Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Co bys dělala kdybys šla na operaci? To jdeš na gastroskopii? Rozhodně nic nejez jinak je to zbytečné a půjdeš znovu. Oni potřebuji, aby žaludek byl prázdný.
@Šmoulice píše: Více
Já mám podezření jestli to zas není Heduš, už ji vidím všude. ![]()
Samozřejmě v noci nejím každé dvě hodiny, ale kolikrát mě to vzbudí. Jdu až v 11, tak co mám jako dělat? Jde mi o to, abych nezkolabovala, v nemocnici je před operací infuze, která tě aspoň zavodní a když jsem šla na operaci, neměla jsem díky tomu hlad, nebo aspoň tak mi to řekly sestřičky. A ano, ten hroznový cukr mi povolily před operací, pomohl mi. Díky němu nekolabuju, už ho u sebe nosím pěkných pár let.
@Anonymní píše: Více
Tak se najez ve 3 ráno
cukr asi nevadí, zavolala bych tam a zeptala se
Jestli bez jídla nevydržíš 2 hodiny, tzn. že ti klesne hladina cukru, a s delší přestávkou se to zhoršuje, tak bych se nebála tvrdit, že můžeš trpět i hypoglykémií…a tam ty možné závratě a zvracení můžou být..
Cukr z krve máš v pořádku???
@pannda píše: Více
Zajímavé je, že v tomto režimu funguje podle jejích slov už několik let, a nikdo to neřeší
jasně že je to hypoglykemie, ale ta se neřeší hroznovým cukrem..
@medvidka píše: Více
Neřekla jsem, že takto funguju několik let (nebylo to tak strašné), ale poslední dobou mívám více závratě, když se nenajím, fakt je mi na omdlení a zvracení. Krev jsem měla v pohodě, aspoň teda rok zpátky. Poslední 2 měsíce je to ale horší, doktorka řekla že uvidí, co ukáže gastro.
Google praví:
Mírná hypoglykemie se nejčastěji projeví adrenergními symptomy (třes, pocení, tachykardie – zvýšená tepová frekvence, nervozita, pocit na zvracení či zvracení), velmi častý je pocit hladu nebo nejasná únava či neklid.
Ahojte, mám takový zvláštní dotaz. Poslední dobou mám pořád hlad, do toho mi bývá často nevolno a tak jdu na gastro. Problém je v tom, že musím být aspoň 8 hodin lačná a to já nedám. Je mi zle už po 2 hodinách bez jídla, ráno hned musím něco sníst, aby se mi nemotala hlava a nezačala zvracet na prázdno. Nechci se dávit ještě v čekárně před samotným gastrem
Mohu si dát třeba 2 hodiny před vyšetřením aspoň hroznový cukr? Já se bojím, že tam sebou švihnu.