Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trvala bych na tom aby jí vyrazil, zvlášt když dotyčná neumí pochopit, kde je její místo! A jeho pocit vinny bych asi neřešila, když jí neumí dát jasně najevo, at hodí zpátečku, že si vybral s konečnou platností, tak at si svůj pocit vyřeší sám.
@Anonymní píše:
Hlavně pro mě je její přítomnost obrovským tlakem, kdy můžu být milionová, ale stejně, jak vím, že se zas byla někde natřásat a psala mu sms, zda se staví.. nebo zase nějaká narážka na mě, nejsem v pohodě, je mi trochu do breku a tím se zase cítí manžel špatně a tak pořád dokola… věřte mi, že porovnat si to vše rozumem a ne emocema, bylo pro mě běh na dlouhou trať a ne lehký… jo a zmíní´m podstatný detail, jsem v šestém měsíci. stalo se to náhodou, při jednom jediném, náhodném, nějak emočně vypajtém okamžiku, kdy jsme se spolu vyspali… ale i tak jsem se rozhodla, že miminko nedám, a nechám si ho, a´t je to jak chce.. madam samozřejmě namluvila manželovi, že to ode mě bylo naschvál, abych ho udržela doma.. pak dokonce, že mu lžu.. no strašný to bylo…
dneska je rád, že já jsem tak něhjak dospěla, on si mě daleko víc váží, váží si rodiny, chche o mě bojovat..a le tohle pro mě bude oříšek ještě… každopádně jsem ještě v životě neviděla tak dobrosrdečnýho člověkla, jako je můj muž, který je na prášky, co se to stalo, že se to muselo stát atd… není to žádný debil, sukničkář…
poslyš a proč s ní manžel vůbec rozebírá vaše osobní věci pořád???pokud jí tam chce nechat ve firmě, tak ať se s ní baví jen pracovní rovině a jak mile začne ona s osobní věcí ať jí utne… to by nešlo, tobě an miminku to nesvědčí, sama píšeš, že si tě víc váží, tak pak by si to měl manžel vyřešit, on s ní spal, on ti byl nevěrný, proč to máš za něj řešit ty, tohle byste si měli vy jako manželé ujasnit a on by si to pak měl s ní jak to bude, měl by si dupnout, přece v době kdy jsi otěhotněla, byl mezi nimi konec, tak co ona má co mluvit něco do toho manželovi!?
![]()
@chebskamaminka asi jsem to špatně napsala, ono to právě zintenzivnělo po novém roce, klid, relativní, je teprve tak dva měsíce…
a rozebírá s ní ty věci proto, že jak se cítí provinile, má pořád pocit, že jí musí vysvětlit a aona musí pochopit, jak to celé bylo, že jí nechtěl ublížit vědomě a bla bla…
paradoxně ta její věta - že si myslí, že to stejně mezi nám nikdy neskončí.. apak ještě věta té soudkyně, že ať ať se nerozvádím, že to je to, an co ona čeká.. mě donutuili vzít rozum do hrsti…
jen nechápu, když vidí, že ještě po tom všem držíme při sobě, že jí to pořád baví…
@Anonymní píše:
Hlavně pro mě je její přítomnost obrovským tlakem, kdy můžu být milionová, ale stejně, jak vím, že se zas byla někde natřásat a psala mu sms, zda se staví.. nebo zase nějaká narážka na mě, nejsem v pohodě, je mi trochu do breku a tím se zase cítí manžel špatně a tak pořád dokola… věřte mi, že porovnat si to vše rozumem a ne emocema, bylo pro mě běh na dlouhou trať a ne lehký… jo a zmíní´m podstatný detail, jsem v šestém měsíci. stalo se to náhodou, při jednom jediném, náhodném, nějak emočně vypajtém okamžiku, kdy jsme se spolu vyspali… ale i tak jsem se rozhodla, že miminko nedám, a nechám si ho, a´t je to jak chce.. madam samozřejmě namluvila manželovi, že to ode mě bylo naschvál, abych ho udržela doma.. pak dokonce, že mu lžu.. no strašný to bylo…
dneska je rád, že já jsem tak něhjak dospěla, on si mě daleko víc váží, váží si rodiny, chche o mě bojovat..a le tohle pro mě bude oříšek ještě… každopádně jsem ještě v životě neviděla tak dobrosrdečnýho člověkla, jako je můj muž, který je na prášky, co se to stalo, že se to muselo stát atd… není to žádný debil, sukničkář…
Pokud je to tak, ze ona se do vas neustale montuje a tebe to vyvadi z miry, z cehoz je jasna nepohoda doma, rozloucila bych se s ni.
@Anonymní píše:
@chebskamaminka asi jsem to špatně napsala, ono to právě zintenzivnělo po novém roce, klid, relativní, je teprve tak dva měsíce…
a rozebírá s ní ty věci proto, že jak se cítí provinile, má pořád pocit, že jí musí vysvětlit a aona musí pochopit, jak to celé bylo, že jí nechtěl ublížit vědomě a bla bla…
paradoxně ta její věta - že si myslí, že to stejně mezi nám nikdy neskončí.. apak ještě věta té soudkyně, že ať ať se nerozvádím, že to je to, an co ona čeká.. mě donutuili vzít rozum do hrsti…
jen nechápu, když vidí, že ještě po tom všem držíme při sobě, že jí to pořád baví…
aha, tak jak dlouho to je co to teda manžel ukončil, to jsem se v tom ztratila i já
je dobře, že někam chodíte a řešíte to, no trošku se bojím jestli ten manžel v tom nelítá až moc, co se týká citů a pocitů vinny k ní, protože mi přijde, že já bych se ještě bála toho, že z toho není tak venku jak to vypadá… mluvíte spolu o tom všem???ona je vidno taky chytrá holka, by si mohla podat ruku s tou manželovo milenkou, ale asi ano, bylo by lepší kdyby za těchto podmínek jí dal výpověď a myslím, že už jen kvůli tobě a kvůli tomu co ti udělala, by to měl udělat, protože tím pak trápí a to ty ve svém stavu nepotřebuješ
@chebskamaminka a a si ej potřeba i zmínit, že je to firma malinká, 5 zaměstnanců, všichni se tu znají jak nejlepší kamarádi, takže i vztahy e šéfem jsou blízké, takže co se práce týče, jsou spolu v denodenním kontaktu… já se právě taky bojím, že on sice ví, co chce, ale neví, jak an to, proto chodíme n atu terapii…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám na ás takový dotaz. Předem rposím o zachování anonyma, je to pro mě moooc citlivé téma…
máme s manželem mega krizi, opravdu nehezkou. od začátku vztahu byly věci, ketré trápili jednoho i druhého, a le přes obrovskou zaměstnanost se nepodařilo to nějak průt viny, že jí do toho jakože zatáhl a teď by jí měl propustit - to chci já, protože ona rozhodně není neviňátko, co by se drželo stranou a i když zná velmi dobře mě a naše děti, máme tři, nebrání jí to v tom se snažit a čeka t an něj dál…jsou podle ás pocity viny na místě, nebo se na to koukáte jako já, že sice možná se něco přihodilo oboustranně, a le můj manžel jí k tomu asi těžko donutil pod nátklakem a že je naprosté neviňátko, ketré za nic proboha nemůže, tak proč by mělo přijít o práci![]()
předem moc moc děkuji…
Tak za prvé - pokud ji tvůj manžel vyhodí - tak to skončí žalobou na firmu, protože o o poměru se šéfem ví zpravidla celá firma, takže tvůj manžel to u soudu neustojí a budete solit
Za druhé obecně by to od tvého manžela byla sprostota ji vyhazovat… chyba je u tebe a manžela, ne u té milenky
takže za mně by se s ní měl domluvit a pomoci ji najít jiné místo u jiné firmy… a pak dohodou odchod… jinak budete solit
Když by měla neustále zasahovat do vašeho vztahu, tak by prostě letěla, protože to nebude dělat dobrotu a myslím si, že by to pak prospělo i jí, protože by manžela neměla na očích. Šla do toho s tím, že je ženatý a má děti, tak musela počítat i s touhle variantou a jestli ne, tak její chyba. V tomhle případě bych vůbec žádné výčitky neměla, když madam nehodlá pochopit, že je konec. Jestli jsi si tedy jistá, že jí to manžel v tomhle duchu podal…
@AdelkaMala píše:
Tak za prvé - pokud ji tvůj manžel vyhodí - tak to skončí žalobou na firmu, protože o o poměru se šéfem ví zpravidla celá firma, takže tvůj manžel to u soudu neustojí a budete solitZa druhé obecně by to od tvého manžela byla sprostota ji vyhazovat… chyba je u tebe a manžela, ne u té milenky
takže za mně by se s ní měl domluvit a pomoci ji najít jiné místo u jiné firmy… a pak dohodou odchod… jinak budete solit
Počkej, tak to tedy já si nemělím, že chyba není u té milenky.
Začít si s ženatým zaměstnavatelm podle mě je chyba a to hodně velká. ![]()
@AdelkaMala píše:
Tak za prvé - pokud ji tvůj manžel vyhodí - tak to skončí žalobou na firmu, protože o o poměru se šéfem ví zpravidla celá firma, takže tvůj manžel to u soudu neustojí a budete solitZa druhé obecně by to od tvého manžela byla sprostota ji vyhazovat… chyba je u tebe a manžela, ne u té milenky
vážně z popisu situace myslíš, že je milenka čistá jako lilie?
o to tady vůbec nejde… i kdyby byla mrcha sebe větší… tak rozumný normální šéf si nezačíná s podřízenou (to, že se to děje je ukázka toho kolik chlapů je blbých), ale když už to jako šéf udělal - tu pitomost, že si začal s podřízenou, tak nejmenší zlo je se s ní domluvit… protože jinak to u soudu opravdu neustojí a bude platit… a propo soudce nebude vůbec zajímat jeho rodinná situace - ten se bude dívat jen na oprávněnost výpovědi
@AdelkaMala no, mě taky přijde, že má úplně stejný máslo na hlavě.. kdyby nechtěla ona, nestane se, stejně, ajko kdyby nechtěl on.. navíc znala situaci, že jde o krizi, ne o to, že by šlo o rozvod atd… nevím, proč by ona z toho měla být vyjmutá a chráněná…
a žaloba ani solení nebude, tím jsem si nanejvýš jistá…
@AdelkaMala on jí ale nebral jako podřízenoua, ale jako kamamrádku, vrbu… tady to opravdu nefunguje jako šéf a podřízení, a le jako rodina taková..
@AdelkaMala píše:
Tak nevim, jak to myslis..z pravniho hlediska, v pripade milencina vyhazovu, mozna ano, neni to jeji problem, ale problem manzelu.
Z moralniho a lidskeho hlediska, jak uz jsem psala, se milenka vedome zapletla s zenacem, navic sefem, takze jenom debilku nenapadne, ze v pripade neuspechu(sef zustava se svoji rodinou),je vyhazov jasny end..
@chebskamaminka k psycholožce chodíme, jak on, tak já a i oba společně.. i psycholožka mu říká, že musí z kola ven. naše známá, soudkyně, co tohle má dnes a denně na talíři, mu taky říká, ať není hloupej, a propustí jí, že musí myslet na svou rodinu, ne na cizí… že se uleví i jemu, když nebude neustále v tom kruhu tý negace…a souhlasím s tebou, na tom vztahu neseme odpovědnost oba, a leť už je to na něm…
ale vrtá mi hlavou, že za tohle každý platíme svou dań, a to, že ona by musela změnit práci, je ještě slabý odvar toho, čím jsme si prošli všichni kolem a málem ztatili to nejcennější..