Dcera zlobí - 1.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42025
29.11.24 10:28
@Hecate píše: Více

a to je věc druhá, že? já si to v reálu nedokážu moc představit, protože u mých dětí, když bych „zatáhla“ tak půjdou, ale co když ne? utáhneš ho? přehodíš si ho přes záda? malé hubené dítko možná, ale jak dlouho? :think: nicméně si myslím, ale jen možná tajně doufám, že toto by jsi udělala jednou a druhý den by dítko šlapalo samo, ale co když ne, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
29.11.24 10:28
@kocourGarfield píše: Více

Zakladatelka psala, že otec se o dceru stará odpoledne, čili krásy ranních vypravovaček do školy jsou mu ušetřeny. A já chápu, že kdo nezažil, nepochopí/neuvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35426
29.11.24 10:30
@Lily-of-the-valley píše: Více

Psala že snad i dřív vyjdou, ale dcera si stejně něco vymyslí. Ona jí ustoupí a pak to dopadne tak že přijde opět pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42025
29.11.24 10:31
@unuděná píše: Více

u malého 3-4letého dítka jsem to řešila podobně, jednou jsem ho čapla a „vynesla“ z obchodu…ale u toho 6/7letého už nevím, jestli bych to fyzicky dala :mrgreen:
Já už jednou i nastartovala auto a začala odjíždět…ta 8letá to pochopila velmi rychle, bundu a boty brala v běhu, ale ten 5letý měl v pyžamu celkem smůlu :mrgreen: do školky jsem ho šoupla nenajedeného, neučesaného s nevyčištěnýma zubama, kdy jsem ho převlíkala až v šatně…no co, paní učitelka koukala trochu překvapeně, ale druhý den ráno už „stíhali“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
29.11.24 10:42

Za prvé bych s ní napsala přesně rozvrh raní přípravy ať vidí, kdy co a jak bude následovat. Za druhé bych nastavila takové mantinely přes které nejede vlak a za třetí už je velká na to, aby pochopila, že po ránu na ní nikdo není zvědavější a pokud takhle dál hodlá pokud, může se ráno vypravovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.11.24 10:45

@Hecate Ano, psala, že tatínek s dcerou lumapčí. Protože jsem se i ptala, zda má i nějak nastavené pravidla / hranice u něj.
A i táta který umí nastavit hranice u sebe, mohl by pomoci promluvou s dcerou … Ovšem pokud ani on hranice nezastavuje, těžko může zakladatelka od něj očekávat nějakou pomoc ( spíše naopak ).

• Citovat
  • Upravit
6396
29.11.24 10:48

Je podle mě super, jak odpovědně bereš práci. Spousta jiných by přišla v pohodě pozdě a řekla jen:”to víš děti, doprava” a pak zase brzo spěchali domu.
K těm scénám, není hypersezitivní? Nevadí ji materiál, švy?
Nebylo by fajn, kdBy ji vodil někdo jiný? Musí být na prd, chodit v takový atmosféře do práce.
Ty jsi jen přetažená, proto vyjedeš. Musíš se postavit na první příčku. Pak bude dobře vám oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35426
29.11.24 10:50
@kocourGarfield píše: Více

Ona s ním o tom asi mluví, ale jak psala, tak on tohle vůbec nezná a má jí za lhářku. Asi by bylo fajn, kdyby si dceru střídali, aby i on vychovával, a ne si jen hrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
@RoMi895 píše: Více

Tvl :roll: A myslíš, že holce pomůžeš sebemrčkařstvím? Jako vážně? Ty nejsi její kamarádka, ale matka a otec v jednom, prostě autorita, prostě rodič, který má mýt respekt a ne aby s tebou takhle mávala 8o Chápeš to? Ty si to musíš sama v sobě srovnat a pak můžeš vychovávat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield

Jinak ráno sepsat co kdy - klidně na to mít obrázkový harmonogram, jasně nastavit časové údaje - odchazime když na hodinách je …
A na konci, pokud nejdeš, nestíháme má to nějaké důsledky … Budu mít méně peněz ( nechat pocítit přímo a ideálně co nejdřív ten den ( třeba cestou domů ).

Já bych se asi snažila nejdřív rozebrat, co za tím je. Ten svetr předpokládám normálně nosí a jindy ji nevadí.
Dle mého takhle malé dítě, které má normálně nastavené hranice tak nevysírá, ale má to nějaký důvod.
Ale je to můj pohled.

• Citovat
  • Upravit
42025
29.11.24 10:52
@Dollorres píše: Více

„nebyl by fajn, kdyby ji vodil někdo jiný?“ 8o :think: to by jistě bylo fajn, ale zakladatelce je toto k čemu? je na ni ráno sama, platit každý den chůvu si asi nebude moct dovolit. Se nabízíš? :think: to je v její situaci hraběcí rada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.11.24 10:52
@Keyllah píše: Více

Rada je snadná, ale začíná zachováním klidu. Podle mě už tady to zakladatelka nezvládá, je nervózní a přenáší se to na dítě. Což je u člověka, který je na dítě sám pochopitelný. Takže rada by byla, odpočívat a najít si čas pro sebe vždy, když to jde. Pak vstát dřív, ten sam rituál každé ráno. Prostě vstaneme a děláme rad radom co je potřeba. Bez afér, vyhrožování - ale taky žádné doprošování. Pokud se ti nelíbí tričko, dáme jiné, ale pokud si už něco vybereš, bude to tak. Z venku bych se jistě převlíkat nevracela. Pokud je vysloveně špatný den, u nás pomáhá něco dobrého na cestu. Ve smyslu, až si dáš boty a bundu, bude něco na cestu. Nebo v autě. Řvaní a bití dítěte je naprosto kontraproduktivní. A pak jak psali - vše dělat dřív, případně s hysterákem a časem navíc počítat dopředu, aby to nerozhodilo mě. Ale chápu, že pokud je někdo na dítě sám, nervy má na prášky a je to pak těžký.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.11.24 10:53

@ibis Tak z mého pohledu to taky nezvládla. Nemyslím si, že je nutné nastavovat pravidla a hranice fackami. Ta situace je navíc zřejmě nezvládnutá již delší dobu, takže bych spíš hledala řešení situace jako celku bez nutnosti mi bouchat nervy v situaci, kdy já jsem rodič a já mám udržet emocí.

• Citovat
  • Upravit
42025
29.11.24 10:54
@Leontodon píše: Více

rada je podle tebe snadná, ale vlastně jsi mi neodpověděla :think: ptala jsem se, co by dotyčná udělala, kdyby se jí dítko zaseklo u vchodu, že do školy nejde a prostě nešlo - to by jsi tedy vyřešila jak? když už by jsi byla na místě zakladatelky v této konkrétní situaci, která u ní pravidelně nastává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.24 10:56

@Leontodon To je samozřejmě všechno hezké a pravdivé, ale pokud se dítě pak venku sekne, že se potřebuje znovu převléknout a nikam nejde, tak budeš dělat co? Nebo máš pocit, že v případě, že budeš odpočatá a v klidu, tak to to dítě neudělá? :nevim: To je nesmysl přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí