Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Dobrá rada taky byla zjistit, jestli nemá hypersenzitivitu na takové ty různé věci všité do oblečení.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield může to být něco ve škole, může to být nervozita maminky, začínající nemoc… to my tady nezjistíme.
Ale taky bych se nad tím zamyslela.
- Citovat
- Upravit
@Leontodon píše: Více
To určitě, ale tohle může a měla by řešit odpoledne, v klidu a bez stresů, že přijdou pozdě. Takže opět: jak se měla zachovat dnes ráno, když se dítě seklo a ona věděla, že už zase bude pozdě v práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
to jistě, nicméně zakladatelka je nyní v této situaci a to jak to měla řešit někdy dávno, ji k ničemu není. Takže pokud jsou tu rady, jak je tedy hrozná, že ji střihla, ok, ale jak to tedy má vyřešit? ted aktuálně tuto situaci…to je asi to, co zakladatelku zajímá, že? a mě teda taky, když tu některé mají plnou pusu řečí ( nemyslím teď tebe), o super matkách, které dítko mlátí hlava nehlava a jak je zakladatelka hrozná…ale na konkrétní dotaz na konkrétní radu v konkrétní situaci už odpověď nemají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, je fakt, že holka vůbec neví, jak se má po ránu chovat, trvá to dýl jak měsíc, takže po dobrém to asi nefunguje, že? Udělala by to jednou, podruhé a potřetí by viděla a slyšela to tóčo
A to je sama, kdyby měla sourozence, tak co? Nikdo tu neradí fyzické násilí, pane bože, tak bych trvala na tom, že jí bude vodit otec, když já to nezvládám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaký mělo efekt dat večer dřív spát?
Jinak dítě může být klasická noční sova, pak bych hledala cestu nejmenšího odporu.
V kolik má teda ráno budíček a v kolik odcházíte z domu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důvod tam asi bude, otázka je, jestli je dcera schopná ho zakladatelce nějak srozumitelně formulovat, což se obávám, že hodně dětí v jejím věku prostě nedokáže, bohužel. Druhá otázka, ale ta už je vzhledem k té první větě, čistě hypotetická, zda by se s tím dalo něco dělat.
Jako příklad uvedu dobu, kdy se můj prostřední syn nechtěl smířit s tím, že skončila on-line výuka a bude muset zpět do školy (světe se div, jemu COVID a s tím spojená omezení v domácí výuce, vůbec nevadily, ba naopak vyhovovaly). Projevovalo se to záchvaty vzteku (to jsem se snažila trpělivě „prodiskutovat“) včetně ataků na zařízení domácnosti typu kopání do dveří, ničení inventáře (to jsem teda opravdu netolerovala, takže za tohle myslím i jednou přiletěl lepanec nebo jsem určitě řvala jak pardál). Výhoda byla, že jsem už (s ohledem na věk a schopnost vyjádřit, co se mu nelíbí, ale taky to teda nebylo hned, lezlo to z něj postupně), měla představu, v čem je problém, ale nic moc jsem s tím nenadělala; do školy se chodit prostě musí, hotovo tečka. Časem to přešlo samo, asi pochopil, že vztekání se mu je k ničemu (vzdal to), navíc možná ta škola nakonec nebyla tak hrozná.
Nedivila bych se, kdyby prostě jen nerada chodila do školy (nějaký ten stres a nespokojenost přímo tam), kdyby ji štvalo to, že musí přes týden brzy vstávat, že je tma a zima… prostě věci, které i my dospělí někdy těžko neseme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná @Keyllah když už se jí dítě sekne, tak má v zásadě jenom pár možností. Dítě čapnout na sílu, uplatit ho nebo počkat až to půjde. Jde o to těm situacím předcházet, aby to pravidelně nedocházelo do bodu, že se dítě sekne. Někdy nelze udělat nic, pokud to už je veliké dítě a je za hranou. Nám se jednou starší tak sekl, že jsme oba do práce meškali víc než hodinu. Chytil naprostý amok, nešlo ho obléct, dotknout se ho, nic. Museli jsme čekat a řval přesně hodinu dvacet minut. Naštěstí jsem ho nafilmovala a ukázala učitelce, ta řekla že má problém ve třídě s jedním klukem a myslí si, že to je tím - my ani za nic na nic nemohli přijít. Začala to hned řešit a naštěstí tohle období trvalo krátce. Pokud ale u zakladatelky takové období trvá dýl, a taky záleží, jak přesně to vypadá, jestli dítě testuje hranice, nečeho se bojí, nebo je jen nervózní z ranní pravidelné nervozity, udělala bych celý plán a menežment jak to ráno udělat, aby se tomu dalo předcházet. Hlavně mít dostatek času a být v klidu. Na tohle není nějaká rada typu stiskni tlačítko… Ale rad tady padlo dost, co zakladatelka může změnit nebo zkusit. Je blbost tvrdit, že nikdo radu nedal.
- Citovat
- Upravit
@Hecate píše: Více
Takže neseš špatně tmu, raní vstávání a nedej bože nějakou aktivitu, tak se budeš chovat jako dcera zakladatelky? Ke svému synovi si uplatnila rodičovskou autoritu a tvůj syn se s tím musel nějak srovnat, ne? To samé by měla udělat zakladatelka
A prosím tě, dítě v první třídě moc dobře dokáže říct a vyjádřit své pocity…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to přijde jako volání po pozornosti. Začala 1. třídu, má mnohem víc povinností, k tomu vystresovaná matka a už to jede. Ráno bych si udělala čas a pomazlila se s ní v posteli, jestli oblékání trvá věčnost, tak bych jí pomohla (věci ať si vybere den předem sama). Má zkušenost je, že čím víc jsem ve stresu a popoháním, tím pomalejší jsou děti a někdy se seknou úplně. Takže se snažím moc netlačit, když jim něco dlouho trvá, tak asistuji. Obléknout bundu, boty, nasadit aktovku. Vše je v pořádku, nic netlačí - tak jdeme. Vyšla bych z domu min. o 10 minut dřív a nevracela se. Jestli začne naříkat, soucítím, řeknu, že se na to podíváme odpoledne. Vysvětlím, že nesmím přijít do práce pozdě, oblečení si vybrala sama a teď už to musí vydržet. Opravdu bych se snažila ukázat, že její problém chápu, ale teď ho nemůžeme vyřešit. Když se sekne, tak ji odvedu za ruku, na to mám tu časovou rezervu a prvňáka ještě zvládnu.
Odpoledne, v klidu, bych se jí zeptala, jak bychom tento problém mohli vyřešit, co by jí pomohlo.
Každopádně bych si na ni vědomě udělala víc času, víc se mazlit, zahrát hru, zeptej se, co by chtěla.
Ale určitě bych se nedoprošovala, ať jde spát, dá mi mobil apod. Řeknu max. 2× a pak už jednám. Jinak ke spaní ji samozřejmě nedonutíš, ale musí ležet v klidu v posteli. Přečíst něco, pomazlit, pustit CD a dobrou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Masina píše: VíceÚplně vidím to video na Instagramu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že je to jen další nevychovanec. Žádná záhada.
- Citovat
- Upravit
A proč ji do ty školy tahat? Už je prvňák, stojíme před domem. Já odcházím a ona jde buď teď se mnou, nebo ať si tam dojde sama
pomalu bych ji připravovala na to, že od druhého pololetí bude jezdit sama a ať si ten můj doprovod zatím chce užít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
No tak ale právě otázka je, proč ustupuje, proč se nechá takto šikanovat od děcka? Dceři nedělá nic, co není běžné (školní docházka obvykle běžná je). Neumím si představit, že by moje děcka takto prudily, když by věděly, že je něco prostě třeba udělat - od včasného příchodu na domluvenou schůzku (a s tím spojeného včasného odchodu z domu), přes plnění povinností do školy a doma, po jití k zubaři a nechání se ošetřit. Proč takové obyčejnosti dneska tolik děcek nezvládá, to nechápu.
- Citovat
- Upravit
@Keyllah Jenže to dítě to dělá z nějakého důvodu. To že se dítě ráno sekne je důsledek nějaké situace, která trvá …