Nevím, co dělat se psem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
6.12.24 09:35

Taky jsme měla dobrmana :) Bylo mi 15 a zvládala jsem ho úplně ok. Ale nevím kolik je dětem zakladatelky, předpokládám, že jsou mladší …

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 09:41

Kamarádka měla NO, který byl nevychovaný magor a když potkala psa, tak ho uvazovala k lampě a venčení bylo šílený. A to byla 8.-9. třída. Ale nevychovaný tele, neměla šanci.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 09:45

Jinak dobrman nepotřebuje někde za barákem vyčurat na 5 minut. Potřebuje zaměstnat hlavu a pracovat. Je to velmi inteligentní plemeno.
Jinak já viděla i magora retrívra, co by klidně sežral každého psa … Je to hodně o výchově nejen plemeni. Zase bych z dobrmana nedělala žrouta cl s ežere co potká.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.24 09:46

Tak téhle pohádce moc nevěřím. Zbitý a přiotrávěný z dočasky po dvou dnech??
Zakladatelko, zkus se obrátit na Záchytné zařízení ranč Vránov.

• Citovat
  • Upravit
41188
6.12.24 09:55
@Anonymní píše: Více

a bývalý by si ho nevzal? když jste si ho pořizovali spolu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 09:56

Já bych kontaktovala chovatele, nemáte FB skupinu plemene? Tam by si ho nikdo nevzal?
Chovatel Ti nepomůže najít nového majitele? Nemají dobrmani dočasky jako jezevčíci, JRT?

Roční pes s kterym se nepracuje je blby …. Ten pes je chudák ….

• Citovat
  • Upravit
148843
6.12.24 10:06
@kocourGarfield píše: Více

Pokud děti psa nezvládají, je nerozumné jim ho dávat venčit. Takhle jeden chlápek dal svým malým dětem velkého psa svojí přítelkyně, pes se jim vytrhl a vlítl mi na vnučku. Takže doporučovat ho dávat bez dozoru venčit dětmi není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13938
6.12.24 10:13

To je ten Dobby?
Jako takhle. Toho psa chceš dát pryč, a i kdybys ho dala do sebelepších rukou, může se něco stát majitelům a pak ho dostane zase kdovíkdo. S tim se musíš smířit. Ty ale mas k tomu všemu jeste očividně obří nároky na zájemce, ze jsi z té spousty vybrala jen jedny lidi se zkušenostmi s plemenem. Za me to je mimo. Dobrými pány můžou být i lidi, co do ted měli křečka, a jak už vis, ani celoživotní chovatele nemusi byt milující majitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13938
6.12.24 10:14

Jestli to je on, tak jde dohledat na stránkách dobrmanů v nouzi opakovane. Psovi jsou tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 10:36

@Lily-of-the-valley Aha, tak to jsem takhle nezkoumala … Ale nějak to nesedí? Pořídili si psa jako štěně, měli se za rok stěhovat na barák, než k tomu došlo začal ji mlátit a s dětmi utekla a se psem půl roku ( celkem jsou pryč skoro rok ) nepracuje a psovi jsou 3 roky?

Ještě, na to FB u nějakého psa Dobby bylo psáno, že u nových majitelů vydržel den a byl zpět … To úplně nevypadá na dobře vybrané zájemce a nebo tedy ten pes není tak v pohodě jak se píše :nevim:

Příspěvek upraven 06.12.24 v 10:50

• Citovat
  • Upravit
13938
6.12.24 10:49

Tak jako me to prijde z mnoha stran podivný, na druhou stranu - nepíše ze utekla hned co začal byt násilnicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 10:53

@Lily-of-the-valley Kdy ten chlap začal být násilný je úplně jedno ne? Píše ze v lednu odešla a štěně si pořídili rok před stěhováním do domu, ke kterému už nedošlo …. Z toho usuzuji, že v tom bytě nežili 2 roky místo 1 roku :nevim: Ale ve výsledku je to fuk. Jen ze skoro 2 l pes se bude udávat lépe než 3 l.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 10:55

Jinak pokud je ochotna psa už u útulku … Ten pes nemá registrovaný čip?

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
6.12.24 10:59
@hanka.br. píše: Více

Je to hrizné, ale přecijen bych mezi psy a děti nedávala rovnítko.

• Citovat
  • Upravit
13938
6.12.24 11:03

Jo, tak já to chápala tak, že když ji začal týrat, odpadlo to stěhování.
Každopádně odkaz: https://zvirata.bazos.cz/…narozeny.php

My jsme před lety pořídili fenku podobného plemene v jejich deseti letech. Udat se dá kde který pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí