Manželova bývalá po mě bude chtít hlídat své děti, jak odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.18 16:10
@Králičice píše:
Pokud ji věříš, poprosila bych ji, ať pohlídá sem tam děti vám.. A třeba ji to dojde..

To bych v životě neudělala. Navíc naše dítě jí ani nezná a měnit to fakt nechci. Když nemůže pohlídat někdo z rodiny tak prostě se zařídím tak, že si dítě vezmu sebou nebo to prostě zruším a nikam nejdu.

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
@Anonymní píše:
Manžel by mě určitě nenutil, ale nechci, aby mu to třeba bylo nějak líto. Což si ale myslím, že by určitě pochopil. Spíše se bojím, aby pak zase nebylo zle s jeho bývalou ženou. Už párkrát dělala pěkně zle a já chci, ať je klid bez hádek, protože momentálně vycházíme více méně v klidu.

předpokládal bych, že pokud bývalé manželce se teď ustoupí, bude nároky stupňovat

• Citovat
  • Upravit
10007
@Anonymní píše:
Ano, dala by mi ho. Už se třeba stalo, že jejich dítě muselo k lékaři a ona třeba měla další dítě nemocné a manžel byl pracovně pryč tak mi zavolala zda bych mohla. Na hlídání by mi ho dala na celý den v pohodě. Ona to bere tak, že patřím k jeho otci, jsme spolu dlouho a máme rodinu, takže nerozlišuje jestli já nebo on a bere nás prostě dohromady. Za to jsem třeba ráda. Lepší než poslouchat řeči typu tvůj táta a ta cizí ženská co s ní žije.

Tak ale tohle je krizová situace. Pomohla bych :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
21.5.18 16:14

V případě, že je to kvůli její zábavě by měla smůlu, nehlídala bych. Navíc otec je v práci a ty nejsi povinná ho hlídat vůbec. Strčit ti její další děti, které nejsou tvého muže mi přijde fakt mimo :think: Ať si pořídí chůvu. To že by dělala zle by mi bylo úplně jedno, protože chce věci, na které nemá nárok. Přeci nebudeš skákat jak ona píská jen proto, aby nedělala zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
21.5.18 16:15

@truelly Kdyby exmanželka zemřela, tak je to snad něco jiného než že si dělá program s novým partnerem a nehodí se jí u toho děti :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
21.5.18 16:16
@Anonymní píše:
To bych v životě neudělala. Navíc naše dítě jí ani nezná a měnit to fakt nechci. Když nemůže pohlídat někdo z rodiny tak prostě se zařídím tak, že si dítě vezmu sebou nebo to prostě zruším a nikam nejdu.

Pokud jí ustoupíš, za chvíli ti tam všechny nastěhuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
21.5.18 16:17

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 22:14

• Citovat
  • Upravit
4515
21.5.18 16:19

Myslim, ze to resis zbytecne dopredu. Ještě se ani nezkusila zeptat a ty uz resis co by, kdyby. Nejsi povinna hlídat jejich dite, kdyby nahodou prisla situace, ze to bude vyzadovat, tak mate rozsusek od soudu. Tak nejak nechapu smysl diskuze, zbytečně se stresujes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
21.5.18 16:31

Nejsi povinna mimo to co rozhodl soud hlídat dítě a už vůbec ne její další děti. Že je hlídala matka to chápu, ale ty rozhodně ne. Držím palce at to v klidu vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
21.5.18 16:32

Já jsem se naučila říkat všechno slušně na rovinu. Hrozně se mi ulevilo. Ano, je to složité se to naučit, ale život je pak jednodušší.

Kdysi jsem se mohla přetrhnout, abych vyhověla rodině, kolegyním, přátelům, známým, sousedům…Když mě to začalo ničit, prostě jsem si určila hranice a ostatní se mohli třeba stavět na hlavu, už se mnou nic nehlo. Slušně (stále jsem se držela slušnosti) jsem řekla, že ne a proč (pokud to chtěli slyšet).

Parazitická část rodiny se sama odstřihla, když zjistila, že ze mě už nic nevytříská - nechybí mi. Tyranský otec se mnou nemluví - nechybí mi. A tak můžu pokračovat přes kolegyně, „přátelé“, známé. Zůstaly mi 3 výborné kamarádky, to mi stačí a malinká část rodiny, se kterou se dá mluvit.

Cizí lidi, sousedy apod. už neřeším vůbec.

Takže paní bych řekla na rovinu, že v případě krize (nemoc, hospitalizace apod.) ráda pomůžu, jinak ne. Že bez manžela její dítě hlídat nechci.

Ano, vím, že to podstatné a problematické slovo je to „nechci“, ale je nejvíce účinné. A člověk si musí zvyknout, že se nemusí neustále všem omlouvat, že něco nechce, vymlouvat se a obhajovat donekonečna svá rozhodnutí a postoje. Slůvko „nechci“ spoustu lidí zarazí, spoustu lidí nakrkne, pro spoustu lidí se staneš sobec (jo, no a co? Něco chci a něco nechci, jsem stráááášně sobecká), ale máš to ukončené a rychle. Výmluvy typu „jindy, teď se to nehodí, a tenhle víkend jsme zrovna pryč“ jen problém odsouvají, ačkoliv jsou pohodlné. A větičky typu „nejsem si jistá, že to je dobrý nápad“ je soft verze snadná k prolomení (jasněěěěě, že je to dobrý nápad, proč by nebyl, že jo?).

Jasně stručně, mile: „nechci“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 16:35

V případě, že by ex chtěla někam za zábavou bych se ani nerozmýšlela a slušně odmítla. Pokud by se jednalo o něco vážnějšího práce, nemoc tak bych asi vyšla vstříc, ale jinak nevidím sebemenší důvod jí dělat chůvu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
21.5.18 16:40

Jestli stojíš o dobré vztahy, tak bych třeba jednou za dva měsíce pohlídala. Třikrát bych něco měla, nebo nebyla doma, počtvrté bych souhlasila. Navíc ona to určitě nebude zkoušet každý druhý víkend, tak tím se ti to zredukuje třeba na jednou za čtvrt roku. Nestresuj se zbytečně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21.5.18 16:46

Tak ja nevim :think: je to dite tveho manzela, osoby kterou milujes. Od zacatku jsi vedela, ze ma dite a brala sis ho i s touto skutecnosti. Kazdy mame nejakou minulost. Me by to strasne mrzelo, kdybych se rozvedla a manzelova nova zenska by se k nasemu diteti chovala jakoze je ji na obtiz. Jeho exku mit rada nemusis, ale to dite nemuze za to, ze se jeho rodice rozvedli. To dite u vas travi vikendy, predpokladam, ze i na vylety ho berete kdyz jedete vsichni. Tak proste pojedete na vylet zase vsichni, jen bez manzela :nevim: Jinak jeste me napada - manzela to nemrzi? Vidi dite jednou za 14dni a ted uz ani to ne? Ja si neumim predstavit videt sve dite jen ctyri dny v mesici 8o A kdybych si nasla chlapa s ditetem, snazila bych se, aby se u nas citilo jako doma a nepocitovalo zadne rozdily „cizi a vlastni“. Takze ano, ja bych ho klidne na vylet vzala. A vzala bych ho klidne i k prarodicum, byt nevlastnim. Predsudky delaji zase jen dalsi predsudky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 16:47
@Včelička992 píše:
Ale vzdyt to neni cizi dite. Je manzelovo, je to sourozenec tveho ditete. Proc ho odstrkovat, vzdyt za to nemuze. Ja bych si ho vzala, do tve rodiny proste patri.
:palec: uz jsem se bala, ze jsem tu jedina
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
21.5.18 16:48

@Apaji Souhlasím s tebou, už to dělám taky tak. Ale přijde mi, že to přišlo u mě až s věkem, najednou jsem si říkala, je mi, kolik mi je, přece nebudu donekonečna dělat věci, který nechci. A už nemám problém říct ne, nechci, neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí