Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bytsamsebou píše: Více
Nestraším, jen píšu fakt. Přišlo mi, že se trochu upnula na září. A mám pro to pochopení. Starší bude spokojená v kolektivu a ona by měla více času na mladší. Ale realita pak může být úplně jiná, tak ať není v háji ještě z toho. Neznám v okolí dítě, které by vydrželo víc jak 2 týdny ve školce (většinou fakt max ten týden a další 2 týdny doma), když se bavíme s kamarádkama. Od konce 6N do teď jsem se s jednou kamarádkou nemohla sejít a jít na procházku, protože jsme buď nemocní my nebo oni.
@Tallinn bohužel nespí bez prsa. Jakmile odpojím, tak do 5 minut vzhůru i když ležím vedle. Ale zrovna tady ten progres trochu vidím, prvně byla vzhůru hned, teď je možné si „v klidu“ dát sprchu nebo dojít na záchod.
Takže třeba za chvíli bude možné uspat v posteli a pak dát do kočáru a jet.
Mám vyzkoušený les, kostky a sídliště. ![]()
Když bych „uspávala“ dlouho (2h+) tak se pak sama odpojí a dokud ležím vedle, tak spí. Takhle to funguje v noci.
Já jsem popravdě na dudlík zkoušela už i med od známého. Taky ne. Nechce cucat ani kloubky na prstu, které mají podle mě tu strukturu dost podobnou bradavce. Ale budu zkoušet dál. Třeba se chytne na ten espumisan, ten stejně občas dáváme.
No tak nekdo taky třeba bere ohledy na okolí. Já bych taky nenechala cilene rvat miminko a kor ne někde na hřišti, kde jsou další maminky/děti. Není to úplně příjemné…
@Anonymní píše: Více
Jo, je pravda že tohle slýchám taky všude a nějak jsem se rozhodla to ve svém rozpoložení ignorovat. 😀 Asi půjde do malého kolektivu a nějak doufám, že to bude jednodušší, než ve státní školce s 20 dalšíma dětma.
Tatínek, babička? Někdo na pomoc, s takovýma maloškama je to náročné no..
@Bytsamsebou Jen tady v okolí 5. Dalších pár, se kterými se občas vídám, jsou z jiného města. ![]()
Ale samozřejmě zakladatele přeju, ať je dítě zdravé a ve školce to zvládá. Jen píšu zkušenost, která se s její představou může míjet… ![]()
Moje dítě bylo ve školce nemocné tak 2× za rok, takže jsou i zdravé děti. A takových bylo ve školce víc.
@Asta135 píše: Více
Nemusí ji stát u zadku. Stačí ldyž přijde z práce a vezme děti ven. Problém?
Ale to nemusí mít všichni, my to takto vůbec neměly, dcera první rok ve školce byla doma asi 2× nemocná, to jsme víckrát byli na dovolené…už chodí třetí rok a občas je nastydlá…uvidíme jak mladší příští rok…
Držím palce. Je to náročný! Mezi mými je rozdíl 2.25 roku..
Mému malému moc pomohla osteodynamika. Je to něco jako terapeutická masáž, zjišťuje a uvolňuje blokády z dělohy a porodu - moje miminko mělo zablokovaný krk a lopatku. Byl pak jako vyměněný (fakt jsem tomu nevěřila, ale někdo doporučil a teď doporučuju kudy jdu). Napadlo mě, jestli nějaká blokáda nemůže způsobovat to, že se nechce nosit, samo ležet, tolik pláče apod. Kdo ví ![]()
@Bytsamsebou Přesně jak píšeš, chce to zkoušet. Já začala krásnýma dudlama všech značek a skončila na „komunistickém“ dudlu tvaru kytky z Tety. ![]()
@Tallinn koukala jsem na to. Tam je objednáno přes Dr nebo mohu volat bez žádanky?
Tak nějak vím, o čem píšeš, starší je sice s rozdílem 6 let, ale maminku moc potřebovala, mladší byla taková, že si tím řvaním vyřvala kýlu.
Strašné obdobi a u nás trvalo několik let, páč mladší byla i velmi vzdorná a vzteklá a časem se nic moc nelepsilo.
Velmi nerada na to období, co nám mladší připravila vzpomínám.
Obrat nastal těsně před nástupem mladší do školy, kdy se výrazně upravil ten vztek a ustoupil vzdor. Hodně pomohl i sportovní dril - unavit, ale to až později.
Jediné co mohu napsat a povzbudit, že u jiných to šílené období trvalo mnohem kratší dobou…
Ještě přidám jeden svůj poznatek, co by kdyby šel vrátit čas…
Obě jsem kojila do více jak jejich cca 2 let, už bych to nikdy u mladší neudělala a odstavila bych na UM už klidně po třech měsících kojení.
Já byla opravdu vyčerpaná a následky si nesu dosud…