Po narození dcery už to nejsem já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4466
20.9.12 20:50

@Táta Pavel to si děláš srandu ne? Jsi úplně mimo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
20.9.12 20:50

Většina lidí má názor jako táta Pavel a já je dost odsuzuji, situaci zlehčují, čímž nemocným dost škodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
20.9.12 20:56
@Táta Pavel píše:
Jo, jo, šťastná může být jen ta žena, která bere antikoncepci nebo antidepresiva… :mrgreen: :mrgreen:Víš co, zakladatelko, zkus si promyslet, co je pro Tebe na světě nejdůležitější a jak by ses cítila, kdybys o to přišla - a myslím, že bude po depresích. A vypadni občas mezi lidi, zvášť když máš tak super partnera.

To je názor asi na stejné úrovni jako „začni víc makat, nebudeš na to myslet“ :zed: Takhle psychika skutečně nefunguje, a pokud o tom nic nevím, radši mlčím.

Zakladatelko - vřele doporučuji zajít si k psychiatrovi, tohle už je na antidepresiva, které jsou rozhodně menší zlo, než flaška vína či hypnotika. Nic na tom není, sytdět se nemusíš. Je to nemoc jako každá jiná, a je ji třeba léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.9.12 20:59

@kochibara Jak to máš ráno/večer? Jsou ty stavy ráno horší, než večer? Jestli jsou horší, tak je diagnóza dost jasná a potřebuješ psychiatra.

Nejspíš potřebuješ antideprsiva. V každém případě zajdi za psychiatrem, pomůže ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.9.12 21:06
@eumedon píše:
@kochibara Jak to máš ráno/večer? Jsou ty stavy ráno horší, než večer? Jestli jsou horší, tak je diagnóza dost jasná a potřebuješ psychiatra.Nejspíš potřebuješ antideprsiva. V každém případě zajdi za psychiatrem, pomůže ti.

nekde specifikovst kdy to je horší…prostě to je ve vlnách… ale spíš večery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
20.9.12 21:06
@JaSa píše:
Většina lidí má názor jako táta Pavel a já je dost odsuzuji, situaci zlehčují, čímž nemocným dost škodí

ja s tebou jen a jen souhlasim, holt tata pavel nerodil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.9.12 21:11

@kochibara Tak nevím, u depresí prý jsou rána horší, než večery. Ale nejsem odborník, v každém případě navštiv psychiatra, bude to určitě řešitelné.

Tady je o tom vlákno, něco zkusím ještě pohledat:

https://www.emimino.cz/…prese-33256/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.9.12 21:19
@Žirafátko píše:
@Táta Pavel to si děláš srandu ne? Jsi úplně mimo :roll:

Deprese je léčitelná, hloupost bohužel nikoli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.9.12 21:20

Ono když je člověku nejhuř tak se nejde svěřit těm co ma nejblíž… jelikož se stydí… s myšlenkou ukončení svého života si pohrávám už pár tydnů. miluju svojí holčičiku miluju jí tak moc ale vzala mi moje já…zabila to co dělalo mě mnou a ja už jsem jen prostě tělesná schránka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
20.9.12 21:25
@kochibara píše:
Ahoj, nevim jak začít. jsem maminkou skoro roční dcery. Holčička jsme si s manželem oba přáli. Po jejím narození u mě nastala značná změna chování.. myslela jsem si že to po 6 nedělí zmizí ale není to tak. mam značné výkyvy nálad.. trpím depresí a poslední půl rok jsem tajně na práškách na spaní ( hypnotikách ) a pár měsíců nemám daleka od toho dát si denně láhev vína vždy když malá usne. denně myslím na to zda má můj život smysl..zda nemám se vším skončit… trápím se tím že ja už nejsem ja.. mala mi vzala vše co jsem milovala… žila jsem dosti „živým“ životem, kamarádi, 2-3 do roka dovča, moře lyže, tenis a ted nic.. jsem jen doma. Manžel se velice snaží. Nikdy jsem nepotkala chlapa jako je on co dělá pro mě, pro nás… denně vstává k holčičce, jezdíme na výlety, mame vše nač si vzpomeneme…ale ale…já nejsem už ja… asi mě zde spoustu holek odsoudí… ale musela jsem se vypovídat/vypsat…Příspěvek upraven 20.09.12 v 20:18

Laktační psychóza-vyhledej pomoc odborníka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.9.12 21:26

@kochibara Stydí? 8o Nemáš se za co stydět! Je to normální nemoc, kterou sis sama žádnou chybou nepřivodila. Chyba by byla nejít k lékaři a řešit to alkoholem a hypnotiky. To by sis přivodila závislost na těchto drogách v důsledku té chyby.

Ale deprese nevznikla žádnou tvou chybou, tudíž se nemáš za co stydět. Je fakt, že se svými nemocemi se člověk nesvěřuje každému na potkání, ale svým nejbližším snad o problému říct můžeš (pokud to teda nejsou podobní blbci, jak táta Pavel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
20.9.12 21:27
@Táta Pavel píše:
Jo, jo, šťastná může být jen ta žena, která bere antikoncepci nebo antidepresiva… :mrgreen: :mrgreen:Víš co, zakladatelko, zkus si promyslet, co je pro Tebe na světě nejdůležitější a jak by ses cítila, kdybys o to přišla - a myslím, že bude po depresích. A vypadni občas mezi lidi, zvášť když máš tak super partnera.

Bože bože, to je opravdu rada na zblití! :cert:

Zakladatelko, pokud máš černé myšlenky neváhej a domluv si návštěvu u psychiatra - dobře nastavená medikace tě vrátí zpátky do života! Máš holčičku, partnera, oni stojí za to dát se dohromady. Držím palce a radím, abys zašla za doktorem co nejdřív, tady není na co čekat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
20.9.12 21:30

Hele holky sorry, zakladatelka popisovala jako hlavní zdroj, že se jí úplně překopal život, že byla zvyklá žít naplno a teď je svázaná novou rolí, takže odtamtud může foukat vítr. No a pokud kromě tohoto zdroje jsou i jiné, hormonální, tak to určitě je odborník na místě. Ale vycházel jsem z toho nejdříve zkusit odstranit možnou příčinu než hned z toho dělat nemoc. Pokud by to nepomohlo, pak jasně, souhlas, ať běží k doktorovi. A ano, nerodil jsem, neměl jsem laktační psychózů ani poporodní deprese. Ano jsem laik, nerozumím tomu, pokud někoho pohoršil můj laický názor, tak sorry.

• Citovat
  • Upravit
4466
20.9.12 21:38

@eumedon já mám bipolární poruchu (maniodepresivní psychózu) a dost mě to teda štve tyhle kecy :cert: :cert: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
20.9.12 21:43

Tak pokud myslí na to, že ukončí život, pak to nemoc tedy rozhodně je a měla by urychleně k odborníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí