Mohu pracovat na mateřské u jiného zaměstnavatele?

23033
17.9.12 15:55

Mohu pracovat na materske u jineho zamestnavatele?

Chci se zeptat, zdali muzu pracovat pri materske u jineho zamestnavatele? Jsou nejake omezeni? nebo to nelze? Do prace se vracet nechci, nebo pokud bych se vratila manzel by sel na materskou, tahle varianta take existuje? a pokud pracuju jak je to s RP mam na nej od statu narok i kdybych pracovala? diky a doufam, ze je to srozumitelne napsane:)Mo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
17.9.12 16:02

Dřív to bylo tak, že jsi při pobírání PPM nesměla pracovat pro stejného zaměstnavatele - má to svoji logiku, když pobíráš jakoby nemocenskou za nějakou práci, tak ji zároveň tu práci nemůžeš dělat za plat.
Jinak při rodičáku ti RP náleží, pokud dítě nechodí do nějakého státního zařízení, jesle, školka, pokud si zajistíš hlídání jinak (chůva, naprosto soukromé zařízení), tak RP normálně pobíráš.
Na RP může jít i muž, ale samozřejmě příspěvek je jen jeden. Nicméně výhody, které mají rodiče na rodičovské dovolené, můžou využívat oba (například pokud jsou oba na RD, tak sice pobírají jeden příspěvek, ale zdravotní pojištění platí stát za oba, to by mohlo být výhodné ve chvíli, kdy třeba chlap pracuje nárazově a pojištění si musel platit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.9.12 16:19

Já to teď taky řeším, pobírám RP - novou variantu, takže dítě starší dvou let je ve státní školce a RP mi náleží, přestože budu chodit na plný úvazek do práce. Nejsem si jistá, jestli mohu k jinému zaměstnavateli - pro mě by to bylo výhodné, kdyby se mi podařilo do doby plánovaného návratu otěhotnět (což bude v mém případě objektivně rizikový stav), měla bych nárok na dvě nemocenské. Též je to výhodné, pokud chce člověk změnit práci, novou si vyzkouší a pokud mu nevyhovuje, vrátí se do původní. Jen je to tak výhodné, až se obávám, jestli to zákonodárce někde přece jen neošetřil - proto prosím napište, pokud je můj závěr výše kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
17.9.12 16:22

Me zajima ta materska? ze by na ni sel manzel a ja do prace, to jde? diteti jsou 2 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí