Nevím, kde je chyba.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
29.7.20 08:15

@inkakřivák příspěvek se zvedal.
Vždyť tu babičku popisovala, jak he na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.7.20 08:15

@g.sandova Pečovatelská služba před osmi let brala cca 100 na hodinu. Takže 2400 denně. Kolik je ten měsíční příspěvek? Čtyřka znamená že člověk nekomunikuje a je totální ležák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.7.20 08:20
@Anonymní píše:
@stinga Moc dobře vím co to obnáší a je to opravdu jak u koho. S babičkou nejezdí ani ven má ji jen v postel, babička s pomocí chodítka chodí. Řekl mi, že už má demenci a nic neví. Já jsem ji rozmluvila a normálně se mnou komunikuje vyvezu ji ven. On ji dá najíst, píchne inzulín, dá na záchod, převlékne, nemluví s ní prý to je zbytečné. S nošením nepomáhám nemám takovou silu. Má práci cca na 3 hodinky denně zbytek je buď u nás a nebo sedí u kamarádů. Teď mám dovolenou, tak pomáhám častěji. Nevím jestli 3 hodinky denně jsou tak náročné.

Potom nemůže mít čtyřku. Když chodí a mluví. To je nesmysl. Vím to, viděla jsem a vyplňovala žádost. A vím jak se posuzuje. Stačí, když ten člověk odpovídá a už je jinde. Natož když chodí.

Příspěvek upraven 29.07.20 v 08:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.7.20 08:21

@inkakřivák no jak kdy, zakladatelka tu psala, jak na tom je.
Péče se dá přeci nakombinovat. Nemusí tam manžel jezdit třikrát denně. I kdyby tam jen přivezli oběd a nakrmili, prebalili…
Ten příspěvek na péči možná ani není využíván na to, na co je určený.
Z příspěvku na péči se má hradit péče. Pleny, léky z důchodu. Tak je to správně. Spousta lidí si myslí, že příspěvek je na to, aby se šetřil.
A budeš se divit, někteří pečující nepecuji a jsou hnusní na své blízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
29.7.20 08:21
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano to je bezva nápad už jsem ho navrhla několikrát. Babičku dáme do pokoje který slibuje už 5 let udělat a bude se starat o všechno a já půjdu do práce na plný úvazek. Jenže světe div se nechce :D. Pokoj je totiž jen v představách. Jo a rajčata se dají koupit :D

Cetla jsem si to vsechno jeste jednou a vazne nevidim svetylko na konci tunelu. Stary barak chce vzdy dostatek cashe a profesionaly nebo sikovneho remeslnika s kontakty. Coz ten tvuj asi nebude a ty to z castecneho uvazku proste nepoplatis. U vas to neni o drobnych nedodelavkach. A osmnact tisic osetrovne je tak fajn prispevek, ale ne plat. Samozrejme chapu, ze ted je to o povinnosti a penize jdou stranou. Spis je otazkou, kdyz pises kolik ma casu/respektive si ho asi na ukor pece udela, aby byl pak schopny navratu do normalniho PP.
Chapu, ze jak je ubijejici byt samotna na barak, zahradu a deti, tak i na peci o seniora. On je ti tak nejak partnersky na prd, ale ve tve situaci by ti asi i tech sest tisic citelne chybelo, vid?
Uprimne rikam, ze v mem okoli kombinace barak v havarijnim stavu, dve male deti, zahrada a prace polozily x stabilnich vztahu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 08:22

@inkakřivák Ano pokud by byla v takovémto stavu, tak by to bylo šíleně těžké a opravdu hodně náročné. Moje babička se takto starala o svoji tchyni, ale to je už nějakých 50 let. Říkala, že to bylo peklo na zemi do toho měla doma krávy, měla malé děti. Ale maminka manžela se sama otočí je opravdu zvyklá ležet takže nemá naštěstí proleženiny. Ono to asi vyznělo tak, že mi vadí že se stará o svoji maminku, ale tak to není. Přeci nejsem blázen. Mně spíš vadí, že se stará málo měl by starat víc jak jsem psala už výše. Není to jednoduchý, každý říká to ho obdivuju, ale nevědí nic okolo. Je to spíše smutný, kolikrát se ptám maminky" tak vás vyveze ven na sluníčko". No a co myslíte vyvezu ji já pokud mám čas. Je to prostě trochu jinak než to vypadá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 08:23

@inkakřivák Proč by nemohl mluvit? A že ujde cca 20 kroků s pomocí chodítka to je u mě už chození. Je to pokrok a jsem za to ráda

• Citovat
  • Upravit
80475
29.7.20 08:26
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano pokud by byla v takovémto stavu, tak by to bylo šíleně těžké a opravdu hodně náročné. Moje babička se takto starala o svoji tchyni, ale to je už nějakých 50 let. Říkala, že to bylo peklo na zemi do toho měla doma krávy, měla malé děti. Ale maminka manžela se sama otočí je opravdu zvyklá ležet takže nemá naštěstí proleženiny. Ono to asi vyznělo tak, že mi vadí že se stará o svoji maminku, ale tak to není. Přeci nejsem blázen. Mně spíš vadí, že se stará málo měl by starat víc jak jsem psala už výše. Není to jednoduchý, každý říká to ho obdivuju, ale nevědí nic okolo. Je to spíše smutný, kolikrát se ptám maminky" tak vás vyveze ven na sluníčko". No a co myslíte vyvezu ji já pokud mám čas. Je to prostě trochu jinak než to vypadá

Takže ona nemůže mít čtyřku, ale možná dvojku. Klidně. No a on ti dává šest tisíc, což bude tak minimálně polovina podpory. Jediné řešení je vzít babičku k sobě do obyvatelné místnosti, ty se místo o rajčata budeš starat o babcu, a on půjde do práce. Ty mu dáš půlku domu a on na něm bude makat. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.20 08:30
@Anonymní píše:
@brisco No občas mi řeknou proč mu nepomáhám víc, ale já už nevím co ještě dělat. Já proto ostatní nepomlouvám vím jak to bolí. Nebo snažím se o to taky mi to občas asi ujede, škoda že nejsem dokonalá.

A proč bys měla pomáhat víc, když příspěvek na péči pobírá manžel? 8o 8o Je to jeho práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 08:30

@ontarova.stara Ano to světýlko tam není. Já jsem zase docela šetřivá, takže by jsme z mého platu vyšli, ale už by jsem neměla peníze na opravu baráku a tak tak na opravu auta. Ale jak to bude dělat manžel to nevím, jako není to pro něj také jednoduché to vím. Už dávno ztratil pracovní morálku už před ošetřováním dělal na půl úvazku a byl vyřízený. Já nevím pokud se s ním rozejdu nedá mi ani korunu a bude se soudit o děti klidně zničí děti jen aby dosáhl svého. Pokud s ním zůstanu bude to na prd také. Kdyby s ním šlo normálně mluvit, ale poslední dobou je jak beran mele jen svou.

• Citovat
  • Upravit
80475
29.7.20 08:31
@Anonymní píše:
@inkakřivák Proč by nemohl mluvit? A že ujde cca 20 kroků s pomocí chodítka to je u mě už chození. Je to pokrok a jsem za to ráda

Protože při žádosti se vyplňuje dotazník, kde jsou nejen věci jako schopnost pohybu, hygieny atd, ale i komunikace, víš? To vyplnis, přiložíš k žádosti, odešleš, no a sociálka si vyžádá zprávu ošetřujícího lékaře. A pak si přijedou na šetření a podle toho se teprve rozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 08:35

@inkakřivák Tak řešení takto vypadá dobře má to svá ale. Nemáme další obyvatelnou místnost. Máme jen dvě malé místnosti a koupelnu s chodbou. Chlap do práce rozhodně nepůjde vyhovuje mu to má volno může si dělat co chce. A na dvojku to zase není. Pro mě je v této situaci třeba i to, že mi řekne za den 2 věty a ujde těch 20 kroků s chodítkem mluvení a chození. Píšu to asi blbě, ale v této situaci to je strašný pokrok a jsem ráda, že mi řekne pár slov.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
29.7.20 08:36
@Anonymní píše:
@ontarova.stara Ano to světýlko tam není. Já jsem zase docela šetřivá, takže by jsme z mého platu vyšli, ale už by jsem neměla peníze na opravu baráku a tak tak na opravu auta. Ale jak to bude dělat manžel to nevím, jako není to pro něj také jednoduché to vím. Už dávno ztratil pracovní morálku už před ošetřováním dělal na půl úvazku a byl vyřízený. Já nevím pokud se s ním rozejdu nedá mi ani korunu a bude se soudit o děti klidně zničí děti jen aby dosáhl svého. Pokud s ním zůstanu bude to na prd také. Kdyby s ním šlo normálně mluvit, ale poslední dobou je jak beran mele jen svou.

Zdravy chlap v produktivnim veku s manzelkou na RD a detmi makal na puluvazek? No uprimne, on se nepretrhne. Ja uprimne chapu, ze kazdy neni na rekonstrukci domu svepomoci, je to umorne. Ale normalni zdravy clovek snad praci na full time zvlada. On i tu peci evidentne bere jako vyhru, protoze (na rozdil od prace) kdyz se mu nechce, hodi to na tebe.
Tech vykriku o detech bych se nebala, je na to liny a stoji to penize. To je jen zastrasovani.

Příspěvek upraven 29.07.20 v 08:37

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 08:36

@inkakřivák Ano ano vím jak to chodí a není to jen tak a taky to nedávají každému.

• Citovat
  • Upravit
6439
29.7.20 08:37

130 sazenic rajčat? Hmmm, dobrý a kdy že tě napadlo toho chuje co se vydává za manžela utopit v kečupu? Uklouzl a spadl do vany. Není zas tak myšlenka k zahození. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí