Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o zkušenosti.
Se synem jsem každý den celých 7 měsíců do oběda zvracela, měla jsem šílený kocovinový stav, hrůza. Opravdu mi bylo hrozně. Snídaně, nesnidane. Stačilo cokoliv vypít sníst a letěla jsem. Nebo jsem zvracela jen vodu. Dost jsem i zhubla, což jsem pak zase v klidu nabrala poslední dva měsíce ![]()
Trošku se obávám druhého těhotenství, jak jste to měli vy?
Všechny moje kamarádky o těhotenství ani nevěděli, takže se nemám koho zeptat…
Moc děkuji!
U syna to bylo ještě horší, než s dcerou
skončila jsem i na infuzich. Čtyři dny jsem do sebe nic nedostala, všechno šlo ven
![]()
3× úplně to samý, zvracela jsem celý den až do pátého měsíce. Podle mě buď těhotenství
snášíš dobře a špatně ti není žádné těhotenství nebo naopak je ti blbě pokaždé.
No kamarádka měla takováto extrémní těhotenství všechna.
Chuděra. Já jsem nikdy nějak moc nezvracela, jen parkrat u druhého, kdy mi vadilo syrové maso. U třetího myslím že ne, ale to jsem měla už vícero jiných potíží, co u předchozích nebyly.
Při prvním jsem blila jako Alík. Pomáhalo mi pak to, že než jsem vstala z postele, snědla jsem jeden piškot a zapila trochou vlažného hořkého čaje. To běhěm půl hodiny asi pětkrát.
U druhého těhotenství byl mladšímu dítěti rok a půl a nějak nebyl čas na blití…
Každý těhotenství horší a horší. Pvšem je zajímmavý, že s dítětem jsem to nějak automaticky zvládala……
V prvním těhotenství hrůza. Blila jsem několik měsíců od rána do večera. A druhé oproti tomu úplně v pohodě 🤷 Občas mi bylo trochu šoufl, ale vyloženě jsem nezvracela. To je prostě loterie no…
Bohužel u druhého jsem to měla ještě horší než u prvního. U prvního jsem zvracela 10× denně, ale nějak jsem ještě zvládala fungovat. U druhého jsem jen ležela a sotva se dotáhla na WC, bylo to hrozné, nic jsem nemohla jíst ani pít, zhubla 10 kilo a skončila na kapačkách.
První blbý, druhý prakticky bez nevolností, třetí nejhorší ze všech. Je to trochu náhoda a alchymie ![]()
První jsem zvracela do 16tt, teď jsem v 9.týdnu druhého těhotenství a řekla bych, že je to horší, jen lezim a skoro nikam nechodím…ale prisuzuji tu intenzitu horku, když se ochladí tak to bude asi lepší. Ale kamarádka v prvním zvracela a v druhem ji bylo jen trochu nevolno, tak držím palce, ať to mas lepší! ![]()