Po narození dcery už to nejsem já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
20.9.12 20:29
@terinka4444
@terinka4444 píše:
Jedinou možnost máš, zajdi k doktorovi, pravděpodobně ti dá antidepresiva, a bude zase dobře, jen to řeš a rychle, práškyna spaní a víno není to, co ti pomůže. Nemíš se za co stydět, prostě vyhledej lékaře a za chvilinku ti bude zase fajn, udělej to pro sebe, pro malou a pro manžela.

děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
20.9.12 20:30

Za depresi se nestyd, je to nemoc jako jakákoliv jiná, řeš to zavčas, mluvím z osobní zkušenosti (moje maminka), držím ti palce :kytka:

Příspěvek upraven 20.09.12 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymni12
20.9.12 20:30

Presne takto mluvila ma nej kamaradka, nechci se vzbudit atd.. je mi moc lito jak ti je a co prozivas, ale pokud nenajdes odbornou pomoc, bude to jen horsi! Jsem zdravotnik a vypada to skutecne na depresi, ne poporodni. Nejlepe bude psychiatr, ne psycholog! A pokus se zamestnat nejakym konickem, ktery by te bavil. Zkus se ucit, vzdelavat, kurz cekoholiv. Neboj se nic, da se s tim poprat. Ale v zadnem pripade nemichej alkohol a leky!!! Vyhod prasky na spani, pokud jiz nemas vysokou davku - okamzita konzultace u Mudr je nutnosti! Posilam silu a zajdi a napis jak se citis, ale bude to samozrejme trvat, s tim jiz do toho jdi. Nic se nelepsi ze dne na den. Ahoj a drz se :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
20.9.12 20:32

Jo, jo, šťastná může být jen ta žena, která bere antikoncepci nebo antidepresiva… :mrgreen: :mrgreen:

Víš co, zakladatelko, zkus si promyslet, co je pro Tebe na světě nejdůležitější a jak by ses cítila, kdybys o to přišla - a myslím, že bude po depresích. A vypadni občas mezi lidi, zvášť když máš tak super partnera.

• Citovat
  • Upravit
46
20.9.12 20:33
@anonymni12 píše:
Presne takto mluvila ma nej kamaradka, nechci se vzbudit atd.. je mi moc lito jak ti je a co prozivas, ale pokud nenajdes odbornou pomoc, bude to jen horsi! Jsem zdravotnik a vypada to skutecne na depresi, ne poporodni. Nejlepe bude psychiatr, ne psycholog! A pokus se zamestnat nejakym konickem, ktery by te bavil. Zkus se ucit, vzdelavat, kurz cekoholiv. Neboj se nic, da se s tim poprat. Ale v zadnem pripade nemichej alkohol a leky!!! Vyhod prasky na spani, pokud jiz nemas vysokou davku - okamzita konzultace u Mudr je nutnosti! Posilam silu a zajdi a napis jak se citis, ale bude to samozrejme trvat, s tim jiz do toho jdi. Nic se nelepsi ze dne na den. Ahoj a drz se :srdce:

moc děkuji za podporu… dávky hypnotik jsou už dost silná… opravdu musím asi k Mudr… dám vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
20.9.12 20:34

@Táta Pavel nemyslim si, ze je to tak jednoduche. Jak uz tady zaznelo, deprese je nemoc jako kazda jina a musi se lecit.
@kochibara kdyz uz pro nikoho, tak pro sebe to udelej a navstiv doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
20.9.12 20:36
@Táta Pavel píše:
Jo, jo, šťastná může být jen ta žena, která bere antikoncepci nebo antidepresiva… :mrgreen: :mrgreen:Víš co, zakladatelko, zkus si promyslet, co je pro Tebe na světě nejdůležitější a jak by ses cítila, kdybys o to přišla - a myslím, že bude po depresích. A vypadni občas mezi lidi, zvášť když máš tak super partnera.

Jo, to jsem také chtěla zmínit. S depresí Ti asi opravdu pomůže jen odborník, ale hodně by to mohlo zlepšit i to když půjdeš ven, s kamarádkami na kafe třeba, nebo zkus třeba nějaký kurz, cvičení. Když máš muže, který se zvládne postarat a pomáhá Ti, tak by to šlo, ne ;)

• Citovat
  • Upravit
24798

@Táta Pavel Jako promiň, ale to je názor jak noha toto.
U někoho prostě vlivem hormonů (třeba, nebo prostě jen tak), může dojít k poruše tvorby/vnímání hladiny serotoninu - např., nejsem psychiatr.
Když se ti podělá funkce inzulinu, máš cukrovku - a myslíš, že bys ji rozchodil jen tak? Věř a víra tvá tě uzdraví, nebo jak?
A když se podělá ten serotonin, ta nemoc se jmenuje deprese, zkoriguje se to léky a zas je člověku fajn.
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378

Drzim ti palce! Urcite to zvladnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymni12
20.9.12 20:37

No vidis, mam radost, dnes si sniz minimalne, ale trosku davku a zitra jdi. Nenechavej nic na dele, nebo se jiz alespon zitra objednej! Jen budou radi, zes prisla, sama a ze chces svuj problem resit. Ahoj a pokd mozno pekny a klidny vecer. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 20:37

Raději anonymně, měla jsem totiž po porodu hodně podobné stavy, i když se mi povedlo je nakonec vyřešit bez prášků a pití. Jen jsem se vrátila k cigaretám.
Za prvé :palec: za to, že sis dokázala problém přiznat. Za druhé se nemáš vůbec za co stydět, je to chemie, kterou vůli neovlivníš. Řeš to s odborníkem a řeš to rychle, i kdyby jen proto, abys v takových pocitech neprožila celé rané dětství své dcery a nepropásla možnost jí začít brát ne jako břemeno a zloděje tvého já, ale jako bytost, která ti může být nejcennější v životě. Ona tebe tak jednou brát určitě bude.

• Citovat
  • Upravit
46
20.9.12 20:39
@Freetibet píše:
Drzim ti palce! Urcite to zvladnes
@anonymni12 píše:
No vidis, mam radost, dnes si sniz minimalne, ale trosku davku a zitra jdi. Nenechavej nic na dele, nebo se jiz alespon zitra objednej! Jen budou radi, zes prisla, sama a ze chces svuj problem resit. Ahoj a pokd mozno pekny a klidny vecer. :hug:

zítra si tam skočím… a dám vědět… moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.9.12 20:44
@Táta Pavel píše:
Jo, jo, šťastná může být jen ta žena, která bere antikoncepci nebo antidepresiva… :mrgreen: :mrgreen:Víš co, zakladatelko, zkus si promyslet, co je pro Tebe na světě nejdůležitější a jak by ses cítila, kdybys o to přišla - a myslím, že bude po depresích. A vypadni občas mezi lidi, zvášť když máš tak super partnera.

nevíš, o čem mluvíš.. (píšeš). Typická „rada“ těch, co nemají absolutně ani šajnu o tom, co je to deprese… jak kdybys poradil někomu se zlomenou nohou, ať to jde rozchodit :roll:

Zakladatelko, objednej se k doktorovi, klidně se svěř napřed svému obvoďákovi, pokud je to lucidní doktor, poradí ti, zda jít k psychologovi, či rovnou k psychiatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
20.9.12 20:48

Ahoj zakladatelko,
tvůj život se naprosto změnil, možno je chyba i v tom, že sama píšeš že jsi „tajně“ na práškách, určitě se vypovídej manželovi, hodně se ti uleví, možná si toho hodně nakládáš a chceš být ve všech směrech dokonalá :nevim:. Určitě se mu svěř, ve dvou se to lépe táhne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
20.9.12 20:49

Většina lidí má názor jako táta Pavel a já je dost odsuzuji, situaci zlehčují, čímž nemocným dost škodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí