Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@RoMi895 píše: Více
Spis odmenuj dobre odchody. Slib ji za odchody neco fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jak by si dcera ta rána představovala? S tím že do školy se prostě chodí?
- Citovat
- Upravit
@Zmatka píše: Více
Nečteš dobře moje příspěvky. Psala jsem, že někdy je to nutnost, tak se mě neptej, jak bych to udělala, samozřejmě, že násilím dítě odtáhnout. S jedním dítětem by to bylo braní za ruku, jak píšeš, druhé dítě by ale bojovalo, pralo by se, prostě by to byl boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše: Více
To jako vážně? Tobě taky dávají každé ráno odměnu, že přijdeš do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis Pokud mám nějaký problém s nějakým procesem, není špatně si klidně dát malé odměny ( může to být cokoli ) za zvládnutí situace. Tedy v situaci kdy se snažím změnit nějaké problémové chování. Není přeci na škodu tam mít přiměřenou pozitivní motivaci. Samozřejmě po přechodnou dobu.
A to klidně dospělý člověk. Když se ta věc zautomatizuje, není potřeba pozitivní posilování.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše: Více
Hmm, aby to mělo efekt, odměnu bych teda nabídla stejně jako trest. Buď přestaneš dělat scény a můžeme jít pak spolu do cukrárny, koupíme nové tričko, sponky do vlasů, apod…nebo se budeš dál chovat nevhodně, já budu chodit pozdě do práce, takže mě vyhodí a kde pak budeme bydlet? Co budeme jíst? Když přijdu o práci? To by si chtěla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis Ano to nerozporuji. Každé chování má nějaký následek. Já bych ale hlavně hledala ten důvod, proč se takhle to dítě ráno chová. Třeba s dítětem v klidu promluvou o víkendu, schůzka ve škole, návštěva školního psychologa ( pokud bych nesehnala rychle dobrého klinického psychologa - jako že spíš nesehnala). Za mě to má nějaký důvod a rozhodně bych to neřešila vařečkou nebo jaká fajn doporučení tu byla.
- Citovat
- Upravit
Dcera mé kamarádky to taky ráno po vstávání do školy dělala. Ráno brečela, občas zvracela, stres, výmluvy, přitom jí nikdo neubližoval, škola pohoda, dobré známky. No a pak psycholog vyhodnotil to, že má úzkost a že jí dokážou rozhodit prkotiny, které se nestanou. Třeba to, že ráno do družiny nepřijde Anička, nebo že si zapomene čepici v šatně, že ztratí čip do jídelny, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše: Více
Tím myslíš sebe? Člověka, co si libuje v násilí na dětech a prokládá to smajlíky? ![]()
- Citovat
- Upravit
@ibis píše: Více
Každé ráno ne, ale každý měsíc jo. Nebo ty děláš jako dobrovolník?
- Citovat
- Upravit
@Leontodon píše: Více
No jasně
Ale každé ráno? Ty odmeňuješ děti jenom jednou za měsíc? Jsi normální?( Samozřejmě ironie
)Tobě hned po příchodu do práce bochnou šáňo, že si vlastně dorazila, že ti hned cpou odměnu za to, že jsi je poctila svou přítomností? (Také ironie
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
Samozřejmě že to má nějaký důvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jednu dobu mě práce tak štvala, že jsem si holt každé ráno zpříjemnila kávou z kavárny, jen abych se aspoň na něco těšila. Proč něco takového nedat dítěti, když očividně má problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Odměnila si sama sebe
Což je super
Zaměstnavatel ti tu kávu určitě neplatil, jako odměnu že? Hele, prostě u zakladatelky je toho špatně asi víc
Možná by nebylo od věci občas její dceru nechat ráno, ať se vypráví sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže dcera je šestileté dítě
ona sama se nemá jak odměnit, ani její mozek to ještě nedomyslí, je mnohem víc tady a teď. Proto ji může s odměnou pomoct rodič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit