dívám jinak.
Proto píšu, že nemusí nutně znamenat nevěra = balení kufrů, protože ač se to zdá nemožné, nám nevěra opravdu vztah „zlepsila“. Začali jsme na sobě pracovat, komunikace je lepší, víme, hlavně já, co můžu ztratit atd.
Ale ne u všem to takhle je. My jsme možná ta vyjimka co potvrzuje pravidlo.
@IcePlanet7 A co když se jeden ve vztahu prostě zamiluje jinde a neukociruje to?
Nikdy jsem neřekla, že je nevěra "dobrá ". Ale pokud už se stane, otevře ti oči a můžeš díky ní na vztahu pracovat a uvidíš prostě věci úplně jinak. Ale zkušenost je neprenosna. Nikdy jsem nechtěla nikoho podvest. Bohužel stalo se. Buď půjdeme od sebe nebo z toho vytezime maximum a uděláme vše pro to aby to fungovalo. ![]()
Jsem na tom stejně. Na chlubení to není. Ale vztah ted (8let poté) máme mnohem mnohem lepsi. A jsme asi oba i trochu lepší lidi.