Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamoška hlídá normálně dceru jejího manžela z prvního manželství. I když její manžel jede na víkend na služebku, tak ona si Beátku bere, neřeší, že to není její dítě ![]()
@Kočičí duše Ale takhle to prostě nemají všechny nextky. Svět není ideální a když ona nechce sama hlídat manželovo dítě, tak nemusí, není to její povinnost. Proč by taky měla. Táta, za kterým by dítě šlo tam přece není. To si musí zařídit manžel, aby se viděl se svým dítětem. A o hlídání dalších exky potomků bych se nebavila vůbec.
@Včelička992 Proč myslíš? Když je manžel doma, tak jezdí všichni na výlety atd. Když doma není, tak proč by si ho měla brát kamkoliv sebou ona? To snad není její povinnost, ne? Má svůj program, to je snad starost jejího muže, aby se postaral o svoje dítě.
@Včelička992 Ne, píše, že třeba o víkendu pracuje a její dítě jí hlídá její rodina. Tak si tam nevezme na hlídání ona jiné, ne? A proč by mu ona měla něco říkat? To je snad věc otce, ne?
@Včelička992 Jak víš, že jí to vadí? Nikde jsem to nečetla. A že má chlap minulost neznamená, že bude hlídat ona. To je jeho starost a maximálně její dobrá vůle.
@Včelička992 Zakladatelka chtěla poradit, protože tuší, k čemu dojde. Když se ti to nelíbí, nemusíš se k tomu vyjadřovat. Chce s exkou vycházet, ale nechce ze sebe nechat dělat chůvu. A samy víme, že chlapi někdy řešit věci moc neumí.
Ja teda nevim, ale me by ani nenapadlo davat dite na hlidani partnerce sveho byvaleho
Ja teda to neznam, ale tak nejak to citim jako hodne troufale, pokud by se sama nenabidla…
Nejsi povinna hlídat cizí dítě. Když už, měl by ho hlídat manžel. Jinak ano, kdyby jí odpadlo hlídání a ona měla jít třeba na pohovor, tak bych jí ho bez řečí pohlídala. Ale za sebe teda říkám, že bych si radši zaplatila chůvu/sousedku/kohokoliv, než dát dítě na hlídání nové manželce svého exmanžela
fakt by mi bylo trapně, chtít po ní, aby mi hlídala dítě. I s dobrými vztahy. Jo a manžel nemá co být naštvaný, je to jeho dítě, ne tvoje.
Přijde mi, že z toho děláš hroznou vědu. Prostě řekni ne. Třeba že máš domluvenou nějakou akci se svou rodinou nebo program se svým dítětem. Hotovo dvacet. Pokud by šlo o ty tzv. krizové situace, tak bych na tvém místě pohlídala, ale nedivím se ti, že nechceš hlídat, aby si ona mohla jít do aquaparku. Když ona chce mít svůj program, tak musí chápat, že ty na něj máš právo taky.
Moje deti=moje povinnost, až na situace, ze musim pracovat nebo jsem nemocná nebo musím k lékaři. Pokud nastane jedna z techto situací, pohlídala bych. Jinak ne. Musi to pochopit.
Rozhodně ne, říct si pětikilo na hodinu. ![]()