Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lily-of-the-valley píše: Více
Odměnit dítě, že musí do školy? Co je to za logiku. Zakladatelka jí rozmazlovala, protože se jí snažila vynahradit tátu
Zakladatelka už nereaguje, takže jsou zde furt jenom nějaké domněnky. Já v tom vidím rozmazlené dítě, někdo chudáčka, co nemá tatínka a chudinka ve škole, co na ní jsou kladeny nároky. Ať je to jak chce, je na zakladatelce a otci dcery, jak se k tomu postaví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
Ja v tom nevidim nic, jen se tu snažím vysvětlit, ze šestileté dítě je fakt jeste prcek, do školy chodi par měsíců a ma nárok s tim bojovat. A chovat se k němu jako k dospělému mi přijde předčasné. Ale to samozřejmě neznamená rozmazlování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chápu, že 6 letá holka je malá, ale pokud si do teď vše vyřvala, tak ze dne na den se to nezmění. Moc dobře vím, jaké to bylo vypravovat malé děti do školky a pak do školy, ale muselo to vzájemně klapat na obou stranách
Ona je sama, nemá sourozence a stejně nebere ohled ani na tu mámu
A 6 leté dítě není mimino, to zas nebudeme vše omlouvat a vymlouvat se na nezralost a pod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsak ne. Ale pozitivní motivace taky funguje, neni treba jen a pouze trestat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, nezralá být přeci může, může mít úzkost, jak tu někdo psal. S tím si kolikrát neporadí ani dospělý. Nemusí být v jiném ohledu rozmazlená, zakladelka píše jen o tomto problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdo mluví o trestání? Kdo bere ohled na zakladatelku jako rodiče? Jako je v pohodě, jak se k ní dcera chová? Jako dítě kult a rodič je póvl? Kde to jsme? Hlavně dítě ať je v pohodě, ale rodič má padnout na hubu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky toto nechápu. Teď bude dostávat odměny, aby šla do školy, pak odměny, když doma náhodou něco udělá … A bude v podstatě fungovat jen za ty odměny.
Co jí to dá do života?
Život není žádný peříčko. A nechápu tyhle rodiče, co ty děcka drží v té dokonalé iluzi. ![]()
Pak se děcku shání psycholog, protože se hroutí z toho, že něco musí. ![]()
Nechceš se oblékat? Nevadí! Nechceš do školy? Nevadí. Nechceš se učit? Nevadí, maminka tě bude živit, až z tebe bude nicka.
Maminka pro tebe udělá cokoli, i když jí flusneš do xichtu. ![]()
Já děcko od mala učím, že jsou nějaké povinnosti a že prostě jsou věci, které se musí, pokud se chce mít jednou dobře. Ať je to teď chození do školy, tak pak dobrá práce …
Stejně jako dodržet nějaký termín. Třeba u doktora atd … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, zakladatelka zanedbala výchovu dcery a teď se jí to vrací i s úroky. Pokud se nevzpamatuje a radikálně nezmění styl výchovy, bude jí dcera později skákat po hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše: Více
Jako přesně tak. Kurde už tohle období máme dávno za sebou, děti jsme vždy učily, že nejsou jediní na světě, že akce vyvolá reakci, že když něco chci, musím pro to něco udělat, nemít jen práva, ale i povinnosti
A hlavně když jsem sama jako rodič, nemůžu dělat to, když jsou rodiče dva. Zde se opečovává dítě a zahrabe se důstojnost dospělého? Já neříkám, že zakladatelka je bez viny, naopak, ale mě vadí kult dítěte!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více? Ja treba od začátku pisu ze vsechno jde podle me od toho, ze je zakladatelka vyšťavená a neustále ve stresu. To je prvni věc, se kterou se musí pracovat, jinak budou odměny to co píšeš.
Každopádně děti jsou jako zvířata. A tam to znám mnohem lip A zvíře trénované pozitivní motivaci to NIKDY nezapomene, narozdíl od toho trénovaného za pomoci trestu a negativního posilování. A odměny časem ubývají, naopak se už neodměňuje chování, které je dlouhodobě v normě.
Ale než mě někdo nařkne ze dítě nebo zvíře - jsou tam rozdíly, samozřejmě. Jen démonizovat rodiče, kteří na to chtějí jít v principu po dobrém, jen hodně mluví o vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě je směrodatná moje výchova a ta je v pořádku
Díky bohu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsi dobra, ze to tak vidis. Ja si myslim, ze se budu učit cely život. Možná proto bývají jinak drsné matky ohromně miloučké babičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím co je horší, jestli drsná babička nebo hysterická matka bez špetky selského rozumu
A že jich tady je
A hlavně člověk se učí celý život a to je problém matek, který svým dětem lajnují život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle diskuze, to je vždycky sranda, z extrému do extrému. Jedni by dítě zmlátili, že si týden nesedne a druzí by ho odměňovali za to, že jde do školy a vynese koš. Ona to jsou extrémy a ani jedno není dobře. Taky dítě nebijeme, nikdy nedostal, ale zas se dá pochopit, že v případě zakladatelky, když je na všechno sama a holka jí takhle hraje na nervy, že jí ujely nervy. Já jsem dost kliďas, ale tohle by na mě taky nebylo, kór kdyby to bylo pravidlo a znamenalo to přijít pozdě do práce. Ano zakladatelka to nechala zajít daleko, jde to za ní, je to její chyba, dcera za to nemůže, na druhou stranu i ta matka je pořád člověk a není asi na místě jí soudit, že už jí ruply nervy. Úplně nejlepší by bylo, kdyby se to do takového stavu ani nedostalo, důslednost a klidně i ta pozitivní motivace měla přijít už mnohem dříve. Pozitivní motivace je určitě fajn, ale ve stylu, nebudeš to schválně zdržovat, nebudeš dělat scény, bude vše na pohodu a cestou do školy se stavíme u těch houpaček kousíček od školy, kde se můžeš zhoupnut, protože bude čas. Čas nebude, protože si budeš vymýšlet blbosti, tak nebude žádná houpačka, ale určitě ne odměňovat za to, že jde do školy. To je prostě normální věc a povinnost. I pro to dítě by měla být v tomto věku už priorita, že je všechno v klidu, bez pláče a bez vynervované mámy, to prvňák dokáže pochopit a měl by se o to malým dílem taky přičinit, zrovna tím, že nebude vymýšlet. Větší pochopení má mít rodič, to je jasný, nelze chtít, aby malé dítě vše chápalo nebo to někdy nezkusilo, je to dítě, má na to nárok, je to normální, příkladem má jít ten rodič a taky by měl vyvinout větší snahu on sám, ale odsud podsud, tohle už je moc, když se ta máma snaží, zkusila vstávat dříve a všechno možný a stejně nic nefunguje, protože to dcera prostě zkouší, no tak jí halt jednu flákla no, není se čemu divit. Jako není to nic na pochvalu, ale už se stalo. Nejhorší, co teď může udělat, je mít výčitky, to té holce, která to vycítí ublíží víc, než jedno plácnutí, po třech měsících v nervech. Protože bude mít v hlavě akorát guláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoMi895 hele, já jsem po rodičáku, když dítě začlo chodit do školky, fakt nechtěla chodit do práce pozdě (asi mám nějaké trauma, ale obecně to totálně nesnáším..u jiných mi to nevadí, u mně mě to stresuje). A protože jsem měla tříletáka, který byl schopný ztropit scénu, zaseknout se, řvát, stejně jako tvoje školní dcera, tak jsem to nedělala tak, že bychom vstávaly dřív- to bylo jedno, jak píšeš i ty. My jsme ODCHÁZELY dřív. Chodily jsme do školky na sedmou, přestože jsem pracovala až od devíti.
No a bylo to tak, že někdy jsem hned po sedmé odevzdala dítě a v práci měla skoro hodinku čas - využila jsem to na sníani a četla si knížku. A nebo byl den plný hysteráků, a do školky jsme místo po sedmé dorazily až po osmé. Předala jsem dítě a v klidu jela do práce, kde jsem byla akorát včas.
pak mě ještě napadá zda nemužete na cestě do školy dělat nějaký rituál který ji bude bavit. zpívat, dávat si hádanky, pokud netrpíte nouzí, tak se klidně zastavit v pekařství a koupit jí tam snídani/svačinu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit