Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga no právě, přijde mi, že zakladetelka diskuze to vidí moc jednoduše. Pokud má přiznaný 4. Stupeň to je víc „práce“ jak píchnout a nakrmit
@Anonymní píše:
@brisco No občas mi řeknou proč mu nepomáhám víc, ale já už nevím co ještě dělat. Já proto ostatní nepomlouvám vím jak to bolí. Nebo snažím se o to taky mi to občas asi ujede, škoda že nejsem dokonalá.
tak na to, co říkají ostatní, kašli
ničíš si tím své nervy, když přemýšlíš, jestli tě někdo pomlouvá nebo ne, a není nutné být dokonalá, ale být sebevědomá
@ontarova.stara Ano také si myslím, ale ve svém okolí vím o mnoho případech, kdy to tak není. Moje babička žije se snachou a ta jí vysloveně nenávidí. Pomoct ji nemáme jak babička se stěhovat nechce je ji 90 let. Ta chudinka zažívá peklo na zemi a ještě je omlouvá. Takový je někdy život na stará kolena. Takových případů znám dost a dost a proto nechci být stejná bestie.
@Nell2 píše:
@stinga no právě, přijde mi, že zakladetelka diskuze to vidí moc jednoduše. Pokud má přiznaný 4. Stupeň to je víc „práce“ jak píchnout a nakrmit
no právě, můj děda měl 3. stupeň, byl ležák, měl močový katétr, ale uměl se sám najíst a hlava mu fungovala, tak na 4. to nebylo
a fakt nestačilo se mu věnovat 3× denně půl hodiny, to bylo daleko víc času
a také z toho byl otec jako pečující dobře zničený
@Nell2 No to jsem si myslela také teď vidím realitu. Nemám důvod lhát stejně by mi to k ničemu nebylo.
@stinga Já jsem si myslela, že to bude horor. Má babička se před 50 lety starala o maminku a říkala, že z toho zestárla o 100 let a celé noci nespala. Bála jsem se toho, ale chlap se klidně sebere a opravdu jen 3 hodinky denně se stará já jsem z toho sama na nervy a pořád se jen ptám. Jsem ve stresu aby se něco nestalo pořád se bojím. Nevím jak to napsat
@Anonymní píše:
@Nell2 No to jsem si myslela také teď vidím realitu. Nemám důvod lhát stejně by mi to k ničemu nebylo.
no jsi vynervovaná, to je poznat
ale ono ti beztak rady na internetu nepomohou
budete si muset s chlapem sednout a řešit vaše manželství, vaše finance - říct si, co jeden od druhého očekáváte, co vám na sobě vadí, a jestli to jde vylepšit, nebo ne a půjdete od sebe
@stinga Jinak ano, být sebevědomá je základ. A já to neumím přijdu si jak debil. Musím na tom zapracovat a to rychle.
@stinga Děkuju Už jsem to tak nějak udělala, ale s ním není rozumná řeč je jak beran mele si svou. A já ač prý působím vyrovnaně, tak se cítím jak uzlíček nervů. Všichni si myslí, že když mě vidí pořád s krumpáčem, tak že jsem od rány, ale já nejsem. Zvažuju milion věcí a nechci nikomu ublížit a nakonec ublížím jen sobě.
@Anonymní píše:
@ivculka Tak napadlo mě to, ale bylo mi líto vyhodit sazenice a nikdo je nechtěl.
Tak nejdřív bych zredukovala rajčata. Víš, proč to nikdo nechtěl??? Protože o ty kvanta rajčat nikdo nestojí. Pak bych manželovi naznačila, jak 20 let žijete. A že by se měl snažit trochu víc. Může vám pomoci domácí péče.
No já mám dojem, že chlapi si nějak víc váží ženských, které se tak moc nesnaží, když jsi trošku jako potvora, tak je to lepší - třeba my s přítelem uklízíme i vaříme napůl, on vaří ale rád, jediné, co dělám pouze já, je žehlení
prostě se nestylizuju do žádné dokonalé hospodyňky a služky, jsme si rovnoprávní - a ještě - tady se to hodně radí, ale když jsi hodně přepracovaná a vynervovaná, nemohla by ti obvodní doktorka na čas napsat nějaké slaboučké antidepresiva?
@Anonymní píše:
@brisco No občas mi řeknou proč mu nepomáhám víc, ale já už nevím co ještě dělat. Já proto ostatní nepomlouvám vím jak to bolí. Nebo snažím se o to taky mi to občas asi ujede, škoda že nejsem dokonalá.
No a když vyjmenuješ, co děláš, tak pořád jim to připadá málo? A vůbec, Ty se taky serinkáš do toho, co kdo dělá u nich doma
? Zamysli se nad tím. ![]()
@Russet Rajčata se zredukovala sama o to nejde. Jen mě mrzí, že mi nadává, že jsem líná, ale lenoch nepěstuje nic. Domácí péči nechce a asi není třeba. Ale promluvit si musíme, kdyby tak alespoň poslouchal ušima a ne kolenem, nebo čím to poslouchá. On si myslí, že vše dělá dobře a je nejlepší na celém světě.