Manželova bývalá po mě bude chtít hlídat své děti, jak odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.18 21:05

@Magdaleeena tak našemu dítěti se hodně věnuje o víkendu. Když nemá první dítě věnuje se od rána do večera našemu, když má první věnuje se jim oboum dvoum nebo více prvnímu. Víkendy u nás patří dětem. Že to u nás je tak jak je mě osobně nevadí a dohodli jsme se na tom, že to tak bude. Přes týden pracuje a o víkendu se věnuje rodině. Výši alimentů uvádět nebudu. To k tématu nepatří a od toho, že já nechci hlídat jsme se dostali k tomu jak otec tráví s prvním dítětem čas. Ale to si myslím se mě a konkrétně mého dotazu o mé osobě netýká. A k tvému dotazu kdyby bývalá žena chtěla soudně rozšířit styk co bychom dělali. Upřímně ti řeknu nevím a řešila bych to, až by to nastalo. Spíše by to ale musel řešit manžel. Pokud by to znamenalo změnu pracovní doby a méně peněz… Co ti mám povídat, já náročná nejsem a uvařit dokážu z mála. Na určitých věcech se dokážu omezit. Ty peníze by pochyběly pro ty děti. Což o naše společné.. Tam když to řeknu takto sobecky, kdyby moje rodina viděla, že nemám na pořádné boty pro naše dítě tak mu to koupí oni. Nebo by ho na tu zmrzlinu vzali také oni. Ale toto nechceme a vlastně nejvíce bité by na tom bylo to manželovo první, protože už by mu táta nemohl zaplatit a koupit to, co teď. Teď je to tedy táta, co se nestará a pak by to byl táta co není schopný dopřát děcku to, na co bylo zvyklé a hlavně, že si udělal další? Ono když to tak čtu, tak ten táta bude ten špatný vždycky. Nebo jestli mi poradíš co a jak má dělat, aby mu zůstal stejný plat a ne-li, aby dělal tak, ať se mu 2× zvýší, ale zároveň je neustále doma a schopen se tomu prvnímu dítěti věnovat hodiny denně? Pokud to lze, tak mi prosím poraď a manžel to moc rád udělá. My jste na to totiž nepřišli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.18 21:58
@Psylocke píše:
Nemyslela jsem to tak, že za to můžete vy. Jen to, že celá tato situace je nejhorší pro nevlastní dítě. A každému dítěti rozvedených rodičů přeji hodnou macešku a otčíma. Manželova ex i dítě bude vždy součásti jeho života.

Tak to vím a respektuji. Já proti jeho dítěti vůbec nic nemám a i kdyby si ho sem bral denně tak mi to nevadí. Tady jde o to, že se hrozím toho co jsem psala v úvodním příspěvku a když odmítnu bude jeho bývalá manželka dělat zase zle, což nechci. Ale zase nechci omezovat sebe a svůj volný čas pro volný den někoho jiného. Pokud by se jednalo o nárazovou situaci nebo nějakou krizovou např. lékař nebo práce tak samozřejmě pomohu, ale já se bojím toho, aby se to nestalo pravidlem a nebrala to jako samozřejmost kdykoliv.

• Citovat
  • Upravit
14723
21.5.18 22:45

Pokud by nemohl být přítomen otec dítěte, tak bych hlídala jen v krizové situaci, víc ne. Můj volný čas je můj a pro mé dítě. Manžel - otec prvního dítěte - má pouze tolik času, kolik by měl, kdyby s ní žil a dost pravděpodobně by v pracovní době také nehlídal.

Řekni, že nemáš čas a jsi unavená. Potřebuješ odpočinek. Doporuč jí studentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
21.5.18 22:47

Ja osobne beru manzelovi deti a to jak se to u nas zvladne, jako nasi spolecnou vec. Nedovedu si predstavit, ze manzelovi reknu, at deti odjedou, kdyz potrebuje v sobotu pracovat…a diky tomu je neuvidi ani vecer a v nedeli…Nebo je ma diky tomu, ze jsem s nima pres den ja, sanci videt navic…mimo urceny styk… taky je beru jako sourozence pro nase spolecne deti a sourozenecky vztah spolu skutecne maji.Me nikdy nenapadlo, ze hlidam cizi deti…ale proste to beru tak, ze jsou deti u nas.Asi jsem mimon :think: A to teda netvrdim, ze je vse u nas super a na ruzovem oblacku.No a konkretne k otazce zakladatelky, pokud to mas jasne nastavene takto, tak jak uz holky psaly…proste rekni ne, nechci a stuj si zatim, pokud to tak citis.Jak jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
21.5.18 22:48
@Anonymní píše:
S občasným výpadkem hlídání nebo v nenadálé situaci bych samozřejmě bez řečí pohlídala. Každému se může stát, že musí z ničeho nic k lékaři nebo onemocní. Tam samozřejmě bych pomohla. I kdybych věděla, že je to jednou za čas tak dobře. Ale já se prostě bojím toho, že zruším svoje a pohlídám jednou, dvakrát a pak už bude volat pravidelně nebo i v týdnu, ať vyzvednu ze školy atd. Já nechci nikoho hanit, ale už párkrát jsme podali v jiných věcech prst a málem jsme přišli o celou ruku. Aby se mi pak nestávalo, že budu někde mimo nebo budu uprostřed vlastního programu nebo práci a zazvoní mi mobil s tím, že někde je nebo někam jde a za dvacet minut je třeba vyzvednout jejich dítě ze školy a ona se vrátí třeba v 6 večer. Vím, že možná předbíhám, ale vím jak jednala s manželovou maminkou. Pamatuji si, jak mi jednou manžel říkal, že měla přijít hlídat, ale zdržela se v práci o dvacet minut a hned ve dveřích na ní vyjela kde jako je a nebo jsem viděla, jak jí psala ahoj, vyměnila jsem si směny tak přijď k nám zítra spát já musím tam a tam tak mi večer pohlídáš a ráno odvedeš děcka.

Neměla bych problém říct, že nikde za 20 minut nebudu, ani za hodinu tam nebudu. Ale děkuji za zavolání. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
21.5.18 22:57
@LaPaloma píše:
Neměla bych problém říct, že nikde za 20 minut nebudu, ani za hodinu tam nebudu. Ale děkuji za zavolání. :jazyk:

Jo, tak to zas jo. Pokud by se mi nehodilo, tak bych se urcite z niceho nic na posledni chvili ukolovat nenechala. Urcite ne stylem Hele zabehni tam, ja nestiham..a dostat pojeb, kde jako jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.5.18 23:05
@Kočičí duše píše:
Tak ja nevim :think: je to dite tveho manzela, osoby kterou milujes. Od zacatku jsi vedela, ze ma dite a brala sis ho i s touto skutecnosti. Kazdy mame nejakou minulost. Me by to strasne mrzelo, kdybych se rozvedla a manzelova nova zenska by se k nasemu diteti chovala jakoze je ji na obtiz. Jeho exku mit rada nemusis, ale to dite nemuze za to, ze se jeho rodice rozvedli. To dite u vas travi vikendy, predpokladam, ze i na vylety ho berete kdyz jedete vsichni. Tak proste pojedete na vylet zase vsichni, jen bez manzela :nevim: Jinak jeste me napada - manzela to nemrzi? Vidi dite jednou za 14dni a ted uz ani to ne? Ja si neumim predstavit videt sve dite jen ctyri dny v mesici 8o A kdybych si nasla chlapa s ditetem, snazila bych se, aby se u nas citilo jako doma a nepocitovalo zadne rozdily „cizi a vlastni“. Takze ano, ja bych ho klidne na vylet vzala. A vzala bych ho klidne i k prarodicum, byt nevlastnim. Predsudky delaji zase jen dalsi predsudky. :nevim:

vnímám to podobně. Už proto, že tu situaci z pozice dítěte znám a je velmi nepříjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.5.18 20:44

No nevim teda je to treba rozlisit hlidat manzelovo dite v pohode…patri k nemu..ostatni deti ex uz nevim..mozna vyjmecne a proste kdyz ne tak ne…ono naucit se rikat ne malokdo umi, ale ver mi ze zivot je pak lepsi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.18 21:19
@Kočičí duše píše:
Tak ja nevim :think: je to dite tveho manzela, osoby kterou milujes. Od zacatku jsi vedela, ze ma dite a brala sis ho i s touto skutecnosti. Kazdy mame nejakou minulost. Me by to strasne mrzelo, kdybych se rozvedla a manzelova nova zenska by se k nasemu diteti chovala jakoze je ji na obtiz. Jeho exku mit rada nemusis, ale to dite nemuze za to, ze se jeho rodice rozvedli. To dite u vas travi vikendy, predpokladam, ze i na vylety ho berete kdyz jedete vsichni. Tak proste pojedete na vylet zase vsichni, jen bez manzela :nevim: Jinak jeste me napada - manzela to nemrzi? Vidi dite jednou za 14dni a ted uz ani to ne? Ja si neumim predstavit videt sve dite jen ctyri dny v mesici 8o A kdybych si nasla chlapa s ditetem, snazila bych se, aby se u nas citilo jako doma a nepocitovalo zadne rozdily „cizi a vlastni“. Takze ano, ja bych ho klidne na vylet vzala. A vzala bych ho klidne i k prarodicum, byt nevlastnim. Predsudky delaji zase jen dalsi predsudky. :nevim:

Ale ano, ty soudem dané víkendy zůstávají a samozřejmě o nich jezdíme všichni spolu. Tady se jedná o ty víkendy kdy není určený styk a manžel je v práci. To já prostě chci trávit se svým dítětem a ne si brát zodpovědnost za hlídání manželova prvního. Navíc jak jsem psala v úvodním příspěvku kolikrát i v ten víkend já pracuji z domova home-office a po tu dobu hlídá naše dítě naše babička. Svojí práci mám ráda a nevadí mi pracovat i přes víkend a kvůli hlídání manželova prvního se toho opravdu vzdát nechci. Dneska jsem o tom před manželem nahodila tak lehce téma. A říkal, že to záleží na mě, že chtít to po mě nebude a pokud se rozhodnu, že ne tak si jeho bývalá manželka bude muset poradit jinak, ale pokud se rozhodnu, že ano tak ať si dávám pozor, protože časem je více než pravděpodobné, že mne začne využívat. Takže teď jsem z toho na vážkách ještě více. Ale co rázně řekl, že neexistuje a on rozhodně neudělá a mě výslovně zakazuje, kdyby chtěla hlídat ty její další děti. Ale jinak, ať se rozhodnu sama jak budu chtít, že to záleží pouze na mě, jestli jejich dítě hlídat budu nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
81518
22.5.18 21:26
@Helileli píše:
Využívá vás. Až na to přijde, řekněte, že chlap je v práci a ty pryč. Srovnat se s tím musí sama.
Pokud by měla kecy, tak se jí zeptejte, zda je jí vlastní dítě natolik na obtíž, že s ním není schopna strávit alespoň 1 (či 2) víkendy v kuse.
Hlavně se nesmíš cítit provinile, není to tvoje povinnost.

využívá vás? to jí jako vykáš nebo do toho využívání zahrnuješ i vlastního otce dítěte? že má hlídat vlastní dítě na rámec závratných 4 dní v měsíci? Nechutný využívání, vážně. Využívám svýho ex 15 dní v měsíci, měla bych se nad sebou zamyslet. :think:

Zakladatelko, nicméně bych to neřešila s ex vůbec. Má to řešit otec a říct, že není schopný se o dítě postarat více, než je řečeno soudně - t. j 4 dny v měsíci.

Není to tvoje starost a to myslím vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81518
22.5.18 21:29
@Anonymní píše:
@Magdaleeena tak našemu dítěti se hodně věnuje o víkendu. Když nemá první dítě věnuje se od rána do večera našemu, když má první věnuje se jim oboum dvoum nebo více prvnímu. Víkendy u nás patří dětem. Že to u nás je tak jak je mě osobně nevadí a dohodli jsme se na tom, že to tak bude. Přes týden pracuje a o víkendu se věnuje rodině. Výši alimentů uvádět nebudu. To k tématu nepatří a od toho, že já nechci hlídat jsme se dostali k tomu jak otec tráví s prvním dítětem čas. Ale to si myslím se mě a konkrétně mého dotazu o mé osobě netýká. A k tvému dotazu kdyby bývalá žena chtěla soudně rozšířit styk co bychom dělali. Upřímně ti řeknu nevím a řešila bych to, až by to nastalo. Spíše by to ale musel řešit manžel. Pokud by to znamenalo změnu pracovní doby a méně peněz… Co ti mám povídat, já náročná nejsem a uvařit dokážu z mála. Na určitých věcech se dokážu omezit. Ty peníze by pochyběly pro ty děti. Což o naše společné.. Tam když to řeknu takto sobecky, kdyby moje rodina viděla, že nemám na pořádné boty pro naše dítě tak mu to koupí oni. Nebo by ho na tu zmrzlinu vzali také oni. Ale toto nechceme a vlastně nejvíce bité by na tom bylo to manželovo první, protože už by mu táta nemohl zaplatit a koupit to, co teď. Teď je to tedy táta, co se nestará a pak by to byl táta co není schopný dopřát děcku to, na co bylo zvyklé a hlavně, že si udělal další? Ono když to tak čtu, tak ten táta bude ten špatný vždycky. Nebo jestli mi poradíš co a jak má dělat, aby mu zůstal stejný plat a ne-li, aby dělal tak, ať se mu 2× zvýší, ale zároveň je neustále doma a schopen se tomu prvnímu dítěti věnovat hodiny denně? Pokud to lze, tak mi prosím poraď a manžel to moc rád udělá. My jste na to totiž nepřišli.

pokud by byl otec schopný uživit děti a rodinu jen za cenu toho, že bude od rána do večera v práci a na dítě bude mít čas4 ny v měsíci, tak si s ním děti nepořizuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí