Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jestli ty se s ní moc necrcáš. Tak jednu chytla, no, kvůli tomu nemusíš být celý den špatná. Já bych zmalovala perdel už dávno. Nicméně vidíš, že tenhle režim vám nefunguje, tak to budeš dělat jinak. Buď vstávejte dřív a vycházeje dřív, ať máte rezervu nebo na ní musíš jinak. Nepíšeš, jestli připravujete věci ráno nebo večer, jestli to dělá sama nebo ty,… Tam by mohl být zakopaný pes. Navíc bych jí dala pocítit, co pro tebe práce znamená. Jo, Aničko, chtěla jsem ti koupit to a to, ale opět jsem přišla pozdě do práce a mám proto míň peněz. Ať taky vidí, že není na světě sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Vstáváme už o hodinu dřív, myslela jsem, že to pomůže a ona začne vyvádět při odchodu.
Věci chystáme už předem večer spolu.
Jo a s těma penězma už jsem to taky řekla, že mám teď málo penízků, protože chodím pozdě a sebrali mi je a mám z toho problémy.
Vždy všechno odkýve, že už si budeme pomáhat a stejně každý ráno peklo. Dneska to vypadalo už na poklidný ráno a pak to přišlo…A mně už po celým týdnu ruply nervy
- Citovat
- Upravit
Já jsem toho názoru, že jednu výhovnou plesknout ve vyhrocené chvíli není od věci. Mantinely být prostě musí. A určitě ji nebiješ hlava nehlava, tak si to nevyčítej. My taky na zadek občas dostali a naopak nám to pomohlo, žádný trauma teda nemám.
Jinak co se týče toho rána, vstávejte prostě dřív, když denně nestíháte. Vstávektebdřív, vycházejte z domu dřív. Rozhodně bych dítě nepřemlouvala, aby šlo večer včas spát. Prostě bych ji nahnala do postele, zhasla, vypla televizi a nazdar. Ráno bych ji vzbudila, vyndala z postele kdyby nešla sama. A ani bych teda ráno děcko neprosila a nepřemlouvala, ale já jsem asi trochu ráznější povahy než ty a když chci, tak i pes začne lítat.
Musíš si nějak vytyčit mantinely, je na tobě jak to uděláš, ale takový ráno by na mě malej zkusil jednou 🙈 🙈 🙈 fuj, jsem se rozčílila za tebe 😁 přeju pevný nervy. Trauma z plesknutí kvůli svetru fakt mít nebude.
- Citovat
- Upravit
Jak se pise vys, je potreba vstavat drive. My kvuli ranni spatne nalade jednoho ditete vstavame 70minut pred odchodem. Do skoly to maji 5 minut a vyjizdi se 30 minut pred.
Veci jsou nachystane vecer, nejsou prekvapeni.
Tady byvala poradna dr. Mertina a ten psal, ze tohle rodic nesmi dopustit, aby se nekam kvuli sprajcu chodilo pozde. Takze udelat si cas pred odchodem, opravdu dlouheho fora a pak dite treba v klidu dooblect
( ono se bude vztekat), obout a odnest ho do auta, za ruku odtahnout do skoly. Nekricet, nemlatit, ale proste do skoly pujde. Holt to jednou prejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoMi895 píše: Více
Tak i odcházejte dřív a před odchodem si všechno v klidu projděte, jestli je všechno v pohodě. Když začne vyvádět, dala bych ji prostě trest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na druhou stranu bych vymyslela i systém odměny, třeba každý den, kdy to bude v klidu, tak bude odměna, když celý týden, bude větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vstáváme dřív, odcháázíme dřív, jenže pak jsou scény i cestou, kdy jí musím opravdu pak táhnout za tu ruku, kdy ona brečí a já křiknu a nadávám…
Jaký trest? Seberu telefon, tablet, doma pak musí pomáhat… ale stejně se to druhý den opakuje ![]()
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx píše: Více
Taky jsem zkusila, hračku pak v obchodě vrátila, že teda dobře a ráno stejná scéna.
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx píše: Více
Ne jako že by to měla za trest, ale že odpoledne to s ní jde. O všem si popovídáme, pomáhá, třeba odpadky u nás vynáší pomalu jen ona.
ale pak přijde večer a ráno a to jsou pekla…
- Citovat
- Upravit
Znám a soucítím, s dcerou to bylo podobné, ve školce tedy a jen se mnou, když šla s tatínkem, bylo to o něčem jiném, ale to u vás nepřichází v úvahu. Docela nám pomohla pozitivní motivace - za klidné ráno s včasným odchodem byl smajlík, za 10 smajlíků předem slíbená odměna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Naprosto s tebou souhlasím.
Roste z ní pěkný spratek. Taky bych jí tu prd.el zmalovala dávno a žádné výčitky z toho neměla. A nějaký telefon??? Hahaha, by beruška mohla zapomenout na hodně dlouhou dobu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit s dcerou, je v 1.třídě. Zůstaly jsme samy dvě před 2 roky. Veškěrá péče je na mě, takže toho mám až nad hlavu.

Každé ráno mě zkouší, každé ráno jí říkám, že je důležité, abych nepřišla pozdě do práce a tento týden nebyl den abych do práce nepřišla pozdě. Každé ráno scény, že buď chce telefon nebo nechce do školy a nebo se teĎ každý den děje to, že jí tlačí nějaký kus oblečení. Dneska to byl svetr pod bundou, měly jsme to časově zase jen tak tak a před barákem šílená scéna, že se potřebuje jít domů převlíknout, tak jsem s ní běžela zpátky a už mi ruply nervy, protože každý den přijdu pozdě a šéfová už mi to dává pěkně sežrat.
Otevřela jsem jí tedy barák a už i jednu schytala, nejsem na to pyšná, teď mě to šíleně trápí, ale už jsem nvěděla kudy kam…Pořád jen řve, pořád jí něco tlačí, pořád jí musím přemlouvat, prosit. Prosit, že už musíme jít, prosit, aby šla večer spát, prosit, aby se oblíkla…
No a jak mi ruply nervy, tak jsem jí pleskla a hrozně jí seřvala, vyhrožovala
Samozřejmě řvala celou cestu do školy, lidi na nás koukali, otáčeli se a já do té práce přišla zase pozdě, šéfka tu naštěstí dneska není, ale už je mi to všechno nějak jedno. Teď se budu trápit celý dopoledne a myslet na to, že ona se trápí ve škole a jestli tam nepláče
Už nevím, co s ní a jak to urovnat.
Na druhou stranu si říkám, že když mi teď skáče po hlavě, co bude za pár let?
A co když bude mít na mě vzpomínky, jak máma byla nervózní a seřezala jí kvůli svetru