Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napiš jak napadla konfrontace.
Ale priprav se že dopadne blbě. Pravděpodobně bude lhát že nic není a když to bude neudržitelné zahrne té lavinou výčitek, že za to můžeš stejně ty a ona nic špatného nedělá. Pokud ji řekneš že si ji vlezl do mobilu tak to jistě bude točit i na tom, že jsi šmírák, jak jsi jen mohl, tak bych jí to neříkal.
V její mysli je teď on a ty jsi překážka jejího štěstí. Nedá se s tím moc dělat v tutu chvíli. Jinak to jak máte skvělej vztah, to už tu píšou ostatní, to si myslíš ty, ona evidentně ne. Čeká tě těžké období, drž se a neponizuj. Pokud nebude zřejme že chce něco dělat s vaším vztahem tak řešení je buď trvale nebo dočasne odloučení, pokud na to nejses ready, tak se od ní odstrihni, finančně a komunikace pouze ohledně nezbytných věci jako děti a provoz domácnosti, odstehovani se z loznice. Poradna v tuto chvíli, dokud nevíš víc nemá smysl, ona nemá problém, ona si chce užívat s milencem a ty máš držet hubu a krok.
Asi máte pravdu, asi je to spíš na škodu, když bych se pro toho druhého rozkrájel, protože ho mám rád. Akorát nechápu, proč jsou lidi takoví. Proč prostě nepřijde mi říct, ať něco nepřeháním, ať se o ni tolik nestarám, že to nepotřebuje, že chce mít víc volnosti, i když ji má, že chce abych jí méně pomáhal, což teď na baráku stejně ani nemám čas dělat, abych stíhal dělat věci, které musím dělat já. Člověk léta žije v něčem, co si nějak nastavil, dostává to samé i od druhého, ale ten druhý jakmile si promluví s někým jiným, tak člověku, co s ním žije x let, co tolik věcí udělal a vybudoval najednou bodne beze slova kudlu do zad a začne si s někým, koho ani pořádně nezná? Já tomuhle nerozumím, mám to prostě jinak nastavené a jiný asi nebudu. Holt na to očividně budu doplácet.
@Nick135
Mám to nastavený jako Ty.
Každopádně bych počkala co se bude dít.
Možná chce jen nějaké povyražení. A nic to neznamená. I tak to není správné a je mi jasné že to bolí.
@Sandman1 píše: Více
Jj, souhlasím a s tou poslední větou tuplem. Já celkově takové ty vítězství nad milenkou- milencem beru dost s rezervou.
V tomhle já jsem dost nekompromisní a asi už by ten vztah pro mě neměl smysl. Ještě chápu nějaké pominutí smyslů. když se někde někdo ožere, ztratí zábrany, vychrápe se s kolegyní, kolegou na večírku, ráno se probere z kocoviny, je mu ze sebe zle a řekne si, že příště už chlastat nebude a dá si od těchto věcí pohov. Ale tady to dopisováníčkování, kafíčkování, schůzečkování… to jsou věci, kdy tomu jdeš cílevědomě, aktivně a dlouhodobě naproti.
A za mě ano, každý má právo na svobodu a na to, dělat si co chce, ale se všemi důsledky, které z toho vyplývají.
Jo, akorát poznámka- zakladatel je ten hodňas, co se tím bude teď měsíce a možná roky trápit, bude hledat chybu u sebe a bude pátrat po tom, co jí asi chybělo a co by mohl zlepšit a udělat jinak, aby mu ona nezahýbala, ale nějakého radikálnějšího řezu on se svým nastavením asi není schopen. Možná za pár let.
Anonym🙈
Mám partnera, dá se říct čerstvý vztah, v mnohém si rozumíme, ale ten sex, psaní, dobírání si druhého, narážky, mi chybí 🙈
Občas když je příležitost si nezávazně s někým lechtivěji napsat, neodolam, ovšem rozhodně to neznamená, že bych jakkoliv to plánovala zrealizovat ![]()
Máš tři možnosti:
1.) Říct jí, že to víš a požadovat aby to ukončila. Je možnost, že se vzpamatuje, je možnost že se rozvedete.
2.) Néřešit to, zůstat s ní a případně jí tolerovat milence.
3.) Rozvést se + vše co k tomu patří. Tj. Vystavit dítě střídavé péči a zároveň být s dítětem max. polovinu doby.
Další možnosti mě nenapadají. ![]()
@Magical-eyes píše: Více
Vážně jde milovat svého muže a přitom se tahle bavit s ostatními. Což ovšem není tenhle případ. To by nebyla jako vyměněná a nesekýrovala ho.
@Nick135 píše: Více
Všechno děláte spolu? Možná je to ten problém a ona potřebuje trochu" dychat",být někdy jen sama bez tebe. Bohužel si našla blbý ventil. Ale třeba ji tou tou láskou nedávaš vůbec prostor.
@puzzles píše: Více
Vážně nemůžeš milovat svého muže a psát si s jiným, jak to s ním budeš dělat. Pokud tvrdíš, že to jde, tak nevíš o lásce vůbec nic.
Ona tě může opravdu milovat ale ty jsi ta jistota co má a chybí ji dopamin, zájem nového může. Doma mate Možná až moc velkou symbiozu, která ji začíná nudit.
U takové ženy bych postupovala jako Sandmann píše. Ona se rychle probudí a dopaminu bude mít dostatečně doma. Zkus být ty teď ten, který ji ukáže hranice a že jsi muž činu
@bigl píše: Více
Bigl láska má spoustu podob a touha po novém nemá často s láskou nic společného, jen má ty hranice jinde nez ty.
Chápeš že ona není ty? Že ty to tak cítíš neznamená že ona taky. Možná je to jen pomateni myslí z kterého se rychle probudí pokud ji řekneš že to víš a tolerovat to nebudeš.
Jak psala jedna paní výš..mám to taky nastavené stejně,…a ejhle. Po xx letech ve vztahu, kdy jsem si myslela, že máme dobrý vztah, ano s občasnými hádkami, se manžel přiznal, že v určité fázi našeho vztahu, mu chyběl sex a tak si na něj našel milenku. Tehdy se mi zhroutil svět. Ikdyz asi ne rovnou svět, ale otevřelo mi to oči a zhroutila se mi asi ta pohádková představa o vztahu, kdy se do sebe dva lidé zamilují, vezmou se, mají děti a zestárnou spolu a celou dobu se smějí do kamery.
My si to tehdy vyrikali, on měl aféru dávno ukončenou, řekl, že to bylo opravdu jen o sexu, že ikdyz mi říkal a chtěl se se mnou bavit, že jsem úplně odmítala, což přiznávám a jak se říká, příležitost dělá zloděje. Nikdy se nikde jinde nezamiloval. No u nás to dopadlo dobře. Všechno jsme prodiskutovali ze všech stran,…od nevěry je to 5let, on mi to řekl před 3lety…žijeme spolu dál a ikdyz si na to ještě někdy vzpomenu, všechno to dobré co jsme měli předtím a potom mi stálo za to, s ním zůstat a nelituji.
Tím chci říct, že jako vy jsem si nedokázala představit, že by někdo koho miluji a on tvrdí, že miluje mě, byl schopen něco takového udělat. Po tom všem co jsme pro něj ve vztahu dělala. Ale také si uvědomují, že mezi námi vázla komunikace a přiznávám, že hlavně z mé strany, protože jsem si myslela jak mám své jisté a že mě nemůže nic ohrozit a ejhle, pěkně se mi to vymstilo.
Manželku bych konfrontovala předem, bude z toho možná velká hádka, ale rozproudí to diskuzi, možná si mnohé věci vyrikate a k nevěře vůbec nedojde. ![]()
@Cizinka 999 píše: Více
Pokud někoho miluješ, neuděláš nic, čím bys mu mohla ublížit. O tom jsem přesvědčená.
Pokud je ti jedno, jestli mu ublížíš nebo ne, tak miluješ primárně sama sebe.
Souhlasím s Vámi. Taky mám dojem, že manželka zakladatele žije v domnění, že ho má opravdu až moc jistého, a tím pádem se ani nemusí moc snažit o jeho přízeň, vždyť je to pro ni samozřejmost. Takže roupami už neví co by, a začala si klidně dopisovat s kolegou o sexu, a věcech kolem toho.Je to zřejmě i důsledek toho, že zakladatel vykazuje dost podřízenou roli v tom vztahu, a naopak je to on, který stále usiluje o její přízeň, a snaží se všemožně, aby madam měla první-poslední. Dokonce začal hledat chybu u sebe.Taky bych nedělala zádné tanečky, ale na rovinu si s ní vyjasnila, jak se věci mají. I když co si budeme povídat, hormony mohou člověku zblbnout kdykoliv, ale nesmí to přerůst určitou hranici.Sama mám ve svém okolí z poslední doby několik případů, kdy se lidé rozvádějí i kolem sedmdesátky.