Nevím, co dělat se psem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
983
6.12.24 18:15
@kocourGarfield píše: Více

Když to ten, co odkládá psa, ví, tak je to dobré. Ale já bych trnula hrůzou, co se se psem děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 21:24

Vážení, triskaji se mnou ze zoufalství silné emoce. Ale nikdy nerovnejte pejsky a děti. To nebudu dělat ani já. A nikdy s tím souhlasit nebudu. Děti pro mě budou vždy na prvním místě.
Ale zajímalo by mě, co má tedy ještě člověk udělat, když je absolutně zoufalý.
Ozvalo se spousta zájemců. Jeden měl rakovinu, další ho chtěl na hlídání pozemku, další měl problém udržet voditko, další měl problém se sebeovládáním a psovi by nasazoval hned elektrický obojek aby mu pořádně nakouřil a pes poslouchal a mohla bych pokračovat. Už nevím, kdo psal a ano, opravdu se stalo, že jsem psa dala s adopční smlouvou a za dva dny jsem si ho vyzvedla dobiteho a sfetovaneho. A taky se mi stalo, že jsem ho dala na 2 hodiny hlídat vážným zájemcům. A vrátila jsem se a pes měl kolem krku ostnatý drát aby prý netahal. Mě netahá.
Aby měl své potřeby splněné, tak já už mu to bohužel po změně životních peripetií nabídnout nemůžu. A nechci se už dál koukat, jak se trápí. Že s ním jdu jednou týdně na několik hodin do lesa mu vážně nestačí a doba, kdy budu možná volnější je v nedohlednu. A to by mě přitom zachránilo možná jen to, že bych ho ráno někam dovezla, někam na zahradu a večer po práci vyzvedla. Což je ale zase přes zimu totální nesmysl, protože nemá podsadu a ani v sebelepší bundě to nedozenu. A koleduju si tím o zdravotní komplikace. Taky to nezachrání to, že kdyby měl další zdravotní problém, tak ho prostě nezaplatim, protože jedu na dřeň a nemám z čeho.
Bývalý je takový dobrák, že mi řekl, ať ho utratím, když na to nemám. 8)
A to je asi tak vše. Protože jsem unavená po práci, nemohu se víc vypisovat. Snad tohle stačí. Mějte se hezky.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
6.12.24 22:02
@Anonymní píše: Více

no za mě pak bych zkusila to ho Rudu Desenského…on je schopný těm psům dát dočasně domov u sebe a pak jim sehnat i nový. Pokud neí problémový, tak by to bylo i poměrně jednodušší. Jak říkám, má širokou síť kontaktů přes psy takže u něj je šnace, že by ten pes našel dobrý domov. ALe asi bude potřebovat osobní setkání s tebou a psem a popsat dobře tu situaci.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.12.24 09:03

Dobrman zimu v zateplené boudě a dobrém kotci zvládne. Jen ho musíš zvykat ( srstit ) od jara ne ho tam dát v prosinci.
A nevím úplně čím mu pomůže 10 hodin na zahradě? Nudit se tam bude stále :(
To přeci není řešení, když se mu pak stejně nebudeš věnovat ….

Já chápu, že je to pro Tebe zoufalá situace.
Co najít někoho na venčení jako brigádu?

Do chvíle než toho psa máš, tak tam = s dětmi prodtě být musí. Kvůli tomu psovi a jeho budoucnosti …. Stále prostě je to Tvůj pes a ta zodpovědnost tam je, ač chápu, že je to velmi náročné.
Držím palec, ať najde nový domov. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.12.24 09:09

@leopanda Ten pes asi tak v pohodě úplně nebude, když nesmí být s ostatními psy v rodině … Ač chápu, že je to dobrman.

• Citovat
  • Upravit
292
7.12.24 09:15

Nemá prachy a ty ji radíš ať si najde venčení :?
Vše se musí platit ani děcko to dělat nebude zadarmo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.24 09:22

@Verynka8 A co ji radíš ty?
Prostě si mezi děti a psa zatím = dát musí. Tak nějaké řešení, než tomu psovi najde domov byt musí. Je zvláštní že dle FB skupiny se nějaké dobrmany umístit daří, čili je to asi o tom vydržet a vyčkat?

Stále tu nepadl věk děti, tak třeba mohou ony jít na brigádu, aby měli víc financí a mohli tak jistit péči psovi, který ji prostě potřebuje … Do chvíle než ho dají pryč.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.12.24 09:32

Jinak úplně nerozumím tomu dat zájemcům psa na 2 hodiny na procházku? Nejdeš s nimi a nepozoruješ, jak oni komunikuji se psem? Jak se k němu chovají, jak ho zvládají? To tam do té doby bylo ok? Pes se s nimi choval jak?
Problém byl pak ostnáč?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.12.24 09:46
@NaNicemNezalezi píše: Více

No ale tak ona ho che dát pryč a otázka je, jak moc ho chce případně tahat zpět ( což taky nemusí nemusí být tak jednoduché ). Ale tak ve chvíli, kdy ho chce zoufalstvím uvázat u plotu útulku tak asi to je celkem jedno a moc to řešit nechce ( nebo spíš nemá už prostor ) a bude doufat, že útulek ty majitele najde ( což může sněními vyjít ). Pak se musí smířit s fotkou že pes je ok. :nevim:
( předpokládám že pes jde přes adopční smlouvu ). Chápu, že ta situace je velmi náročná …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.24 10:16

Viděli jsme se s těmi lidmi asi 4×, než jsem jim ho nechala 2 hodinky. A bylo to úplně bez problémů. Taky údajně zkušení, měli prý chovnou stanici na Cane Corso, měli v jednu chvíli 4 dobrmany atd atd… Myslíte, že bych přijela k cizím, nechala tam psa a odjela? Já nevím, jaké máte zkušenosti vy, ale já za ten půlrok jen samé špatné. Kdyby existovala možnost, jak to ponechat udělala bych to. To není nějaký rozmar, že jsem se jednoho dne ráno probudila a řekla si, taaak a už nechci psa. Mám psy celý život a prostě se to prodělalo. A přeju vám, ať vám se v životě nikdy nic nepodělá.

• Citovat
  • Upravit
30408
7.12.24 10:24

Čím hlouběji do kapsy, tím víc dětí a tím větší pes. A jeden je málo. Aby se pak mohlo rozehrát citové drama o tom, jak je drahá veterina a nezbývá dost peněz na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.24 10:42
Četla jste si všechny moje příspěvky tady, nebo jen jeden? Naopak jsme se Vás zastala, že chápu, že mezi xy zájemci se může hledat těžko ten pravý ( i jsme tady psala svoji zkušenost ).

Pokud toho psa nemůžete udat a chcete, tak asi buď si ho necháte ( což údajně nejde ) a budete hledat dál nebo slevíte z nároků. Vzhledem k tomu že uvažujete o uvázaní psa u útulku ( a tedy psa klidně odsoudíte k žití X let v útulku ), těžko určit jaká cesta je pro vás vhodná …

Možná zkuste to natočit do TV. Třeba vám to pomůže :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
7.12.24 12:10

na co teď reaguješ přesně?

• Citovat
  • Upravit
leopanda
7.12.24 12:11

píše že nemá další finance a pokud se psovi něco přihodí, nebude mít už na veterinu…brigádník za toho psa odpovědnost nenese, když se něco přihodí.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
7.12.24 12:12

ty stále ignoruješ fakt, že ten pes poslouchá jen ji, jak říkala její děti ho nezvládají. Čteš to vůbec?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí