Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Baghiro,s tím bych s Epi docela souhlasila.Pokud ti manželství neklape a manža má jinou budeš si chtít dokázat že máš na to aby tě někdo moc miloval a že jsi dál pro muže žádoucí ![]()
Předešlý výplod raději ani nebudu komentovat…
JJanino, já myslím, že ty sis to už dávno v hlavě vyřešila, chceš být s manželem, chceš bojovat za váš vztah, jenže manžel ti to trochu kazí.
Jestliže mu pořád píše a volá milenka, vůbec se ti nedivím, že se ti začíná zase zdát o příteli a máš choutky to s ním obnovit. On už předtím sloužil jako únik z tvých manželských problémů, jako něco, co to pozdvihlo sebevědomí. Mezi námi, která žena by to nepotřebovala, když zjistí, že jí manžel podvádí.
Být tebou, tak hustě uhodím na manžela, ať si to vyřeší s milenkou. Já totiž ani náhodou nevěřím, že ona je taková fúrie a telefonuje a píše mu přes to, že on to s ní jakožto charakterní rytíř dávno ukončil. Byla jsem pět let milenkou ženatého muže, takže vím jak se manželkám snadno maže med kolem úst a jak moc vyhovuje ženatým mužům mít doma ošetřovatelku domácího krbu a dobrou matku pro své děti a bokem mít ještě jednu utěšovatelku čistě jenom na sex.
Uhoď na manžela, že už máš telefonátů od milenky dost, že je čas to řešit, nebo začneš řešit věci ty sama.
Hanko, tím předešlým výplodem jsem samozřejmě nemyslela tvůj přízpěvek, ale ten anonym, který je už stejně smazaný. ![]()
Ahoj holky,
také jsem byla v téhle situaci, ale s tím rozdílem, že přítel už žil sám, a byl v rozvodovém řízení a já byla vdaná a žila s manželem… nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Mimochodem, lepit to, co už jednou rozbité bylo, nevydrží.
Nyní jsem vdaná za přítele a čekáme miminko. Někdy jsou ty cesty osudem trochu trnité, ale sama nejlíp víš, co chceš.
Můj kamarád mi kdysi, když jsem se také nemohla rozhodnout, co chci, řekl, že vztah, to je to samé co jídlo.
Pokud Ti doma nechutná, jdeš se najíst jinam.
Takže, ať se rozhodneš jakkoliv, tak Ti přeji v životě jen a jen štěstí.
No jo, ale když on život není jenom černobílý. Zá:,–(y, které tu většina z vás vyznává jsou trochu jako z Herlekýnek. Zamilovali se, vzali se a žili svorně až do smrti. Mám hodně kamarádek, ale takhle to nefunguje skoro nikde. Já samozřejmě taky odsuzuju nevěru, kdy jeden z páru chce odtáhnout mámu nebo tátu z rodiny s dětma, ale …i já jsem se dokázala z ničeho nic zamilovat do manželova kamaráda a dalo mi sakra práci všechno si srovnat v hlavě a celou situaci ustát. A nakonec rozhodující bylo, nebudete mi to věřit, že bych musel opustit svoji novou kuchyn, protože barák je manželův. Dneska je to už pár let a směju se tomu, ale tenkrát jsem tak uvažovala. Ale toho vztahu nelituju, nakonec jsem usoudila, že na manžela jsem už zvyklá a všechno se uklidnilo. Ale vzpomínky mám hezké, je to takové moje malé dobrodružství a s tím kamarádem ted máme takový hezký vztah, chováme se k sobě spíš jako sourozenci. A že můžou být i vztahy mnohem zamotanější, 2 moje kamarádky s jistotou vědí že mají 1 dítě s někým jiným než s manželem, a jedna si není jistá a pořád svoji dceru pozoruje, komu je spíš podobná. A to všechny 3 žijí v navenek spořádaných manželstvích. No šedá je teorie a barevný strom života.J
o tom , ze nevera je dusledkem nedostatku sebevedomi by se dalo polemizovat.
Mela jsem kolegyni, ktera mela v podstate vsechno, ale zacala se v manzelstvi nudit a nasla si milence. U ni ta nevera byla z nudy a take z toho, ze mela podle mne pocit, ze vsechno se bude tocit kolem ni. No milenec se tak aktivne netocil a nechal ji, takze se nechala zas obskakovat nejakou dobu manzelem nez si nasla milence dalsiho…
Naopak pokud by mne manzel byl neverny, tak by to me sebevedomi sakra zasahl a az bych se vyhrabala z nejhorsi depky - tak bych zacala se sebou neco delat, abych to sebevedomi podkopnute neverou mela aspo nejake.
Jinak schvaluju, ze pokud se to zakladatelka natvrdo nevyresi s manzelem tak jit do druheho ditete je nesmysl. Dite nic neslepi a naopak lepe odchazet a byt samozivitelka s jednim nez se dvema detma.
Mela jsem zaletneho kolegu-kamarada a casto jsem mu nechtene delala alibi a ac jeho manzelku dost dobre znam a je to normalni inteligentni holka na MD. tak co on ji byl schopnej nabulikovat pote, co praskla jeho jedna avantyrka, ze jsem fakt neverila. Taky to v podstate svedl na tu mrchu milenku, ze ona ho opileho svedla a ze on ani nevedel, ze pomalu byl sex…bylo mi z neho na bliti…nastesti se na sve misto nevratim, ted kdyz mam dite tak to beru tuplem jinak. Helena.
Ahoj, cetl jsem par prvnich prispevku a nejprve bych rad reagoval na nektere. Stalice: nebo-li vypsat si pro a proti, uvedom si, ze rodina, laska a
manzel neni vec, ktera se da koupit, takove pro a proti delam v praci, kdyz
vybiram nove PC. Valli: proti nevere, a kdo by nebyl!!!, ale co pak to jde?!,
kdyz se objevi nekdo, kdo si te narozdil od manzela zacne vazit, zacne te hladit,
pekne se divat, zvat te, libat ti ruce a naseptavat ti romanticke vety do
ouska? Zkus se potom k takovemu muzi otocit zady, bych te chtel videt.
Jaa: opet pro a proti, a take bych chtel rict, ze nejde o to, ze nekoho stale
milujes a nemuzes se zamilovat do nekoho jineho, jde o neco jineho. Jde
o ten pocit - drzet se za ruce pri svickach a divat se do oci cele hodiny,
pritom lechce pootevirat usta a citet tu vasen, to teplo, to vzruseni, jak
se rozplyvas az se ti chce brecet, potom jak se k nemu pomalu priblizujes,
on te hladi za vlasy a zacina te libat na krk a ty po sleze jeho a nemuzes
prestat. pokud si takto predstavujes milovat sveho muze a delate to tak
kazdy vecer, tak klobouk dolu a doufam, ze vam to vydrzi. Linkak: bohuzel je to tak, ale chlapu jde o sex, to ze tomu predchazi ten nadherny pocit a vasen to ovlivnit nemuze, je to pouze clovek. ano vztah muze
dal pokracovat s laskou, ale vzdy to skonci stejne, nakonec ti hodi
svoje spinave ponozky at mu je vyperes. Zdenik: s tebou souhlasim. Epi: je to tak, co deti!!!! deti !!!! deti!!!!!
Tak a tedy. Uvedom si, ze rodina je to jedine co mas. Muzes si koupit dum, auto, vselijak vydelavat, mit paruku, zahradku s ruzemi, ktere voni
jak zadne jine, ale nic, nic!! ti nenahradi tvoje deti a ten nadherny pocit,
teplo a bezpeci, kdyz si tvoje dite hraje s tvym manzelem a rika mu tati
a je to opravdu jeho otec. Nic nic krasnejsiho neexistuje! Jen vasen, ktera
te muze znicit, protoze ji uz naplno neprozivas se svym manzelem.
Uvedom si, ze vasen je zla. Trva jen chvili, pak utece a pak po ni opet
touzis. A tobe se stalo, ze ti utek pritel s tou vasni. Reknu ti to na rovinu.
Vykasly se na neho! Mysly na manzela a dite. A kdyz ti posle SMS, ze
mu chybis, tak to v tobe vyvolava tu vasen, to vzruseni a chybi ti taky,
ale ne on, ale ta vasen s nim, bojuj a napis mu, ze na neho kasles a ze on at se venuje sve zene a svemu diteti!!!
A co se tyce tveho manzela. Klidne si muze ve firme s nekym vymenit mobil, ale to nejjednoduzsi co muze udelat je, ze si na tom mobilu muze
jeji cislo zablokovat, proc to neudelal??!!!! V tomto ohledu bud na neho
trvda, ne nehadej se, jen bud tvrda.
S pozdravem Vovalinux jo a mimochodem jsem chlap, ale to je myslim jedno, doufam, ze to nijak neovlivni nahled na mou odpoved.
Mužský názor je opravdu osvěžující
a pravdivý…
Hlavně se mi líbí pasáž buď tvrdá,nehádej se .....to platí i na mého muže.Při hádce odchází, jsem-li nekompromisní a odhodlaná si stát za svým, mám šanci.
Jinak k problému, u manžela a otce svých dětí bych se snažila vydržet a zůstat,pokud by mi v tom nebránily nějaké závažné okolnosti (týrání,alkoholismus apod.).Děti mi připadají dost pádný důvod proč se i snažit vyrovnat s nevěrou partnera.Ještě mám jeden tip jak se zbavit nechápavé milenky - prostě ten telefon jí ber ty, když jí 3× řekneš sladké „prosím“ (a zvládneš to
),tak jí to možná přestane bavit.Otázka je,jestli to nebaví manžela…
Jo, jinak rada CHLADNÁ HLAVA je taky dobrá, sice pro mě je to někdy moooc těžké vychladnout,ale člověk to řeší úplně jinak.A on možná vychladne i ten případný protějšek.
No a ještě k dalšímu dítěti - moc dobrý nápad se mi to v tuto chvíli nezdá.Mít děti je nejkrásnější věc, co znám,ale se vztahem to někdy dost zatřepe a upevní ho to až po určité době.
Ahoj, jak zní nadpis, nevím co mám dělat. Mám přítele a s ním skoro roční dítě. Přítel mě miluje, ale já si nejsem u svých pocitů k němu jistá. Přítel mi několikrát lhal, má dluhy, za 3 roky co jsme spolu si nedokázal udělat řidičák (pro mě dost důležité, mám ráda auta a vše co voní benzínem), prostě kdybych se nedozvěděla, že mi lhal až když jsem byla těhotná, už bych s ním nebyla. Další věc je, že nemám chuť na sex. Myslela jsem, že je to způsobené po porodu, ale teď jsem se přistihla, že sexuálně myslím na svého ex milence, se kterým jsem předtím než jsem poznala přítele spala několik let (vždy když jsem byla sama, nejsem zastánce podvádění). Poslední dobou na mého ex pořád myslím, vlastně od té doby co jsme se potkali v obchodě nemyslím na nic jiného. Chuť na sex se mi vrátila, ale bohužel ne s mým přítelem, toho od sebe odstrkuji. Nemyslím si, že bych s ním byla jen kvůli dítěti, ale prostě není to dobrá partie a tak neskutečně se změnil, přestal doma pomáhat, válí se jen na gauči…že prostě nevím jestli to s ním ukončit a kontaktovat ex milence, protože sex s ním mi chybí, a nebo doufat že se to časem zlepší…zároveň si ale nedokážu představit být sama, dítě je náročné a jsem ráda, že když přijde z práce že mu dítě předám a na chvíli si sednu a odpočinu.
Děkuji za názory, potřebovala jsem se hlavně vypsat…
@Anonymní píše:
Ahoj, jak zní nadpis, nevím co mám dělat. Mám přítele a s ním skoro roční dítě. Přítel mě miluje, ale já si nejsem u svých pocitů k němu jistá. Přítel mi několikrát lhal, má dluhy, za 3 roky co jsme spolu si nedokázal udělat řidičák (pro mě dost důležité, mám ráda auta a vše co voní benzínem), prostě kdybych se nedozvěděla, že mi lhal až když jsem byla těhotná, už bych s ním nebyla. Další věc je, že nemám chuť na sex. Myslela jsem, že je to způsobené po porodu, ale teď jsem se přistihla, že sexuálně myslím na svého ex milence, se kterým jsem předtím než jsem poznala přítele spala několik let (vždy když jsem byla sama, nejsem zastánce podvádění). Poslední dobou na mého ex pořád myslím, vlastně od té doby co jsme se potkali v obchodě nemyslím na nic jiného. Chuť na sex se mi vrátila, ale bohužel ne s mým přítelem, toho od sebe odstrkuji. Nemyslím si, že bych s ním byla jen kvůli dítěti, ale prostě není to dobrá partie a tak neskutečně se změnil, přestal doma pomáhat, válí se jen na gauči…že prostě nevím jestli to s ním ukončit a kontaktovat ex milence, protože sex s ním mi chybí, a nebo doufat že se to časem zlepší…zároveň si ale nedokážu představit být sama, dítě je náročné a jsem ráda, že když přijde z práce že mu dítě předám a na chvíli si sednu a odpočinu.
My Ti tu muzeme psat ale stejne rozhodnuti je na Tobe. Ja mam kamaradku co to ma tak podobne. Nezavidim Ti tvou situaci. At se rozhodnes tak ci jinak. Hlavne se snaz aby to nezasahlo tvoje dite a udelej maximum aby bylo stastne. Hodne stesti. ![]()
@Anonymní píše:
Ty chyby jsi na příteli začala vidět kdy? Píšeš že se jen válí na gauči a zároven že mu po příchodu z práce předáš dítě abys měla chvilku klid. Ono to tak strašný nebude, máš pomotanou hlavu z ex tak hledáš chyby tam kde nejsou. Co vlastně chceš?
@arinecka píše:
Ty chyby jsi na příteli začala vidět kdy? Píšeš že se jen válí na gauči a zároven že mu po příchodu z práce předáš dítě abys měla chvilku klid. Ono to tak strašný nebude, máš pomotanou hlavu z ex tak hledáš chyby tam kde nejsou. Co vlastně chceš?
V těhotenství se ukázalo že mi lže a od té doby mu nevěřím a vidím chyby. Ano on chvilku dítě pohlídá, pochová, ale jinak vše dělám sama (koupání, krmení, přebalování) a s domácností už vůbec nepomáhá. Prostě přijde domů, většinou kolem 5-6 hod., pochová, já jdu připravit vanu a pak jí jdu uspat. On kouká na tv. Pak jdu dělat večeři.
Kolik ti je? Takze mu rok odpiras sex a odhanis ho od sebe, a divis se, ze se radsi vali na gauci? Proc s nim mas dite, kdyz to neni dobra partie?
Trochu mi to prijde, jak prispevek rozmazleneho fracka, ktereho prestala bavit jeho hracka a uz ma zalusk na jinou.
@Verun83 píše:
Kolik ti je? Takze mu rok odpiras sex a odhanis ho od sebe, a divis se, ze se radsi vali na gauci? Proc s nim mas dite, kdyz to neni dobra partie?
Trochu mi to prijde, jak prispevek rozmazleneho fracka, ktereho prestala bavit jeho hracka a uz ma zalusk na jinou.
Já mu ho neodpírám, sex máme i když samozřejmě že ne často. Jde o to že mě přestal přitahovat. Je mi 26. Dítě s ním mám protože se ukázalo, že mi lže až když už jsem neměla na výběr. Kdybych nebyla těhotná rozešla bych se s ním.