Nevím, co dělat se psem.
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Kamarádka měla NO, který byl nevychovaný magor a když potkala psa, tak ho uvazovala k lampě a venčení bylo šílený. A to byla 8.-9. třída. Ale nevychovaný tele, neměla šanci.
- Citovat
- Upravit
Jinak dobrman nepotřebuje někde za barákem vyčurat na 5 minut. Potřebuje zaměstnat hlavu a pracovat. Je to velmi inteligentní plemeno.
Jinak já viděla i magora retrívra, co by klidně sežral každého psa … Je to hodně o výchově nejen plemeni. Zase bych z dobrmana nedělala žrouta cl s ežere co potká.
- Citovat
- Upravit
Tak téhle pohádce moc nevěřím. Zbitý a přiotrávěný z dočasky po dvou dnech??
Zakladatelko, zkus se obrátit na Záchytné zařízení ranč Vránov.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
a bývalý by si ho nevzal? když jste si ho pořizovali spolu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych kontaktovala chovatele, nemáte FB skupinu plemene? Tam by si ho nikdo nevzal?
Chovatel Ti nepomůže najít nového majitele? Nemají dobrmani dočasky jako jezevčíci, JRT?
Roční pes s kterym se nepracuje je blby …. Ten pes je chudák ….
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše: Více
Pokud děti psa nezvládají, je nerozumné jim ho dávat venčit. Takhle jeden chlápek dal svým malým dětem velkého psa svojí přítelkyně, pes se jim vytrhl a vlítl mi na vnučku. Takže doporučovat ho dávat bez dozoru venčit dětmi není dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ten Dobby?
Jako takhle. Toho psa chceš dát pryč, a i kdybys ho dala do sebelepších rukou, může se něco stát majitelům a pak ho dostane zase kdovíkdo. S tim se musíš smířit. Ty ale mas k tomu všemu jeste očividně obří nároky na zájemce, ze jsi z té spousty vybrala jen jedny lidi se zkušenostmi s plemenem. Za me to je mimo. Dobrými pány můžou být i lidi, co do ted měli křečka, a jak už vis, ani celoživotní chovatele nemusi byt milující majitelé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to je on, tak jde dohledat na stránkách dobrmanů v nouzi opakovane. Psovi jsou tři roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley Aha, tak to jsem takhle nezkoumala … Ale nějak to nesedí? Pořídili si psa jako štěně, měli se za rok stěhovat na barák, než k tomu došlo začal ji mlátit a s dětmi utekla a se psem půl roku ( celkem jsou pryč skoro rok ) nepracuje a psovi jsou 3 roky?
Ještě, na to FB u nějakého psa Dobby bylo psáno, že u nových majitelů vydržel den a byl zpět … To úplně nevypadá na dobře vybrané zájemce a nebo tedy ten pes není tak v pohodě jak se píše ![]()
Příspěvek upraven 06.12.24 v 10:50
- Citovat
- Upravit
Tak jako me to prijde z mnoha stran podivný, na druhou stranu - nepíše ze utekla hned co začal byt násilnicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley Kdy ten chlap začal být násilný je úplně jedno ne? Píše ze v lednu odešla a štěně si pořídili rok před stěhováním do domu, ke kterému už nedošlo …. Z toho usuzuji, že v tom bytě nežili 2 roky místo 1 roku
Ale ve výsledku je to fuk. Jen ze skoro 2 l pes se bude udávat lépe než 3 l.
- Citovat
- Upravit
Jinak pokud je ochotna psa už u útulku … Ten pes nemá registrovaný čip?
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše: Více
Je to hrizné, ale přecijen bych mezi psy a děti nedávala rovnítko.
- Citovat
- Upravit
Jo, tak já to chápala tak, že když ji začal týrat, odpadlo to stěhování.
Každopádně odkaz: https://zvirata.bazos.cz/…narozeny.php
My jsme před lety pořídili fenku podobného plemene v jejich deseti letech. Udat se dá kde který pes…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme měla dobrmana
Bylo mi 15 a zvládala jsem ho úplně ok. Ale nevím kolik je dětem zakladatelky, předpokládám, že jsou mladší …