Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A když už je tu taková pěkná diskuze, zeptám se taky. Občas při velkém úklidu vymetu zpod gauče takové pruhované larvičky, jsou světlé, mají na sobě tmavé proužky a měří pár milimetrů, největší měla asi půl centimetru. Jsou jenom pod gaučem a jednu jsem našla na chňapce v šuplíku linky, který nepoužívám. Většinou je vymetu v chuchvalci prachu. Nevíte někdo, co je to za obludky? Nic nám doma nelítá, mušky ani moli nebo tak… ![]()
No vanilku na rybenky to jsem taky neslyšela, ale jestli to funguje tak bych to i prubla.
@ncc1701 píše:
Vanilku na ryběnky? Je fakt, že mě teda nevadí, jsem na ně zvyklá od malička od našich, mají vlhký byt a lezly nám i v Člověče, nezlob se, ale neškodilo by, kdyby zmizely, děsí mi návštěvyPříspěvek upraven 05.06.13 v 22:02
No já to vyčetla snad někde tady na emimi. Tak jsem dala kousek vanil. lusku pod štětku a od té doby jsou tam míň. Občas nějakou zaplácnu, ale ubyly…tak nevím, jestli náhoda nebo to funguje…
@ncc1701 To jsou larvy kožojedů. Jsou hlavně pod skříněma, v kobercích ale jenom na místech kde se nechodí, na tmavých místech, kam často nekoukáš. Jediné jak s nimi pryč je častěji vysávat, to je zabíjí, sem tam pootočit koberec pokud to jde, aby si stridala uziváne plochy, jestli mi rozumíš. Taky je semtam objevím, a když, tak okamžitě vysávám. Objevili se mi tady potom co mi tchýně donesla tašku s dětským oblečením(naprosto příšerné) a měla sem to nějakou chvíli uložené v sedačce. Myslela sem že se zblazním když sem se tam podívala, v té tášce jich bylo plno, tak sem ji komplet vyhodila
.
@Dadeli píše:
@ncc1701 To jsou larvy kožojedů. Jsou hlavně pod skříněma, v kobercích ale jenom na místech kde se nechodí, na tmavých místech, kam často nekoukáš. Jediné jak s nimi pryč je častěji vysávat, to je zabíjí, sem tam pootočit koberec pokud to jde, aby si stridala uziváne plochy, jestli mi rozumíš. Taky je semtam objevím, a když, tak okamžitě vysávám. Objevili se mi tady potom co mi tchýně donesla tašku s dětským oblečením(naprosto příšerné) a měla sem to nějakou chvíli uložené v sedačce. Myslela sem že se zblazním když sem se tam podívala, v té tášce jich bylo plno, tak sem ji komplet vyhodila.
Ufff… Koberce nemáme, ale v gauči mám věci po malým. Zítra to proberu, snad tam žádnej tenhle kýhošlak nebude. A díky za rekognici ![]()
Tak asi vím…je to pisivka bledá… Takhle zvětšená vypadá hrozně, ale jsou fakt jen milimetrový… http://www.biolib.cz/…ge/id103190/?…
Tak teď ještě, jak na ně… ![]()
Hele, holky, zkuste si na google najít pisivka bledá v obrázcích, co vám to ukáže… ![]()
Aha tak to je možné. Máme doma často i plísně máme skoro všechny stěny venkovní a na nich nám to plesnivý a vlhko máme hodně. Prostě zimu a vlhko ![]()
@Andriska píše:
Aha tak to je možné. Máme doma často i plísně máme skoro všechny stěny venkovní a na nich nám to plesnivý a vlhko máme hodně. Prostě zimu a vlhko
PISIVKA je hodná
žere ti plísně, nech ji žít ![]()
http://www.skudci.com/pisivky
Vanilku na ryběnky? Je fakt, že mě teda nevadí, jsem na ně zvyklá od malička od našich, mají vlhký byt a lezly nám i v Člověče, nezlob se, ale neškodilo by, kdyby zmizely, děsí mi návštěvy
Příspěvek upraven 05.06.13 v 22:02