Nevím, co dělat se psem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
292
6.12.24 11:05

Taky jsem psa chtěla- naštěstí nemám.
Ty starosti :roll:
Dej ho bývalému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
6.12.24 11:19
@Lily-of-the-valley píše: Více

když mají kolik, 3 děti? to muselo nějakou dobu trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 11:23

@Lily-of-the-valley Já ale nepíšu, že se nedá udat. Jen píšu, že čím mladší pes tím se lépe hledá majitel. Navíc o tom psovi nic nevíme. ( A ani tedy nevíme jestli ej to on ). To že má být jedináček nebo ke kastrovanému psovi má nějaký důvod :nevim:, který opět může a nemusí být omezující pro zájemce … Ono udat i kdyby psa ve věku 3 roky co je totálně v pohodě a psa co napadá psy je sakra rozdíl.
Ale ani nevím jestli je to opravdu je pes zakladatelky. Pes v pohodě by dle mého od dubna zájemce měl.
A nějak úplně nerozumím to u kontrastu mezi tvrdým výběrem nových majitelů a ochotě psa uvázat u útulku ( a psa klidně odsoudit dostat se do rukou koho?).
Viděla jsem pokousané nové majitele jen proto že se psa pokusili sundat z pohovky ( byl to tedy shodou okolností dobrman ).

• Citovat
  • Upravit
13925
6.12.24 11:29
@kocourGarfield píše: Více

Jako odpovídá to tomu, že to bude on (psala ze je tříletý, a že ho udává už od dubna - na fb jsem našla na dobrmanech v nouzi opakovaný inzerát na toho Dobbyho v červenci). I si dovedu představit, že je z toho hodně zoufalá, jen si myslim, ze musí slevit z požadavku a uvědomit si, ze osud psa uz nadále nebude moct kontrolovat. Proto jsem v zásadě proti předávání psů… ale nekdy to jinak nejde.
Píše ze zájemců bylo hodně, ale proste vybírá, až přebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
6.12.24 11:37

@kocourGarfield ty jedeš taky dost extrémní případy ale…rapla k dětem by dal jen blázen…tenhle je na děti evidentně zvyklý, ale to neznamená, že je poslechne, že na náledí nebo na sněhu je nepotáhne za sebou, když je nevylítaný. O tom to je. Retrívr není tolik vybíravý co se týče pána, je to mnohem mírnější povaha a to i ti bez PP, pokud je nezmrví už ten kdo je nechá přivést na svět.

Ale rapla z toho psa dělá člověk v tom jsme za jedno, já mluvila spíš o těch rasách obecně, jak to s tou povahou mívají, jaký mívají většinou temperament, inteligneci, reflexní oblouk, nároky na pohyb.. atd atd, takže ten problém nebyl pes rapl, ale člověk na konci vodítka, co to způsobil a to muselo být sakra drsný, když i z retrívra udělá někdo to co popisuješ. Zjevně nesocializoval.

• Citovat
  • Upravit
1146
6.12.24 11:48
@Anonymní píše: Více

Dobrman je služební plemeno, tak bych se zkusila zaměřit i tímto směrem. Policajti, vojáci, záchranáři…
Nebo zkusit nějaké „chlapské“ fóra. Svého času jsem byla aktivní na offroadforum.cz (teď to tam stojí za houby díky adminovi, který ho totálně poslal do kytek) a tam byla dost široká sekce psi, kde se řešila i adopce a často úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 11:52

@Lily-of-the-valley No známá řešila psa k chovu nevhodného na chov …. A ta snůška inzerentů byla šílený … Normální se ozvali 2, z kterých mohla vybírat ( psa by si jinak nechala ).
Samozřejmě nevím jací ty zájemci byli u zakladatelky. Ale nikdy jsi nezažila, že napíšeš ne psa do kotce ( já to u štěňat píšu vždy ) a i tak mi tu stojí zájemci co ho chcou do kotce a nebo babičce která pomalu nemůže chodit :nevim: ( akční plemeno ), nebo samoživitelka, která je ráda, že má zálohu na psa … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 12:02

@leopanda Jasně, vždy je to kombinace mnohého. U psů jsem zažila různé. Navíc psa zakladatelky neznám ( ani tedy nevím jestli uvedeny Doddy je opravdu on ).

• Citovat
  • Upravit
12609
6.12.24 12:12
@Vyzvědačka píše: Více

Ja taky ne..je bohuzel dost duvodu, hlavne zdravotnich, kdy se musi zviratka vzdat a fakt to neni o zodpovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13925
6.12.24 13:37
@kocourGarfield píše: Více

To bude fakt on. I to sedí k tomu, že se zakladatelka fakt snaží ho udat, že je k dohledání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.12.24 16:38
@Anonymní píše: Více

Chudinka pejsek…je moc dobre, ze sis ho vzala zpet od tech hyen…napada me, kdybys ho vzala na voditko a dovedla na mestskou policii, ze ten pejsek uz nekolik dni beha zmatene po okoli? :think:
A tedy tohle jde pokud nema cip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.12.24 16:45

Pes je břemeno a dokáže zkomplikovat život. Ale jestli si zvykl, tak ho dát pryč, to je kruté. Ale když na něj nemá někdo čas, tak je to výběr ze dvou špatných možností a nějak se to řešit musí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.24 17:56

@Ahep Jako že ten policajt nepozná z chování psa, že mu ho předával majitel? I kdyby neměl čip, což snad tedy má, pokud to byl/ je miláček.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 17:57

@NaNicemNezalezi Řešení je najít mu vhodnou rodinu … Pes je bohužel závazek … Pes si jinde zvykne, pokud se s nim bude on zacházet.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.24 18:00

Proč si toho psa nevezme zpět chovatel? Ví o té situaci? Pomáhá hledat on nový domov?

Zakladatelko, proč nemůže být se psy v domácnosti? Psala jsi, že je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí