Dcera zlobí - 1.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
30.11.24 17:21

Možná je pro dost lidí nepředstavitelné být v práci o hoinu dříve, ale pro mě to bylo příjemné, bez stresu, já nesnášela ten pocit studu když přijdu pozdě, shon a stres, takže mi to za to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
30.11.24 17:44
@Niemeyer píše: Více
:palec: já jezdím do práce běžně hodinu dopředu, kvůli klidu na kafe a svačinu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
30.11.24 17:56

@Niemeyer Tak pokud pracuješ od 9.00 tak super. Pro mě by bylo nereálné dávat dítě do školky v 6.00 hod :nevim: ( kvůli tomu dítěti ). Zakladatelka nepsala na kolikátou do práce chodí, nebo jsem to přehlédla.
A dávat dítě do družiny - prvňáčka v 6.00 hodino mi přijde echt kruté. Asi musí být unavené odpoledne, nehledě když má mít družinu a ještě kroužek odpoledne.
A tedy raději bych tu hodinu ráno využila nějak pro práci, abych mohla odpoledne jít dřív domů. Protože při úvazku od 9.00 hod to jsem do 17.30 hod v práci. V 18.00/18.30 hod doma, děkuji. Ani omylem :)

Ale je fakt, že jsem měla kolegyně, které seděly na kuřarně o hodinu driv. Mně to přišlo škoda času :oops:
A každý to samozřejmě má jinak. Můj manžel takhle roky tvoří ráno pracovního Foresta a miluje to ticho, kdy po něm ještě nikdo nic nechce. :potlesk:

Ale taky mám příbuznou, které od školky děti vstávají v 5.40 hod, v 6.00 sedají auta a ona je v 6.30 hodin je v práci a děti ve školce / družině. Všem jim to roky vyhovuje a jsou s tím úplně ok ( mají můj obdiv ).

• Citovat
  • Upravit
10892
30.11.24 18:19
@stinga píše: Více

Tak to by mě mohlo :lol:. To si radši pospím a v práci si dám kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
30.11.24 18:22
@Bytsamsebou píše: Více

však já to kafe piju v práci, ale před pracovní dobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.11.24 21:48

@kocourGarfield no ale právě to je ta krutost, kterou si má zažít to školní dítě, které dělá scény:) Ne pohlavek, ne bití. Příčina a důsledek. Až bude pravidelně chodit na šestou ráno bez hysteráků, až se sama oblíkne a bude na mě vždy čekat před dveřma, tak budeme posouvat čas odchodu. Do týdne slušného chování se dostneš na čas, který chce, když bude hysterák, tak další den opět vstáváte v šest. To si myslím, že je pro školkáče takový masakr, že si tohle lajzne jen párkrát :)

v družině to taky pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.11.24 21:55

Já jsem v půl šesté vstávala celou tu dobu proto, že mému byly sotva tři, nepochopilo by příčinu, která se stane zítra. Ale věřím, že u chytrého školního dítěte tuto akci „ve škole v šest“ uděláte jednou, dvakrát… a pak si prostě spočítá, že jestli si chce přispat, bude muset spolupracovat.

nadávky, výčitky, sliby, uplatky, rány nikdy nepomůžou tak, jako důslednost v dodržení nějakého trestu, který jí bude nepříjemný.

ano, je to nepříjemný i mamince, ale zato je pak ten účinek dlouhodobý, když dítě pochopí systém a že neustoupíš. A školní dítě by mohlo pochopit i okolnosti - prorita je mámina práce a máma mi to dala najevo. Musím to respektovat.

Teď ji vlastně maminka učí, že kvůli jejímu rozmaru můžou lidi chodit pozdě do práce, a prochází to. Mají sice méně peněz, ale nějaké přece má… tak proč měnit něco co funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.11.24 21:56

@stinga jo, taky to mám ráda… v tom jsi muj člověk:) a nebo si v práci všechno připravím, něco udělám dopředu a den pak není tolik hektický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
1.12.24 00:58
@RoMi895 píše: Více

Pokud dítě „zlobí“, něco ti tím sděluje. Chce víc lásky? Ujistit, že jí miluješ a zkouší tě? Potřebuje více pozornosti? Něčeho se bojí? Nelíbí se jí ve škole? atd. Problém je, že většina rodičů nereaguje na skryté sdělení a dítě propleskne. Pokud jde o potřebu ujistit, že jí miluješ, tak je to průšvih. Proplesknutím nejen, že se její chování nezmění, ono se ještě může zhoršit, protože musí svou „otázku“ vyslovit víc nahlas. Pokud bys jí tedy nezmlátila tak, že by se tě bála a radši byla zticha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
1.12.24 01:00
@terien píše: Více

Zmalování pr.dele jistě jejich vztah utuží. Jen netuším (myšleno ironicky), proč tu je tolik matek, co nemohou svým matkám přijít na jméno. Že ony vztah také utužovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.12.24 09:01
@Kipa22 píše: Více

To nevím, proč píšeš mě. Já mám se svou mámou ( i jako máma) hezký a blízký vztah ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
1.12.24 13:48
@ibis píše: Více

no, představ si, že ano, dostávám mzdu i za dodržení pracovní doby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
2.12.24 09:32

@Niemeyer Praktický problém spatřuji v tom, že (aspoň teda co jsem zažila já), příchod do školky byl možný v poměrně širokém časovém rozmezí (dejme tomu od 6:30 do 8:30, libovolně), ale se školou to bylo už jiné, pravidel tam bylo víc.

Už si moc nepamatuju detaily, například si nedovedu vybavit, kdy a zda vůbec někdy moje děti chodily do ranní družiny, tam byl příchod možný jen do určitého časového okamžiku (asi do 7:20, jestli se nepletu).
Pokud ale nechodili, do samotné budovy školy mohli vstoupit v podstatě jen během 10 minut, tuším od 7:40 do 7:50 (do té doby stáli před školou a čekali, až se otevře pro všechny, což třeba v zimě nebylo úplně ideální…, po uplynutí „okénka“ už je do školy nepustili nebo možná jo, ale s kecama a bylo to bráno jako pozdní příchod).

Každá škola má tato pravidla asi jiná, někde je to snad lepší, já jsem to vnímala jako další stresový faktor (spíš teda pro mě než pro děti, už byli trochu starší a ranních scén postupně ubývalo), ale byla jsem moc moc ráda, když potom odešli na víceletý gympl, kde je to okénko pro vstup do školy podstatně ale podstatně širší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.12.24 17:41

@Hecate tys vodila děti, které ti způsobovaly ráno stres ještě i v páté třídě? To do té doby nepochopily, že áno se mají obléct a v tolik a tolik stát na značkách, jinak holt pojedou na ten gympl samy bez tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
3.12.24 21:15
@Niemeyer píše: Více

Eeee, teď se nějak nechytám a nevím, na co z toho, co jsem psala, reaguješ. :think:

Chtěla jsem pouze říct, že na ZŠ jsme se museli trefit do velmi úzkého časového okna, což samo o sobě je (pro mě hlavně) stres a nedovedu si příliš představit, jak bych s tím flexibilně pracovala s nespolupracujícím dítětem. Přijde mi, že to úzké „okénko“ člověka poněkud limituje v možnostech řešení, ale OK, možná to každý vnímá jinak.

Jinak k tomu nespolupracování jako takovému. Myslím, že jsem psala, že většinu času (do cca 4 třídy ZŠú jsem nevypravovala do školy a do školky já, ale otec, tím pádem to byl hlavně on, kdo se s tím vším musel nějak popasovat. Postupně se to „nespolupracování“ lepšilo, čím chci dát naději zakladatelce.
Pak jsme se přestěhovali a změnili i školu. Něco zůstalo stejné (například úzká otvírací doba :-), která mě stále stresovala :-) ), ale jiné bylo to, že jsem tou dobou pracovala jinde, jezdila do práce autem a děti občas vozila, někdy se vypravovali sami, ale taky dost času tehdy strávili na on-line výuce. Takže řekněme specifická situace.

Na gymplu už žádné problémy s vypravováním naštěstí nemáme :-), to by asi už bylo na diagnózu celé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí