Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@RoMi895 píše: Více
„Ne, nebudeš se převlékat, přišly bychom pozdě do školy a práce. Pokud ti vadí tohle oblečení, zítra si můžeš nachystat sama takové, které chceš“. Hotovo, jde se. Klidně i za řevu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozdě. Z ní ten spratek už je. A můžeš si za to sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše: Více
Chtěla jsem jen poradit, ale když je pro tebe ztráta času mi cokoliv psát, tak odejdi a nepiš.
Jsem na malou sama a snažím se dělat maximum, dneska se to vyhrotilo, bylo mi ouvej a tak jsem myslela, že si tady s vámi popovídám.
Zkusím ještě vaše rady a celé to nějak překopat.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše: Více
No to pak ale začne ta strašně šílená scéna, kdy kolikrát jdu i já s pláčem
- Citovat
- Upravit
Jako dite jsem to delala taky, proc si nepamatuji Proste se mi rano nechtelo a fakt mi vadilo, ze mne nekdo nekam zene a nemuzu jit podle sveho tempa jak potrebuju Pomohlo na to az nechat mne vypravovat se samotnou. Obema se nam s mamkou ulevilo.
S nevlastnim synem take pomohlo nechat rano co nejvic v jeho rezii s tim, ze odjizdime v tolik a tolik a potrebuje stihnout to a to, jinak pojede hladovej, neumytej a v pyzamu. Jednou teda zkusil a snidal az v aute a to se mu nelibilo. Pak stacilo uz jen pripomenout, kdyz si udelal pohodicku moc. Jinak pripravuje si veci taky vecer, kdyz si na neco vzpomene az rano, dostane vyhubovano a musi zrychlit jine cinnosti, takze nema tu svoji pohodicku a je poucen pro priste. Zaroven pres vecerku nejede vlak - nechce spat? Ok, lezi v posteli a bavi se jak umi, ale rano normalne vstavacka a bez milosti je mu pripomenuto, ze vecer mel jit spat vcas.
Jinak mamka na mne taky byla sama, otec odesel a do 16 se nezajimal a za to, ze ze mne neudelala obet a chudinku z rozvracene rodiny tim, ze by mi neco potrebovala kompenzovat, jsem ji vdecna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych naopak místo řevu hodně ztlumila hlas. To platilo na našeho nejstaršího. Když měl nějaký šprajc, tak jsem si k němu sedla na bobek, řekla mu ať se mi kouká do očí a opravdu tlumeným hlasem mu řekla co se bude dít, proč se to bude dít a co se stane, když to tak nebude. Kolikrát to mělo větší účinek než nějaké řvaní nebo jedna po zadku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No protože neměla včas nastavená pravidla. Je nejvyšší čas začít na nich trvat, holt i za cenu scén
Normálně si toto děti odbydou kolem 3,4 let a do školy už jde relativně klidné a vychované dítě. Ona asi dosud nic pořádně nemusela, tak teď se jí to příčí no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co táta? Ten by nemohl vypomoct? Jednou v týdnu se postarat o školu odvést, přivést a čau?
Určitě nejsi jediná. Zrovna předevčírem jsem viděla holčičku a maminkou. pozdě odpoledne. Když slečna( první stupeň tak8 až 9) vandrovala do mámy, že chce chodit dumů ze školy dřív. Že jako si máma musí zařídit, vzít si volno protože ona už chce být doma. Tak dlouho do mámy hučela až ji taky servala na ulici. Matka ji dost důrazně řekla, že si nemůže vzít volno, že musí do práce. Možná byli taky samy, možná nějaký finanční problém… Holčička 2× poskočila a dala pokoj
- Citovat
- Upravit
Podle mě tam bude víc věcí. Jednak rozchod rodičů, takže to jak se s rozchodem vyrovnala dcera. Pak do toho ty působiš hodně vystresovane a přenášís to dál.
Takže bych si to prvně dala v hlavě do kupy sama jako dospělá, zklidnit se, vzít situaci takovou jaká je.
S dcerou si sednout vyslechnout její pocity, to proč je ráno v takové náladě a najít společnou cestu, jak to budete krůček po krůčku zvládat dál.
Zákazy, tresty moc nefungují. Výchova je o důslednosti, na čem se dohromady domluvíme, to platí a oboustranně. Být otevřena diskuzi, najít si každý den chvilku na popovidani, co bylo ve škole, jak kamarádi, co se jí honí hlavou…
Ano povinnosti dítě doma má mít, ale nemá to vnímat jako práci za trest. Hele chystám večeři, pomůžeš mi nakrájet zeleninu, namazes prosím chleba, měla bys chvilku prostřít stůl… Pojď mi s něčím pomoct, večer budeme mít čas si zahrát nějakou hru, přečíst si knížku…
Vysvětlila bych proč telefon/ tablet není věc každodenního používání a trávení volného času..
To žes to dneska ráno nezvládla na jedničku? Odpoledne to využij, jako ten moment, že chceš věci dělat jinak a jak ti v tom dcera může pomoct, přijď s nějakým návrhem/ dohodou, co bys mohla změnit ty, co by pro klidnější rána mohla udělat ona…nebude to že dne na den, ale ráno ji pripomenes, hele na něčem jsme se dohodly, co ty na to, dohoda pořád platí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak k tomu oblékání, tak to prostě nenechávejte na poslední chvíli. Dejte si rezervu, ať začne s oblékáním a ranní hygienou třeba 30 minut před odchodem z domu, tak zbyde prostor i na případné převlečení (neboj, párkrát se takhle převleče a bude si pamatovat, že je to vopruz). A když se nachystáte o 15 minut dřív, můžete si sednout, pomazlit se, vyklidnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to presne tvoje mala vi, ze te scenou dostane do takove nepohody, ze povolis, aby byl klid. Byla by hloupa, kdyby tuto svoji moc, co nad tebou ma, nevyuzila. A ty se ji radeji budes podbizet a hroutit z toho, ze dite vyvadi, misto toho, aby ses zdrave nastvala, ze takhle cvicit s tebou nikdo nebude a dala to najevo. Ono kolikrat staci to rozhodnuti a dite to vyciti z tonu hlasu, mimiky a reci tela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele neni to pretavena touha po pozornosti? Jak spolu travite odpo a vecery?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máma o moje záda přelomila obrovskou vařečku, o prd. l mi praskla suchou pomlázku. A víš co? Díky jí za to. Kdyby to neudělala, vyrostl by ze mě ještě větší zmetek. Nemlátila nás pořád, ale když toho bylo dost, bylo toho dost.
- Citovat
- Upravit
Kdyz tě to dožene k pláči (nedej bože před ni), tak to mi zní dost zle. Očividně toho máš plný zuby a potřebovala bys trochu vydechnout, ale asi tu možnost úplně nemáš. V takovém emočním rozpoložení ji sotva začneš lusknutím prstu správně vychovávat.
Ty se potřebuješ nejdřív trochu vyklidnit. A přestat si všechno tak vyčítat a brát k srdci. Ona je z toho pak taky rozhozena, když máma není tou pevnou skálou, pravidla se různě ohýbají a u každého rodiče to vypadá asi taky jinak.
A je z toho začarovaný kruh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit