Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Všechnoznám píše: Více
Já si myslím, že si to myslí většina, ale bojí se to přiznat, aby v očích virtuálních dokonalých matek nevypadaly blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
Tak to jsem naštěstí žádné takové video neviděla
. Jediné, co jsem viděla doma bylo, že kluk, co z „ničeho nic“ majznul bráchu, tak za mnou začal chodit s tím, že se mu chce toho bráchu praštit. Ve chvíli, kdy pochopil, jak se funkčně zachovat ve chvíli, kdy na něj jde zlost a uvědomit si přesně ten zlomový okamžik, tak bylo vyhráno. Jinak samozřejmě, dokud to tomu dítěti nesepne, tak se nedá dělat nic jiného než nežádoucí chování zarazit a jet dál. Takže v případě zakladatelky dcerku vystrkat z bytu, dorvat do školy a odjuchat do práce. Včas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asta135 píše: Více
Jo, to už je dávno za mnou, už je to spooooustu let. Ona se o mě jen nechtěla starat. Táta jezdil s kamionem a byl doma jen na víkendy, to mě teda milovala, před ním.. on mi nikdy nevěřil,..sama jsem si strihala vlasy, spadla jsem ze schodů, proto má modřiny..vždycky měla nejakou super výmluvu. No, život ji to všechno sám vrátil.
Teď je s tátou sama jak kůl v plotě. Táta nikdy neviděl svá vnoučata, ani vlastně nevím, jak se jim teď daří, jen co se občas dozvím od mamky, že je někde potkala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Tak primárně bys měla být ve výchově tak daleko, že ti normální zdravý dítě v první třídě nic takovýho nedělá. Když to dělá, holt musíš děcko popadnout a do školy dotáhnout. Výchovně se to dá řešit postupně. Ale příjemný to teda nebude, když je děcko takto zanedbaný.
- Citovat
- Upravit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Takhle je to hezké a za mě normální chování. Předvídání, trvání na svém, bez lískání.
U zakladatelky je ale bohužel ten problém, že je na všechno sama a musí kontrolovat i hromadu svých negativních emocí, které se k tomu vážou. Takze návod krásný, ale asi bude pro ni obtížné dosažitelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
Úplně bych nesrovnávala sebe a zakladatelku. Já jsem dospělá životem otřískaná ženská
, ale ještě si matně vzpomínám na dobu, kdy jsem chodila do školy. Přijde mi právě, že hodně věcí jsem nedokázala vyjádřit, dokonce jsem dlouhou dobu nedokázala ani říct, že mi bývá špatně od žaludku (asi nějaký stres jako reakce na úmrtí v rodině) nebo že mám noční můry a občas dokonce halucinace
, takže si dovedu představit, že někdy to malé dítě nedokáže vyjádřit, co ho trápí, což značně znesnadňuje řešení.
Jinak samozřejmě neříkám, že má dcera právo se takhle chovat, sama jsem na děti (myslím si) spíš přízná a moc se s nimi nemažu. Na druhou stranu jsem zažila situace, kdy jsem tak úplně nevěděla, jak na ty děti (s nejmladším s tím momentálně bojuju celkem často), nic třeba v danou chvíli nefungovalo, připadalo mi, že veškeré rady jsou „hraběcí“ (a asi i byly). Ledacos se vyřešilo tak nějak časem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Já si nemyslím, že děcko, na který jsou pořád všichni ťuťuňuňu a nikdo mu nedal hranice (ale opravdový, ne ty kecací a pořád dokola ošetřovanej každej pocit útlaku nebohého dítka), bude v dospělosti lepší, než to, který bylo dost mlácený. Obojí jsou špatný extrémy.
Děcka nacházející se mezi těmito extrémy budou asi víceméně stejný, ať už dostaly nebo nedostaly pár na zadek.
Mně moje máma nutila klečet. To jsem si vždycky přála pár dostat radši. Nebo se mnou nemluvila. Taky lepší pár facek. Já děcka nebiju, ale někdy teda fest řvu. To mi vadí, ale jsem povahou taková, klidná nejsem. Snesu hodně, ale když vyletím, tak to je taky hodně.
Mamku ale miluju a jsem s ní moc ráda. Vždycky jsem ji moc milovala. Byla to prima mamka a zpětně vidím, co všecko dělala a kolik toho dělala pro nás. Klečení vůbec neřeším, je mi to ukradený, ani na to nemyslím, jen když čtu tyhlety praštěný debaty o nebohých dětech, na který se nesmí ani křiknout, ale ony řvát můžou, nejsem cvok, abych se furt patlala v minulosti.
- Citovat
- Upravit
@Annonymní_007 píše: Více
ony jsou i děti, co ti před tím domem zůstanou stát a když dojde na lámání chleba, fakt by jsi tam to 6leté dítě nechala a odešla v klidu do práce?
já takto jednou už s autem odjížděla a dítka se rozmyslela a rozběhli se, ale co kdyby ne? na férovku, fakt nevím, sama bych je tam takto nechat přece nemohla, navíc je to i trestný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a když to dítko teda popadneš a do té školy dovlečeš v čem je rozdíl, když mu jednu výchovnou střihneš a ono to té školy teda dojde? já v tom moc rozdíl fakt nevidím, aby jsi tam to dítě dovlekla, tak vynaložíš fest síly, omezíš ho a fyzicky ho donutíš udělat něco, co nechce, a to jen svoji silou…takže vyčítat zakladatelce, že se neovládla a jednu dceři pleskla a navrhovat jako řešení násilím odvléct do školy, mi přijde úplně stejné použití síly…
Neřekla bych, že je dítě zakladatelky zanedbaný, pod tím si fakt představuju jiné vyjlupky, ale je potřeba začít nastavovat mantinely a snažit se dopředu řešit a předcházet…jen si myslím, že teď už to zcela po dobrém nepůjde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Právě… Ono se pojetí odpovědnosti za dítě oproti době, kdy jsem byla malá (řekněme 80. léta minulého století, ano minulého, brrr), dost posunulo. Myslím si, že právě nárůst té odpovědnosti, za současného zúžení možností, jak na dítě výchovně působit (viz různá doporučení, včetně postavení některých praktik mimo zákon nebo minimálně na hranu zákona), vede k tomu, že rodiče jsou pod tlakem a stresem, děti naopak různou měrou rozcapené. Jednou to povede IMHO k tomu, že lidi raději děti nebudou mít vůbec, protože nároky na rodiče nebudou vyváženy benefity toho mít dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ani nemůžu říct, že jsme byly dost mlácený. Prostě když to jinak nešlo, dostaly jsme po držce. Žádný trauma a narušený vztah se u nás taky nekonal, víme, co pro nás máma všechno udělala a to pár facek, navíc zasloužených, nemůže smazat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Přesně tohle si myslím. Co znám blíže samoživitelky, tak jsou pořád rozhozený a děti mají na zabití
. Třeba známá i přesně ví, co by měla dělat jinak, ale nemá na to sílu. Taky prostě chybí role otce. Já se ani nedivím. Kdybych byla na děcka pořád sama, nejspíš jsem rozhozená a nervní taky. I u nás je hned po děckach vidět, když jsem já nebo manžel nervózní s tím, že na mě reagují víc. Nejhorší je, když někam spěcháme. Nejlepší je vysloveně nespěchat a nepohánět, i když je času málo. Lepší je prostě jenom vyjmenovat, co teď bude, ale bez žádného honem a musíš, a systematicky vše udělat. To jsou pak rychlejší. Taky když si najdeme po probuzení 5-10 minut s nimi v klidu posedět, tak se vyklidí a vše pak odsejpá. Aspoň takhle to funguje na mé děti.
- Citovat
- Upravit
Souhlasím, že hooodně velký díl tvoří právě to, že je na dítě sama. Mám bohužel v rodině příklad, kdy žena tohle vůbec nezvládla a jedno z jejích dětí skončilo sotva plnoleté v kriminále. Už na ZŠ alkohol, drogy, záškoláctví, krádeže atd. Chyběla pevná ruka. To nepíšu, aby se zakladatelka vyděsila, že potřebuje chlapa, jinak dítě nezvládne. Spíš jako poukázání, že je potřeba tomu dítěti stanovit pevné a jasné mantinely už nyní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na mě čtvrťačka dnes ráno taky zkoušela (evidentně vstala zadkem napřed): chtěla pomerančový a ne jablečný džus. Tous celozrnej je nechutnej, chtěla světlej. A vajíčko by si dala, ale jen když jí ho oloupu
Tak jsem jí řekla, že jestli chce něco jiného, ať si to najde a nedělá si ze mě poskoka, nebo taky může jít do školy o hladu. A věnovala jsem se dál přípravě do práce. Nakonec snědla a vypila vše, držka malá
Oni prostě nepřestanou jentak zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Za mě zrovna ty trauma mít musíš a to velký, podle toho jak se vyjadřuješ v každé diskuzi a podle chybějící empatie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit