Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nevim jak začít. jsem maminkou skoro roční dcery. Holčička jsme si s manželem oba přáli. Po jejím narození u mě nastala značná změna chování.. myslela jsem si že to po 6 nedělí zmizí ale není to tak. mam značné výkyvy nálad.. trpím depresí a poslední půl rok jsem tajně na práškách na spaní ( hypnotikách ) a pár měsíců nemám daleka od toho dát si denně láhev vína vždy když malá usne. denně myslím na to zda má můj život smysl..zda nemám se vším skončit… trápím se tím že ja už nejsem ja.. mala mi vzala vše co jsem milovala… žila jsem dosti „živým“ životem, kamarádi, 2-3 do roka dovča, moře lyže, tenis a ted nic.. jsem jen doma. Manžel se velice snaží. Nikdy jsem nepotkala chlapa jako je on co dělá pro mě, pro nás… denně vstává k holčičce, jezdíme na výlety, mame vše nač si vzpomeneme…ale ale…já nejsem už ja… asi mě zde spoustu holek odsoudí… ale musela jsem se vypovídat/vypsat…
Příspěvek upraven 20.09.12 v 20:18
@JaSa píše:
Poporodní deprese
rok opo porodu??? jak dlouho to muze trvat…
@JaSa píše:
Poporodní deprese
rok po porodu??? jak dlouho to muze trvat…
@kochibara zajdi si k doktorovi a povez mu to co nam, to je poporodni deprese a muze to jit do velice vazneho stavu - coz i ted urcite je. Zajdi si za nim hned, uvidis, ze ti pomuze!!!
Proč by Tě měl někdo soudit
.Byla to pro Tebe veliká změna v životě, myslímm, že máš prostě deprese, s těmi léky to nepřeháněj, to není dobrá věc, pokud je nebereš pod dohledem odborníka.
Neřekla bych, že poporodní deprese, ale prostě deprese.
Příspěvek upraven 20.09.12 v 20:22
@Freetibet píše:
@kochibara zajdi si k doktorovi a povez mu to co nam, to je poporodni deprese a muze to jit do velice vazneho stavu - coz i ted urcite je. Zajdi si za nim hned, uvidis, ze ti pomuze!!!
jako k obvodní či psychologovi???
@kochibara pokud ji nezacnes lecit, tak nezmizi, opravdu, neco jsem o tom cetla
Zajdi za psychiatrem… pokud už stejně bereš léky, tak on vybere jiné, lepší… A bude ti lépe.
Myslím, že tě nikdo neodsoudí, je to prostě nemoc, někdo po porodu trpí na záněty prsu, ty máš třeba nějakou nerovnováhu látek v mozku a proto se takhle cítíš.
Nechej si pomoct, od toho ti doktoři jsou.
Ahoj, mas zdravou dceru a milujiciho manzela. Snaz se, zajdi k psychologovi, k lekari, zkus to resit u odborniku… ale rozhodne alkohol a prasky vypustit, to je ta nejrychlejsi cesta do pekel! Mysli na DITE!
@Pipet píše:
Zajdi za psychiatrem… pokud už stejně bereš léky, tak on vybere jiné, lepší… A bude ti lépe.
Myslím, že tě nikdo neodsoudí, je to prostě nemoc, někdo po porodu trpí na záněty prsu, ty máš třeba nějakou nerovnováhu látek v mozku a proto se takhle cítíš.
Nechej si pomoct, od toho ti doktoři jsou.
díky.. za nazar.. po nějakém kouknu
@anonymni12 píše:
Ahoj, mas zdravou dceru a milujiciho manzela. Snaz se, zajdi k psychologovi, k lekari, zkus to resit u odborniku… ale rozhodne alkohol a prasky vypustit, to je ta nejrychlejsi cesta do pekel! Mysli na DITE!
občas mam dny kdy to chci prostě skončit… už se nevzbudit…
@kochibara zajdi za obvodnim a on te doporuci, nebo za zenskym… podle toho ktereho mas radeji
ne, vis jak to myslim, s kym citis, ze se ti bude lip mluvit. OPravdu si tam zajdi, to neni prece zadna ostuda, uvidis, jak se ti pak ulevi
@Freetibet píše:
@kochibara zajdi za obvodnim a on te doporuci, nebo za zenskym… podle toho ktereho mas radejine, vis jak to myslim, s kym citis, ze se ti bude lip mluvit. OPravdu si tam zajdi, to neni prece zadna ostuda, uvidis, jak se ti pak ulevi
hmmm
![]()
Jedinou možnost máš, zajdi k doktorovi, pravděpodobně ti dá antidepresiva, a bude zase dobře, jen to řeš a rychle, práškyna spaní a víno není to, co ti pomůže. Nemíš se za co stydět, prostě vyhledej lékaře a za chvilinku ti bude zase fajn, udělej to pro sebe, pro malou a pro manžela.