Dcera zlobí - 1.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
RoMi895
29.11.24 08:01

Tyhle scény bych pochopila ještě ve letech, ale v už by se to dítě mělo chovat jinak…
Táta funguje tak, že si malou vezme na odpoledne, dělají blbosti a večer vrátí, tohle vůbec nezná a nedokáže pochopit a mě má za lhářku

• Citovat
  • Upravit
34473
29.11.24 08:01
@RoMi895 píše: Více

Tak asi něco, co opravdu pocítí. Čím víc píšeš, tím víc mám pocit, že si s ní vůbec nevíš rady a holka ti skáče po hlavě. Já bych ji tedy už dávno spráskala zadek, že by si nesedla. Na tohle bych nervy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
29.11.24 08:03

Pomáhat a povinnosti by měla mít normálně a ne za trest! Trest by měl být až tyto povinnosti nesplní. Oblečení at si připraví večer, a prostě bez debat nebude ráno žádná změna oblečení, at si je třeba vyzkouší. Musíš být ale nekompromisní. Ale ve všem ty řekneš a tak to bude! Když dáš zákaz dodržíš to? Nebo se necháš ukecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.11.24 08:04
Čili reálně žádný trest nemá. To je potom těžký, no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RoMi895
29.11.24 08:04
@terien píše: Více

Já se pořád snažila, tím, že nás její otec opustil jsem si přála jí dávat to nejlepší, ale teď s tím nástupem do školy trpím jak pes.
Já jsem z toho špatná, že jsem jí lískla a pak i přes zádá nebo mi naskočilo, co bude zase v práci…A pak na ní hnusně řvala

• Citovat
  • Upravit
11632
29.11.24 08:08

Oblečení, pomůcky do školy a svačinu nachystat večer. Třeba do školy jít z nějakého důvodu nechce, proto úmyslně zdržuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.11.24 08:09

Jenže tím děláš medvědí službu ji i sobě. Staráš se co můžeš, tak ji přestaň litovat a vynahrazovat rozpadlou rodinu, to se ti ve finále stejně nepovede. Jsi taky jenom člověk a takhle to dál nejde. Tvrdě ji oznam, že tyhle scény končí a opravdu nepovol. Ona to samozřejmě zkusí, ale musí narazit, aby to pochopila. Když to zvládne, odměň jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
29.11.24 08:10

to že ji opustil otec ji nenahradíš že ji budeš rozmazlovat, kupovat co chce a že si může dělat co chce… Ty ji dej do života ať s ní je dobrý člověk, ne rozežraný spratek! začni ji vychovávat. Důsledně, nepolev!! Když řekneš stůj si za tím!!! A nepolev. Dcera včera nešla za trest na gymnastiku a prostě nešla. A dnes nejde na rozsvěcovaní stromu…mrzí mě to, je to krutý trest, ale může si za to sama!!! Stejnou věc už potřetí porušial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 08:10

Jsi na ní moc jemná. V pondělí, když bude dělat scény, bude si chtít něco vyřvat, převléknout se do něčeho jiného apod., tak se k ní postav čelem, chyť ji za ramena, zvyš hlas a řekni jí NE!
Jestli to nepomůže, buď trvdá- oblékni ji tím stylem, že to na ní rveš, až bude oblečená, tak ji čapni za ruku a prostě ji táhni po celém baráku až ke dveřím, klidně proti její vůli. Použij takové násilí, které neublíží. Pokud bude pořád něco žvatlat, pokračuj a vůbec na ni nemluv celou dobu, až do školy.
Někdy u nás pomáhá, že chytneme dítě za čelist, podíváme se do očí a třeba i trochu víc zařveme. O víkendu, kdyz bude taková, tak jí nic nedovol. Žádný telefon, TV, pc apod.

• Citovat
  • Upravit
RoMi895
29.11.24 08:11

Znovu píšu, že pomůcky, věci a svačinu chystáme večer.
Ráno vstáváme dřív.
Telefony, tablety má zákaz, dokud se nezačně chovat.
Nic teď nedostává za to zlobení, odpoledne doma pomáhá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.24 08:14

Tak asi budeš muset počkat co to s ní udělalo. Možná by nebylo od věci už odpoledne dost důrazně nastavit mantinelu aby jako věděla že už toho bylo až moc. A jet výhradně podle těch mantinelu. To že jste samy je blbí ale nejspíš není typ na úplný rozmazlování ale spíš na ten strop. A právě tím, že jsi sama bys měla být přísnější. Muž žil jen s matkou. Byla na něj taky přísná a to dost. Občas řekne, že musela hrat dvě role. Mají někdy až mooooc blízký vztah.

• Citovat
  • Upravit
11632
29.11.24 08:15

Tak má problém ve škole a nechce do ní chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RoMi895
29.11.24 08:16

Teď bych potřebovala dostat po hu. bě já, že jsem to ráno nezvládla :-(

• Citovat
  • Upravit
2271
29.11.24 08:17

Já bych se poradila s paní učitelkou, jestli se ve škole něco neděje. Nám vždy říkala, pokud by děti nechtěly ráno do školy, tak máme dát vědět a ona se na ně zaměří, třeba i namotivuje. Dohlédne, zda třeba nezačíná šikana, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RoMi895
29.11.24 08:17
@Bytsamsebou píše: Více

Na školu si nestěžuje, prý se jí tam líbí a těší se na kamarády…Ale prostě ráno zkouší mě, co vydržím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí