Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ráda bych se zeptala - hlavně těch, které si své první těhotenství krásně prozvraceli. (Zvracela jsem od 5tt do 20tt). Jak probíhalo vaše druhé těhu? Měly jste znovu nevolnosti? Děkuji ![]()
Tak já to měla naopak. První dvě těhotenství naprosto bez problémů. Teď třetí těhotenství, strašné stavy, „kocoviny“ Celý první trimestr a kousek druhého.
@Ronyx Děkuji za odpověď.
Ano přesně tuhle “kocovinku” nejhoršího stupně znám 😄 mě tenkrát začala tak, že jeden večer jsem si sedla v práci (dělala jsem za barem) hrozně jsem se motala, jak když jsem ožralá a tak skoro cely večer.. a ráno jsem se probudila a šla zvracet 🙈 nechapala jsem 😄
Ano, obě těhotenství jsem doslova problila (to se jinak nedá říct) 7 měsíců.
Ano, ale už to nebylo tak strašné jako u prvního, teda intenzitou to bylo možná horší, ale u prvního mi bylo zle až do porodu, u druhého už kolem 16tt mi bylo docela dobře ![]()
Moje mamka první těhotenství hodně zvracela, druhé vůbec. Je to prostě buď a nebo…
U všech třech těhotenství jsem zvracela jak amina až někdy do šestého měsíce. Bylo mi špatně úplně stejně.
U prvního těhotenství mi bylo zle první trimestr, u druhého tak do 6. měsíce, u třetího do konce a čtvrté nebude
.
Taky mi bylo stejně špatne u obou těhotenství, u prvního o par týdnu déle.
V prvním a druhém těhotenství mi bylo zle celou první polovinu těhotenství, se třetím dítětem to bylo o něco lepší, ale také jsem zvracela.
Tyjo! Fuuuu…. Tak můžu jen doufat, že já takový průběh mít u druhého nebudu. Pamatuju na ty stavy kdy jsem do sebe nic nedostala a i tak jsem furt zvracela.. pak už knedlík v krku, takže jsem se naučila do sebe ihned po návštěvě zachody dostat kousek rohlíku (aby bylo co zvracet) ale i tak váha šla dolu o 14kg.. mazec, jelikož začínal zrovna covid, tak mě nedali na kapačku a jen mi dali torecan proti zvracení… holky!!! Ten už v životě nechci vidět… přečtěte si pribalovy leták torecanu a všechny ty nejhorší vedlejší účinky jsem měla po dvou dnech užívání…