Neviditelná rovnátka - spark

Anonymní
17.7.24 22:33

Neviditelná rovnátka - spark

Dobrý den, dcera (16) má za týden termín na nasazení neviditelných rovnatek (Spark). Chci se zeptat jak to tedy je s “háčky, šroubky” na gumičky. Někdo říká, že sroubky se vrtaji do dasne, někdo jiny zas, že do mezizubnich prostoru a někdo, ze se to na ty zubu lepí. Byla bych rada za jakoukoliv odpověď. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30313
17.7.24 22:44

Co vím tak tato rovnátka jsou jen nasazovací. Bude je muset na jídlo sundávat. Takže si je pak bude nandávat i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.24 23:27
@Aspera píše: Více
ano, jsou. Myslím gumicky na mezizubní tahy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.24 23:40
@Anonymní píše: Více

Na zuby se přilepí attachmenty.
Na ty si bude rovnátka nasazovat.
Nijak to nebolí. Nic se nikam nevrta.
Daleko větší bude vyvíjet vůli a úsilí rovnátka nosit.
Já mám z věcného rypani v puse od nasazování a vyndávání koutky v háji a afty.
Sucho v puse a věčný nekomfort.
V okamžiku nemoci to nesnesu. Bohužel se zuby rychle vrací zpět. Mají se nosit ideálně pořád.
U každé nové šablony bude cítit tlak. Zpočátku to bolí, ale dá se na to zvyknout, měla jsem z toho občas migrény.
Pro mě to nebyla vhodná volba.
Ale já jsem všeobecně citlivá a blbě snáším i malou bolest a nepohodu.
Gumičky nemám, ale opět žádná hrůza to nebude, jen nepohodlí a pruda. Často z nich bývám na nervy a nedaří se mi na ně zapomenout.
V noci s nimi blbě spím.
Léčbu nedokončím.

• Citovat
  • Upravit
287
18.7.24 08:20

Neviditelná rovnátka (Spark) obvykle využívají malé „háčky“, které se připevňují přímo na zuby pomocí speciálního lepidla, nikoliv do dásně nebo mezizubních prostor. Šroubky do dásně se používají jen v určitých případech, například při nutnosti ortodontických miniimplantátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.