Dcera zlobí - 1.třída
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hecate píše: Více
a to je věc druhá, že? já si to v reálu nedokážu moc představit, protože u mých dětí, když bych „zatáhla“ tak půjdou, ale co když ne? utáhneš ho? přehodíš si ho přes záda? malé hubené dítko možná, ale jak dlouho?
nicméně si myslím, ale jen možná tajně doufám, že toto by jsi udělala jednou a druhý den by dítko šlapalo samo, ale co když ne, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
Zakladatelka psala, že otec se o dceru stará odpoledne, čili krásy ranních vypravovaček do školy jsou mu ušetřeny. A já chápu, že kdo nezažil, nepochopí/neuvěří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Psala že snad i dřív vyjdou, ale dcera si stejně něco vymyslí. Ona jí ustoupí a pak to dopadne tak že přijde opět pozdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
u malého 3-4letého dítka jsem to řešila podobně, jednou jsem ho čapla a „vynesla“ z obchodu…ale u toho 6/7letého už nevím, jestli bych to fyzicky dala ![]()
Já už jednou i nastartovala auto a začala odjíždět…ta 8letá to pochopila velmi rychle, bundu a boty brala v běhu, ale ten 5letý měl v pyžamu celkem smůlu
do školky jsem ho šoupla nenajedeného, neučesaného s nevyčištěnýma zubama, kdy jsem ho převlíkala až v šatně…no co, paní učitelka koukala trochu překvapeně, ale druhý den ráno už „stíhali“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za prvé bych s ní napsala přesně rozvrh raní přípravy ať vidí, kdy co a jak bude následovat. Za druhé bych nastavila takové mantinely přes které nejede vlak a za třetí už je velká na to, aby pochopila, že po ránu na ní nikdo není zvědavější a pokud takhle dál hodlá pokud, může se ráno vypravovat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hecate Ano, psala, že tatínek s dcerou lumapčí. Protože jsem se i ptala, zda má i nějak nastavené pravidla / hranice u něj.
A i táta který umí nastavit hranice u sebe, mohl by pomoci promluvou s dcerou … Ovšem pokud ani on hranice nezastavuje, těžko může zakladatelka od něj očekávat nějakou pomoc ( spíše naopak ).
- Citovat
- Upravit
Je podle mě super, jak odpovědně bereš práci. Spousta jiných by přišla v pohodě pozdě a řekla jen:”to víš děti, doprava” a pak zase brzo spěchali domu.
K těm scénám, není hypersezitivní? Nevadí ji materiál, švy?
Nebylo by fajn, kdBy ji vodil někdo jiný? Musí být na prd, chodit v takový atmosféře do práce.
Ty jsi jen přetažená, proto vyjedeš. Musíš se postavit na první příčku. Pak bude dobře vám oběma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
Ona s ním o tom asi mluví, ale jak psala, tak on tohle vůbec nezná a má jí za lhářku. Asi by bylo fajn, kdyby si dceru střídali, aby i on vychovával, a ne si jen hrál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoMi895 píše: Více
Tvl
A myslíš, že holce pomůžeš sebemrčkařstvím? Jako vážně? Ty nejsi její kamarádka, ale matka a otec v jednom, prostě autorita, prostě rodič, který má mýt respekt a ne aby s tebou takhle mávala
Chápeš to? Ty si to musíš sama v sobě srovnat a pak můžeš vychovávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ráno sepsat co kdy - klidně na to mít obrázkový harmonogram, jasně nastavit časové údaje - odchazime když na hodinách je …
A na konci, pokud nejdeš, nestíháme má to nějaké důsledky … Budu mít méně peněz ( nechat pocítit přímo a ideálně co nejdřív ten den ( třeba cestou domů ).
Já bych se asi snažila nejdřív rozebrat, co za tím je. Ten svetr předpokládám normálně nosí a jindy ji nevadí.
Dle mého takhle malé dítě, které má normálně nastavené hranice tak nevysírá, ale má to nějaký důvod.
Ale je to můj pohled.
- Citovat
- Upravit
@Dollorres píše: Více
„nebyl by fajn, kdyby ji vodil někdo jiný?“
to by jistě bylo fajn, ale zakladatelce je toto k čemu? je na ni ráno sama, platit každý den chůvu si asi nebude moct dovolit. Se nabízíš?
to je v její situaci hraběcí rada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Rada je snadná, ale začíná zachováním klidu. Podle mě už tady to zakladatelka nezvládá, je nervózní a přenáší se to na dítě. Což je u člověka, který je na dítě sám pochopitelný. Takže rada by byla, odpočívat a najít si čas pro sebe vždy, když to jde. Pak vstát dřív, ten sam rituál každé ráno. Prostě vstaneme a děláme rad radom co je potřeba. Bez afér, vyhrožování - ale taky žádné doprošování. Pokud se ti nelíbí tričko, dáme jiné, ale pokud si už něco vybereš, bude to tak. Z venku bych se jistě převlíkat nevracela. Pokud je vysloveně špatný den, u nás pomáhá něco dobrého na cestu. Ve smyslu, až si dáš boty a bundu, bude něco na cestu. Nebo v autě. Řvaní a bití dítěte je naprosto kontraproduktivní. A pak jak psali - vše dělat dřív, případně s hysterákem a časem navíc počítat dopředu, aby to nerozhodilo mě. Ale chápu, že pokud je někdo na dítě sám, nervy má na prášky a je to pak těžký.
- Citovat
- Upravit
@ibis Tak z mého pohledu to taky nezvládla. Nemyslím si, že je nutné nastavovat pravidla a hranice fackami. Ta situace je navíc zřejmě nezvládnutá již delší dobu, takže bych spíš hledala řešení situace jako celku bez nutnosti mi bouchat nervy v situaci, kdy já jsem rodič a já mám udržet emocí.
- Citovat
- Upravit
@Leontodon píše: Více
rada je podle tebe snadná, ale vlastně jsi mi neodpověděla
ptala jsem se, co by dotyčná udělala, kdyby se jí dítko zaseklo u vchodu, že do školy nejde a prostě nešlo - to by jsi tedy vyřešila jak? když už by jsi byla na místě zakladatelky v této konkrétní situaci, která u ní pravidelně nastává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leontodon To je samozřejmě všechno hezké a pravdivé, ale pokud se dítě pak venku sekne, že se potřebuje znovu převléknout a nikam nejde, tak budeš dělat co? Nebo máš pocit, že v případě, že budeš odpočatá a v klidu, tak to to dítě neudělá?
To je nesmysl přece.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit