Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Co vím tak tato rovnátka jsou jen nasazovací. Bude je muset na jídlo sundávat. Takže si je pak bude nandávat i sama.
@Aspera píše: Víceano, jsou. Myslím gumicky na mezizubní tahy.
@Anonymní píše: Více
Na zuby se přilepí attachmenty.
Na ty si bude rovnátka nasazovat.
Nijak to nebolí. Nic se nikam nevrta.
Daleko větší bude vyvíjet vůli a úsilí rovnátka nosit.
Já mám z věcného rypani v puse od nasazování a vyndávání koutky v háji a afty.
Sucho v puse a věčný nekomfort.
V okamžiku nemoci to nesnesu. Bohužel se zuby rychle vrací zpět. Mají se nosit ideálně pořád.
U každé nové šablony bude cítit tlak. Zpočátku to bolí, ale dá se na to zvyknout, měla jsem z toho občas migrény.
Pro mě to nebyla vhodná volba.
Ale já jsem všeobecně citlivá a blbě snáším i malou bolest a nepohodu.
Gumičky nemám, ale opět žádná hrůza to nebude, jen nepohodlí a pruda. Často z nich bývám na nervy a nedaří se mi na ně zapomenout.
V noci s nimi blbě spím.
Léčbu nedokončím.
Neviditelná rovnátka (Spark) obvykle využívají malé „háčky“, které se připevňují přímo na zuby pomocí speciálního lepidla, nikoliv do dásně nebo mezizubních prostor. Šroubky do dásně se používají jen v určitých případech, například při nutnosti ortodontických miniimplantátů.
Dobrý den, dcera (16) má za týden termín na nasazení neviditelných rovnatek (Spark). Chci se zeptat jak to tedy je s “háčky, šroubky” na gumičky. Někdo říká, že sroubky se vrtaji do dasne, někdo jiny zas, že do mezizubnich prostoru a někdo, ze se to na ty zubu lepí. Byla bych rada za jakoukoliv odpověď.