Nevím, co dělat se psem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.12.24 23:26

Pes má základní poslušnost. Je vycvičený. Doma nic neničí, je doma 10 hodin, než přijdu z práce a z brigády. Víkendy mám druhou práci.
Má i odložení. Ale jsem časově tak vytížená, že už s ním půl roku necvicim. Ale je chytrý, takže, kdyby se mu někdo věnoval, do týdne je na tom úplně skvěle.
Děti psa venčit nemohou, protože pes je má úplně u zadele, prostě je to dobrman a to je specifické plemeno. Vybere si jen jednoho pána a zbytek toleruje. A protože ho děti neudrží, nemohou ho venčit.
A kdo nezná dobrmany, asi by se vyjadřovat vůbec neměl. Není vůbec srovnatelný povahou jako jiné plemeno.
Ano, přesně tak, když jsme si po sedmiletém vztahu pořizovali psa, tak jsme určitě počítali s tím, že půjdeme od sebe :roll:
Pejsky jsme měli dva. Ten starší zemřel na stáří v náručí.
Veterina je bohužel drahá i u zdravého psa. Tuhle mi sežral návnadu a stala mě jeho rekonvalescence 7000, které nemám. Takže to veterináři splácím a to jen proto, že se známe. A i tak se cítím špatně, že někde něco dlužím.
Kdyby mi na něm nezáleželo, už by nebyl.
Zájemců bylo spousta, ale samej blbec, co se neumí postarat ani o křečka. Útulky věčně odmítají a i zmíněné neziskový slibovaly pomoc a po několika měsících vůbec žádný pohyb. Ani do dočasky.

• Citovat
  • Upravit
809
5.12.24 23:28
@leopanda píše: Více

Tak nebudeme spekulovat. Děti můžou být malé, ale jedno z nich může být i puberťák a ten by snad rychlé vyvenceni za barákem zvládl. Ale opět záleží, jestli je ten pes vycvicený, nebo nezná jediný povel.
A jak říkám, já jsem v pohodě vencila dva velké psy naráz a pod auto jsem nevletela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
5.12.24 23:33

@Zlatovláska555 jasný, každý není ty. Taky jsme jako malí venčili dospělého psa, ale bylo to diametrálně odlišné plemeno, zlatý retrívr a ten byl prostě mírný a dalo s ním i normálně jít. Dobrman je prostě trochu jiná liga i z hlediska toho koho se rozhodne respektovat. Měla jsem i Cane Corso a opět nedá se to tak jednoduše srovnat. I v rámci plemene můžou být temperamentnější jedinci, kteří budou reagovat a komunikovat jinak.

• Citovat
  • Upravit
809
5.12.24 23:36
@Anonymní píše: Více

No na ty útulky a docasky bych nespolehala, mají svých starostí dost. Dobré je, že nějakou poslušnost má zmaknutou. A chovatel by si ho zpět nevzal nebo nepomohl s nalezením nové rodiny? Nebo mě napadá ještě využít fakt sílu sociálních sítích a udělat nějaké video, kde půjde vidět, jak ten pes funguje a co umí. Třeba by to oslovilo i někoho, kdo se o dobrmana zvládne postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
5.12.24 23:38

Pokud se jedná o psa s PP, tak chovatelé většinou mají ve smlouvách i to, že si psa v takovém případě berou k sobě.

Pokud je pes bez PP, tak o tuhle výhodu bohužel přichází.

A stránky jako Dobrmani v nouzi apod. jsi tedy také již zkusila? https://dobrmanivnouzi.estranky.cz/…kontakt.html

• Citovat
  • Upravit
809
5.12.24 23:41
@leopanda píše: Více

Tak jasně, různá plemena jsou různě temperamentní a rozdíl je pak i mezi samotnými jedinci. Zakladatelka už odpověděla, že děcka toho psa neutahnou, tak tedy není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Zlatovláska555 píše: Více

Tohle vše už se opravdu děje. Děje se to zhruba od dubna. Vlastně jej i sdílím v sousedním Sasku, Bavorsku a thuringenu. Není nikdo relevantní. Jednou už to vypadalo dobře s adopcí a za dva dny jsem jela pro psa zpátky. Nejen, že byl zbitý, ale dokonce přiotráven prášky. Další veterina, další tisíce, které nemám. Takže i adopce byla riziko u lidí, kteří dobrmany prý údajně měli a po několika setkáních a spoustou informací se jevili jako nejlepší panáčci světa. Byly to totální sví*ě a doufám, že už jsou na blacklistu všude. Klidně zveřejním xichty těch dementů i s telefonním číslem.

• Citovat
  • Upravit
leopanda

@Zlatovláska555 jasný já na to reagovala, než jsem si všimla její zprávy.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
5.12.24 23:43

Tak ještě mě napadá potom možná pan Desenský…on má širokou síť pejskařů, tak ho zkus oslovit, zda by o někom věděl nebo zda by si ho mohl on sám k sobě vzít. Ale asi bude vyžadovat osobní návštěvu u něj.

• Citovat
  • Upravit
65223
6.12.24 05:50
@Matt 02 píše: Více

Co tam bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16307
6.12.24 07:23
@vokishka píše: Více

Že se vždycky najde p*ča, pro kterou bude víc pes, než deti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.12.24 08:11

Nevzal by si ho expartner? Byl to snad i jeho pes, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 08:26
@Zlatovláska555 píše: Více
:think: byla jsem puberťák 15-19, měli jsme VŠSP, křížence. Měl kolem 65kil. Dobrman bude mít podobnou váhu si myslím. Náš pes byl tedy z části tažné plemeno a bylo to hergot znát. Když chtěl běžet tak prostě běžel a to i semnou. Nějaká velké procházky v zimě vůbec nešli. Já ho neudržela, sice jsem byla po tátovi ta co měla alespoň nějakou sílu ale dával mi zabrat když teda jo neměl den. Jinak jsem s ním chodila dost a dost daleko. Sousedí dobrmana mají. Pravda je, že prostě má. toho jednoho a toho poslechne, ze sousedky si dělá dobrej den a když s ním náhodou jde, má plný kapsy dobrot aby ji teda fakt vnímal. Pes je sobrouš, telátko, neútočný, divočejší ale s přátelskou povahou. Kdyby ho postili, kamarádi snad i se zlodějem. Žádné velké plemeno bych nedala dětem na samostatné venčení. Něco do kapsy klidně, něco ke kolenům jo, ale ne nic co by bylo nad jejich sílí. Což si myslím, že dobrman je. Někdy je i nad sílí dospělého :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
809
6.12.24 09:04

Hele zase nejsem člověk bez soudnosti a se psy mám dost zkušeností. Zakladatelka nepsala, jestli je to fenka nebo pes. Feny dobrmana mají 32-35 kg, psi 40-45 kg. A znovu píšu, nějakou soudnost mám, takže jasně, že kdyby to byl nevycválaný skoro 50 kg pes, který by byl ještě agresivní, tak ho do ruk decku v žádném případě nedám. Kdyby to byla drobná, fakt vycvicena fenka, tak by puberťák jedno rychle venčení za barákem, kde nejezdí auta třeba zvládl. Ale nemá smysl to tu rozebírat, děti v tomto případě, jak později psala zakladatelka, psa neutahnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 09:33

Ty pro toho psa nemáš pojištění?
Jinak veterináři dávají na splátky. Ten náš taky - stálým klientům. Zase tak mimo to není.

Jinak roční dobrman s kterým se 6 měsíců nepracuje nebude v pohodě … Navíc pokud je 10 hodin sám doma před. Kdo se stará o ty děti?
Zkusila bych znova udělat a psát všude. Po svátcích budeš v háji už úplně - útulky budou plné odložených štěňat po strom. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí