Ahoj, synovi budou začátkem února tři roky a me končí rodičovská
dovolená . Chtěla bych se zeptat když den po
jeho narozeninách nastoupim do zaměstnání mám nárok ještě na
rodičovský příspěvek? (Rodičovský příspěvek nemám vyčerpaný zbývá
cca 6000,– ) moc děkuji za odpověď
Nevyčerpaný rodičovský příspěvek
Jojo příspěvek můžeš pobírat až do 4 let věku dítěte a zároveň
si vydělávat jak je libo (podmínka je tuším že dítěti musí být
2 roky, což splňuješ)
@Kriss Tina píše:
Jojo příspěvek můžeš pobírat až do 4 let věku dítěte a zároveň si vydělávat jak je libo (podmínka je tuším že dítěti musí být 2 roky, což splňuješ)
Vydělávat si při pobírání RP můžeš jak chceš. Jen do dvou let věku dítěte ho nesmíš dát na víc než 4 hod do školky.
A ja myslim, ze tech 6000 ti prijde s poslednim rodicakem, ne?
nebo uz ti prisel rodicak za posledni mesic?
Nebudes muset teda zadat o protahnuti o ten měsíc?
Mě když končil rodicak v srpnu tak mi poslali dávku + další měsíc
(myslím)zbytek což bylo víc než rodicak
@P4ja píše:
Vydělávat si při pobírání RP můžeš jak chceš. Jen do dvou let věku dítěte ho nesmíš dát na víc než 4 hod do školky.
Muze byt klidne na vic jak 4 hodiny, jen to nesmi byt vic jak 46 hodin za mesic
@a12 píše:
A ja myslim, ze tech 6000 ti prijde s poslednim rodicakem, ne?
nebo uz ti prisel rodicak za posledni mesic?
Nebudes muset teda zadat o protahnuti o ten měsíc?
Teď v lednu mi už peníze přišly. Takže musím na pracák a prodloužit si rodičák? A když si ho neprodloužim nemám na ten zbytek peněz nárok? Právě že jsem domluvená v zaměstnání že nastoupím na poloviční úvazek. (Vím že nejlepší by bylo se zeptat přímo na úřadě jenže bydlím v jiném městě než jsem evidována)
@Anonymní píše:
Teď v lednu mi už peníze přišly. Takže musím na pracák a prodloužit si rodičák? A když si ho neprodloužim nemám na ten zbytek peněz nárok? Právě že jsem domluvená v zaměstnání že nastoupím na poloviční úvazek. (Vím že nejlepší by bylo se zeptat přímo na úřadě jenže bydlím v jiném městě než jsem evidována)
Nic prodlužovat nemusíš, rodičovský příspěvek budeš normálně pobírat dál do vyčerpání 220 tis. Kč. Nastavení rodičovské dovolené v zaměstnání s tím nemá nic společného, jsou to dvě rozdílné věci.
@Anonymní píše:
Proč by sis měla něco prodlužovat ? ? Při žádání o RP jsi napsala částku ne ?? Tak ti to vše pošlou, tak jak mají. A ještě jednoua naposledy. ZAměstnání vyplácení RP nebrání.
- Rozdíl rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená?
- Rodičovská déle než rodičovský příspěvek
- Rodičovská 3 roky, rodičovský příspěvek 2 roky?
- Vyčerpaný rodičovský příspěvek před koncem rodičovské
- Konec rodičovské dovolené. Rodičovský příspěvek dál?
- Příspěvek na bydlení a řodičovský příspěvek
- Poplacení nevyčerpané dovolené?
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.