Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, když se tak zamyslím tak vůbec nevím proč s ním jsem. Naštěstí mi nenadává celých 20 let do smrti jeho otce cca 7 let to šlo. Já chápu občasné hádky a spoustu věcí zapomenu. Jenže teď si připadám jako blbec mám rozpadlý dům který prodat nechci (je po mých předcích) a bojím se že to celé sama neutáhnu pořád mi občas s něčím pomůže. Jsem srab a ještě mi vyhrožuje střídavou péčí o syny a to se bojím ještě víc vím jak žije a to se moc neslučuje s výchovou dětí. (myslím tím, že nikdy nevstává v noci k dítěti, rád se napije, nemá doma pořádek a tak). Já nevím jsem bezradná a bojím se
tohle nechápu…Chodí on do nějakého zaměstnání? Nebo má příjmy jen z té péče o maminku? Mmch, to není zas tak zanedbatelná částka, točí se to kolem 18ti tisíc, plus má maminka k tomu ještě důchod, ze kterého si nejspíš hradí náklady na bydlení, možná i stravu, drogerii a pod.
Mě ten systém přijde úplně na hlavu, máte spolu dvě děti a on ti dává jen šest tisíc? Co dělá s tím zbytkem? Vyhrožuje ti střídavkou - kde by s těmi dětmi byl, u staré nemocné babičky? To je nesmysl…Plus ten alkohol…
Jako nejrozumnější cestu vidím rozvod a at si sbalí saky paky, dům je tvůj. Soud mu vyměří alimenty, živit ho už nebudeš, on ti nebude nadávat a budeš mít aspon klid na duši.
@Anonymní píše:
@Russet Rajčata se zredukovala sama o to nejde. Jen mě mrzí, že mi nadává, že jsem líná, ale lenoch nepěstuje nic. Domácí péči nechce a asi není třeba. Ale promluvit si musíme, kdyby tak alespoň poslouchal ušima a ne kolenem, nebo čím to poslouchá. On si myslí, že vše dělá dobře a je nejlepší na celém světě.
On je líný a promítá si to do tebe.
@stinga Tak s tím být tak trochu potvora je svatá pravda, jen já to prostě neumím. Děláš to dobře nemáte rozdělené práce. Já to chtěla také tak a vážně se to i chvilku i dělo, ale nebyla jsem důsledná a teď to už změnit nejde. A krumpáč, když já jsem se styděla z tu hromadu těsně před domem a chtěla jsem aby nám nevlhl dům a taky aby se mi bláto nenosilo do domu a pak běhám jak ta kráva. A je mi jasný že je to špatně, ale on na to kašle je mu to fuk a ještě okolo vykládá jak je dokonalej.
@pe-terka Děkuji já si také myslím, že tak málo nemá. Jen nevím z čeho by mu počítali alimenty nemá oficiálně žádný příjem. Peníze jsou napsané na jeho mamku (babičku). Já to bohužel také vidím na rozvod a je to pro mě hodně složitý a vůbec chudáci děti.
@Russet Taky mě to napadlo, že si to promítá do mě. Je to dost těžký si to všechno srovnat v hlavě.
@Anonymní píše:
@pe-terka Děkuji já si také myslím, že tak málo nemá. Jen nevím z čeho by mu počítali alimenty nemá oficiálně žádný příjem. Peníze jsou napsané na jeho mamku (babičku). Já to bohužel také vidím na rozvod a je to pro mě hodně složitý a vůbec chudáci děti.
Proč chudáci děti? Naopak ty ses psychicky do pohody když budeš bez něj a tím pádem bude líp i dětem.
@stinga Bohužel je to pařez. Pořád mi brečí jak má jen mě a to mě psychicky ničí a to on dobře ví. Teď ani nemám jistou práci a brácha je schizofrenik tohoto času v léčebně. Někdy mám hlavu jak balon
@Nell2 To je jedna z věcí která je pozitivní. Budu i já klidnější, ale myslím to tak, že jsem si měla více rozmýšlet s kým mám děti. No asi to tak mělo být děti mám zdravý a krásný a miluju je.
@Anonymní píše:
takže on nepracuje? Ale příspěvek na péči je příjem, ne? On z toho nemusí hradit výdaje pro ni, babi musí pobírat ještě důchod. Takže to mi přijde jako odměna pro něj… ![]()
@Russet píše:
On je líný a promítá si to do tebe.
To je dobrý postřeh. Asi podobný princip, jako když nevěrník manželce vykládá, ze nevěra je hnus. Osobně jsem podezdrivava k lidem, co se často chválí nebo si pořád stěžují na své okolí.
@pe-terka Já jsem si to také myslela, ale vím určitě, že to jsou peníze psané na babičku. Ještě to na sociálním zdůrazňovali, že peníze jsou babičky a důchod také. On příjem žádný nemá stát mu platí jen sociální a zdravotní a on sám má příjem 0 Kč. Je to divný, ale je to tak.
@Anonymní píše:
@Nell2 To je jedna z věcí která je pozitivní. Budu i já klidnější, ale myslím to tak, že jsem si měla více rozmýšlet s kým mám děti. No asi to tak mělo být děti mám zdravý a krásný a miluju je.
tyhle pochybnosti vyžen z hlavy. „Díky němu“ máš krásný zdravý děti, to není samozřejmost, ber to pozitivně. Vůbec si nepřipouštěj, že tohle mohlo a mělo být jinak. Takhle je to v pořádku.
@Anonymní píše:
@pe-terka Já jsem si to také myslela, ale vím určitě, že to jsou peníze psané na babičku. Ještě to na sociálním zdůrazňovali, že peníze jsou babičky a důchod také. On příjem žádný nemá stát mu platí jen sociální a zdravotní a on sám má příjem 0 Kč. Je to divný, ale je to tak.
A to měl už dřív, než jste měli děti?
@Anonymní píše:
to je divné, když je to příspěvek na péči, je logicky určen tomu, kdo tu péči vykonává…Ale víc by ti řekly holky, co v tom dělají… @Jana206 - Jani, nevíš, jak to je?