Dcera zlobí - 1.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
29.11.24 23:56
@RoMi895 píše: Více

Spis odmenuj dobre odchody. Slib ji za odchody neco fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
30.11.24 07:49

Zakladatelko, jak by si dcera ta rána představovala? S tím že do školy se prostě chodí?

• Citovat
  • Upravit
5893
30.11.24 07:53
@Zmatka píše: Více

Nečteš dobře moje příspěvky. Psala jsem, že někdy je to nutnost, tak se mě neptej, jak bych to udělala, samozřejmě, že násilím dítě odtáhnout. S jedním dítětem by to bylo braní za ruku, jak píšeš, druhé dítě by ale bojovalo, pralo by se, prostě by to byl boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
30.11.24 07:55
@Zmatka píše: Více

To jako vážně? Tobě taky dávají každé ráno odměnu, že přijdeš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
30.11.24 08:37

@ibis Pokud mám nějaký problém s nějakým procesem, není špatně si klidně dát malé odměny ( může to být cokoli ) za zvládnutí situace. Tedy v situaci kdy se snažím změnit nějaké problémové chování. Není přeci na škodu tam mít přiměřenou pozitivní motivaci. Samozřejmě po přechodnou dobu.
A to klidně dospělý člověk. Když se ta věc zautomatizuje, není potřeba pozitivní posilování.

• Citovat
  • Upravit
5170
30.11.24 08:46
@kocourGarfield píše: Více

Hmm, aby to mělo efekt, odměnu bych teda nabídla stejně jako trest. Buď přestaneš dělat scény a můžeme jít pak spolu do cukrárny, koupíme nové tričko, sponky do vlasů, apod…nebo se budeš dál chovat nevhodně, já budu chodit pozdě do práce, takže mě vyhodí a kde pak budeme bydlet? Co budeme jíst? Když přijdu o práci? To by si chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
30.11.24 08:55

@ibis Ano to nerozporuji. Každé chování má nějaký následek. Já bych ale hlavně hledala ten důvod, proč se takhle to dítě ráno chová. Třeba s dítětem v klidu promluvou o víkendu, schůzka ve škole, návštěva školního psychologa ( pokud bych nesehnala rychle dobrého klinického psychologa - jako že spíš nesehnala). Za mě to má nějaký důvod a rozhodně bych to neřešila vařečkou nebo jaká fajn doporučení tu byla.

• Citovat
  • Upravit
11054
30.11.24 09:06

Dcera mé kamarádky to taky ráno po vstávání do školy dělala. Ráno brečela, občas zvracela, stres, výmluvy, přitom jí nikdo neubližoval, škola pohoda, dobré známky. No a pak psycholog vyhodnotil to, že má úzkost a že jí dokážou rozhodit prkotiny, které se nestanou. Třeba to, že ráno do družiny nepřijde Anička, nebo že si zapomene čepici v šatně, že ztratí čip do jídelny, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
30.11.24 09:13
@Ahep píše: Více

Tím myslíš sebe? Člověka, co si libuje v násilí na dětech a prokládá to smajlíky? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
30.11.24 09:21
@ibis píše: Více

Každé ráno ne, ale každý měsíc jo. Nebo ty děláš jako dobrovolník?

• Citovat
  • Upravit
5170
30.11.24 09:31
@Leontodon píše: Více

No jasně :mrgreen: Ale každé ráno? Ty odmeňuješ děti jenom jednou za měsíc? Jsi normální?( Samozřejmě ironie :lol: )Tobě hned po příchodu do práce bochnou šáňo, že si vlastně dorazila, že ti hned cpou odměnu za to, že jsi je poctila svou přítomností? (Také ironie :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
30.11.24 09:34
@kocourGarfield píše: Více

Samozřejmě že to má nějaký důvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
30.11.24 10:08

V jednu dobu mě práce tak štvala, že jsem si holt každé ráno zpříjemnila kávou z kavárny, jen abych se aspoň na něco těšila. Proč něco takového nedat dítěti, když očividně má problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
30.11.24 10:14
@Lily-of-the-valley píše: Více

Odměnila si sama sebe :think: Což je super :palec: Zaměstnavatel ti tu kávu určitě neplatil, jako odměnu že? Hele, prostě u zakladatelky je toho špatně asi víc :think: Možná by nebylo od věci občas její dceru nechat ráno, ať se vypráví sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
30.11.24 10:22

Jenže dcera je šestileté dítě :roll: ona sama se nemá jak odměnit, ani její mozek to ještě nedomyslí, je mnohem víc tady a teď. Proto ji může s odměnou pomoct rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí