Manželka mi před rokem a půl byla nevěrná, opět se s ním setkává.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14012
24.4.25 09:10
@Anonymní píše: Více

Proč ti to nepříjde okej? To narušení důvěry je obrovské a je jen na podvedeném jak se zachova. Pokud se rozhodne, že sbali kufry a vztah ukončí, nemůže se mu nikdo divit. Je to v pořádku, tak či onak.
Proto se ptám, jestli bys nevěru taky tolerovala. Jestli si uznala nějaké svoje chyby nebo ne? Psalas jen o tom, co dělal špatně partner, ale o sobě ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 09:30
@Pidulka1991 píše: Více

Ptáš se na něco, na co ti dát odpověď nemůže. V teoretické rovině ti řekne cokoliv, ale ty emoce ten stav komplikují. Málokdo nad tím má kontrolu.

V těchto situacích se ukáže, že ten potenciál pro zlepšení vztahu má hlavně podvedený. Nevěrník svým způsobem manipuluje toho druhého ke změně. Někdy je ta změna klíčem pro spokojený vztah, kde se lépe komunikuje.

• Citovat
  • Upravit
14309
24.4.25 09:50

Nemyslím, že je to tak jak píšeš.

Chování obecně je dáno povahou, ale na co se zapomíná, prostředím.
V páru se lidé chovají jen tak jak jim to ten druhý umožní. Pokud nevěrník či nevěrnice nezmění svůj přístup - tak čase podváděného doslova natlačí do úplně stejného chování jako před tím.

Odpovědnost za sanaci vztahu po nevěře má především ten kdo se nevěry dopustí.
Musí znovu vybudovat důvěru, musí znovu partnera přesvědčit o svých citech.
Když to neudělá, tak se ten podváděný úplně odcizí.

A víš co je na tom nejzáludnější? že se to klidně může vrátit po letech.
Nevěrnice si myslí jak má perfektní vztah, podváděný se ve vztahu trápí a při první příležitosti odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.4.25 10:12
@syslomil píše: Více

Ano, častokrát říkala, že bych s ní měl trávit více času. A další věci, jako projevovat lásku, dávat jí najevo, že se mi líbí. To jsem asi mohl víc, nebo nějak jinak. Já nevím jak to mají ostatní muži, ale nějak přirozeně v mužském jazyce jsem to dával najevo tím, že s ní chci mít sex. Asi blbost. A i obráceně, abych cítil že mě žena miluj nebo má ráda, tok to nepotřebuju uvařit, nebo nějakou podobnou péči, ale že chce se mnou mít sex. Prostě to tak cítím. Jak se říká, žena má sex s tím koho miluje a už miluje tu, se kterou má sex. Tak nějak to platí, si myslím.
Ale jak jsem psal, nebylo to tak, že jsem se jí nevěnoval vůbec. A taky když jste živnostník, pak chodíte 10 dní po sobě na rehabilitace (nic vážného) a se synem na očr (často nemocný), aby z toho žena doma nezešílela a mohla taky do práce, tak fakt času je málo a dejme tomu tři dny v týdnu doma až večer, tak po sedmé.
Dává příklady ostatních mužů, na každém ale vyzobne tu dobrou věc. Jeden má hodně peněz, druhý zase brzo doma z práce. Ona je skromná, pracovitá, starostlivá, ale vyčítavá. Třeba to že jsem zapomnětlivý. Fakt nevím, jak tuhle mou vlastnost mám řešit.
Ale vzorec tam byl i v minulosti. Co vím, svým ex na konci zahla. Ale z jiného důvodu. Jeden měl potíže z erekcí, třeba. Ale se mnou je to prý nejsložitější:-) Ona měla teda komplikovaný vztah se svým otcem. Tak teď vyžaduje po mužích takový silný zájem o ni. A je asi pravda, že to je možná mimo mou kapacitu. A nebo si na sebe zase nakládám vinu, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 10:16
@Josef_t píše: Více

To se nevylučuje s tím, co jsem napsal a souhlasím s tím, co jsi napsal.

Nevěrnice si myslí jak má perfektní vztah, podváděný se ve vztahu trápí a při první příležitosti odchází, nemusí být jediná varianta. Podvedený se nemusí trápit. Jen za tu dobu získal jiný mindset a nevěrnice si jede stále svoje. Možností je více.

• Citovat
  • Upravit
14012
24.4.25 10:37

@TomBasic sorry, ale tohle je hrozny “nevím jak to mají ostatní muži, ale nějak přirozeně v mužském jazyce jsem to dával najevo tím, že s ní chci mít sex.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.4.25 11:09

Asi to hrozné je. Pro ženu asi nepochopitelné. Není to úplně z mé hlavy, vysvětlují to tak i někteří psychologové. Muži dávají lásku najevo a vnímají sexem, ženy tím, že jim muž dá dárek, věnuje spoustu času. A já to tak i vnímám, musím říct. Je to samozřejmě jakože přehnané. Přesněji by to asi bylo, že to akcentují, aby to nevyznělo že jde pouze o to.
Nebo kdybych to chtěl říct ještě jinak, muž bude víc frustrovaný z toho, že nemá sex, než aby se dočkal nějaké pozornosti. U ženy opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.4.25 11:43

@TomBasic

Pro mnoho žen a tvoje budoucí ex není výjimkou…
I když jim dáš úplně všechno tak jim je to stejně málo.

Dělají přesně to co popisuješ. Z každého si vezmou jen to dobré a očekává, že to splníš.
A že jsou to zcela protichůdné požadavky, tak to jí vůbec nevadí.

PS: už máš právníka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107596
24.4.25 11:46
@TomBasic píše: Více

Tak s tím sexem to tak opravdu neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 11:48

@Josef_t
Vtipné bylo, že Annu Kareninu jsem těsně před provalením nevěry vášnivě četl. Teď už je to ale je dávno vychladlé téma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.25 11:58

Nezměnila se nikdy sama od sebe. Absolutně nulová sebereflexe. Dokud nezjistila, že o mne mají eminentní a reálný zájem ostaní ženy, když zjistily, že jsem volný. Zatímco o ni jen teoretický, nebo velmi účelově zaměřený, krátkodobý zájem někteří muži. Krátce. Zjistila naši skutečnou hodnotu na vztahovém trhu a spadla z růžového obláčku na tvrdou zem. Zbytek popisuje Josef docela přesně. Ztráta důvěry, intimity, exkluzivity a nakonec i mého zájmu o ni.

• Citovat
  • Upravit
14012
24.4.25 12:09

Jasně, že to vysvětlují někteří psychologové, proč ne. Jiní ti zase ťeknou, zme jazyk lasky má každý jiny a ženy často potřebují uznaní, intimitu (pohlazeni, obejmutí, pusu. Vidět prostě víc než, že je pro tebe jen zásun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.4.25 12:23

Jsme se asi nepochopili. Právě že ženy potřebují pohlazení, obejmutí, pusu. A muži zase něco jiného. A oba k druhému mluví bohužel tím svým jazykem. Však jsem psal, že to ode mě byla blbost, ale prostě takové přirozené chování od chlapa. Je těžké někdy vyjadřovat se jazykem toho druhého. Jsem se snažil. Asi málo. Ale pak taky, když má žena k tobě nekonečno výčitek, přejdou tě myšlenky na pohlazení a pusu. Spíš se schováš do kotelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.4.25 12:59

Tak co dál :think:

Co třeba Pygmalion?
Najít si nějakou zanedbanou dívku a udělat z ní vzdělanou Dámu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.4.25 13:03

No teď už to neokecáš :jazyk:
Jen jsi to napsal trochu naplacku, ale v podstatě máš pravdu.

Ono i ženám jde v podstatě jen o to jedno - rozmnožování :oops:
Jen jako samičky mají jinou strategii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí