Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak ale u zakladatele jim sex evidentně nechybí.
Pokud jsi doma odmítala sex, tak se manželovi nedivím. Nejsem zastánce teorie- nejsme přece zvířátka, stačí že se máme rádi, shukat nemusíme, bo děti už máme.
@bigl píše: Více
Tak by to měli být, ale u spoustu lidí, to je jinak. Neuvažuji tím způsobem, když mají mozek v péru, až když se "probudí a ti ne vsichni
@Cizinka 999 píše: Více
Hele, já nevěru nikdy nesoudím, ale respektuji ji jen ve dvou případech.
Tak, jak to bylo asi u vás- že je tam nějaký sexuální nesoulad a uzavřete tichou dohodu, že si to nějak vyřešíte.
Nebo pak tehdy, kdy ten vztah už není funkční a je to jakýsi únik, kdy ten člověk z různých praktických důvodů (děti, majetky…) nechce nebo nemá sílu odejít a kompenzuje si to takto, aby mu doma nehráblo- těchto případů mám kolem sebe teď docela dost, ale to jsou páry, co jsou spolu 20 a víc let. Že ty vztahy už drží pohromadě jen z nějakých pragmatických důvodů. Ale tam se ti lidi už nelakují slovíčky o lásce a dost často tam ten sex vůbec nefunguje.
To, co dělá manželka zakladatele, je podle mě prasárna nejhorší- tvrdit, že druhého miluju a toto mu dělat za zády.
Přesně tak. Jsem si jistá láskou ke svému muži, ale bohužel ani ta neutlumí moji touhu po někom novém a neokoukaném.
@bigl já si myslím, že to není tak snadné. Co když ten, který sklouzne k nevěře, roky partnerovi říká co mu chybí a snaží se o tom komunikovat, jen si stále ten druhý myslí, že je to maličkost, nevěnuje tomu pozornost a myslí si, že je vše v pořádku. Není pak právě ten sobecký, když ignoruje naléhání a tím ubližuje tomu druhému. Podle mě mohu milovat manžela a zároveň toužit po pozornosti a vášni od toho kdo mi je ochotný ji věnovat a s láskou k manželovi to nemá nic společného. Je to pak jen o tom, jak dlouhá je ta frustrace a jestli jí člověk podlehne, jestli má dostatečné zábrany.
Myslím, že dopisování a nevěra není jen černobílá. Někdy je to v povaze člověka a svého partnera si neváží a podvádí naprosto bez ostychu (to odsuzuji), jindy ale může být nevěra vyústěním dlouhodobé nespokojenosti, kterou ten druhý doposud nebyl ochotný řešit, protože to nepovažoval za důležité. Oba to měli řešit jinak, ale v tomto případě je možné to ještě napravit a zapracovat na komunikaci a problému, který k tomu vedl.
Tomu rozumím.
My, tedy manžel to bohužel nedal. A nebylo to o nedostatku sexu. Prostě se sešlo více věcí.
Milenka, krize středního věku, pocit si něco dokázat…
Nepoznala jsem nic, on se choval do poslední chvíle stejně. Až na podrážděnost, kterou jsem přičítala pracovnímu vypětí.
Samozřejmě mám své chyby.
Ale, vždy jsem dělala maximum co šlo.
V mnoha směrech. Nejen z mého pohledu, ale i z pohledu nejbližších lidí z rodiny. Jeho rodiny.
I tak to zahodil. I to je život. Šel žít a na nikoho nebral ohledy. Ani na děti.
Hele já u nevěry nesnáším ti lhaní, takže pro mne to taky není, na druhé straně, nevěru neberu tak tragicky ( záleží na okolnostech) jako většina lidí. Já ji vůbec neomlouvám, jen se snažím nastínit proč to možná dělá.
@Ardilera píše: Více
Pokud někdo roky partnerovi říká, co mu chybí a partner to ignoruje, tak je nevěra pochopitelná. Ale jestli partner roky ignoruje mé potřeby a je mu jedno, že se trápím, tak ho nemůžu milovat. Jsem na něho možná zvyklá, ale nemiluju ho. Já teda nedokážu milovat někoho, kdo kašle na mé potřeby a nechává mě roky plácat se v tom, že mi s ním není dobře.
Nevěra ještě nikdy žádnou manželskou krizi nevyřešila. Je pro mě pochopitelná jen tehdy, kdy už ten vztah uplně pohřbíš a na tom druhém ti nezáleží.
Jasně, tohle má každý jinak. Pro mě by nevěra byla konečná. Možná bych se nerozvedla, ale ten člověk by pro mě jako partner skončil.
Ano, každý to máme jinak. Samozřejmě jestli ona patří k těm, která potřebuje občas vzruso tak by se neměla vázat nebo hledat partnera, který to má stejné
@puzzles píše: Více
V tom případě, ale je fér to říct manželovi, ať si taky on může uzivat ![]()
Kéž by taky chtěl.
Ale on je bohužel tradiční monogamní typ a tohle neschvaluje. Držím se jenom z důvodu, že mu nechci ublížit.
@Nick135 píše: Více
Jak píše anonymní tulipán.
Prober to s ní a buď se vzpamatuje nebo se připrav na konec.
Ale s nějakou sebereflexí z její strany, jak to popisuje anonymní tulipán, moc nepočítej.
Rozhodně nejsi první ani poslední komu se to stalo.
Jen ten rozchod by měl být proveden tak, aby s co nejméně dotknul dětí.
Ze zkušenosti bych řekl, že tu nevěru dotáhne a vzpamatuje se až narazí.
To klidně bude až po rozvodu, když u tebe uvidí novou partnerku.
Máš šanci ovlivnit krizi vztahu, to je mezi vámi.
Osobní krizi partnera prakticky nemáš šanci ovlivnit.
@Nick135 píše: Více
Jo a taky si nenech od některých dam vnutit, že je to tvoje vina.
Ano, pokud se necítí ve vztahu dobře, má o tom s tebou mluvit, nenaznačovat, nehrát hry, ale mluvit.
Nevěra a rozbití vztahu je jen a jen její rozhodnutí.
A taky počítej s tím, že ženy si potřebují svoji nevěru nějak omluvit, hodit to na partnera.
Takže velké zveličování, jakákoliv záminka je dobrá.
Jdeš jednou za týden s kamarády na fotbal a pak se zastavíte na pivo - jsi alkoholik.
Zvýšíš při hádce hlas - jsi násilní a psychicky ji týráš.
Píší ti to tu i jiní. Máš čas, využij ho a připrav se na rozvod.
Nemusí k tomu dojít, ale štěstí přeje připraveným ![]()