Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cimada tak kazdej neni odvarenej z coklu. To je stejny, jako bych navstevam cpala mysi, ze ja je mam rada, tak musi kazdej.
@Cimada píše:
Původně jsem přečetla jen Váš první příspěvek, ale po přečtení dalších - působíte dost bezcitně, vaše pozitivní emoce jsou dost na nízké úrovni, na Vašem místě časem zajděte k psychologovi, jinak budete mít potíže ve více sférách Vašeho života. Rodiče možná něco zkazili, ale terapií se něco dá napravit.
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že pes by měl být aspoň průměrně vychovaný.
Fakt bych neposílala zakl. k psychologovi proto, že nemá ráda nevychované psisko, které skáče bezprizorně po bytě… ![]()
Myslím, že psychologové mají na práci spoustu jiných věcí, než aby někomu hustili do hlavy, že má v sobě najít všeobjímající lásku vůči všem čoklům a jejich pošahaným páníčkům, kteří mají psa jako svoji modlu ![]()
@Anonymní píše:
Kvůli rodině, co sem chodí prosím o ponechání anonymu… Potřebuji poradit, jak řešit můj aktuální problém. Moje sestra si pořídila psa. Doma může pes všechno… Skákat po nábytku, po posteli, atd… Já mám tříměsíční miminko. Teď jsme se sešli o víkendu u rodičů. Sestra na svého „miláčka“ nedá dopustit. Ten pes skáče dokonce po stole! Je schopný skočit i na dítě, když se chová v náručí a člověk s ním sedí. Rodičům jsem řekla, že odmítám jezdit, když tam bude ten pes. Tak je napadlo, že dítě příště dáme do ohrádky, aby pes mohl běhat po baráku, jelikož toho těžko někam zavřeme. A že je pěkné, když se všichni sejdeme.To mě teda dostalo… Takže malé dítě budeme dávat do ohrádky pokaždé, když tak bude pes, aby náhodou neměl chudáček málo prostoru
. Rodičům se chystám říct, že kvůli „nevychovanému“ psovi moje dítě rozhodně nebude celý den v ohrádce. Pes je schopný vzítu i hračky, atd… Prostě nedělám celý víkend nic jiného, že odhadním psa od dítěte. Může pro mě rodiče být nějaký pes víc než vlastní vnouče?
Co byste na mém místě dělali vy? A prosím odpusťte si komentáře typu, že pes je členem rodiny, jelikož mě jeden pes dost ošklivě zranil, takže pro mě je to prostě nevyzpytatelné zvíře.
Ale rozhodně tímto nechci urazit milovníky psů, jen mám prostě špatnézkušenosti.
Osobně bych se snažila domluvit s rodiči na tom, že tam budu jezdit jen v době, kdy tam psisko nebude, o toto bych taky nestála.
Kvůli psovi a jeho „paničce“, která není schopna vychovat psa, dávat dítě do ohrádky, to už je fakt bizár ![]()
Já bych tam nejezdila. Pes není víc než dítě, pes je prostě jen zvíře. Chápu, že jako stěně dělá vsechy ty věci, ale sestra by ho měla vychovávat, aby je nedělal i jako dospělý. Což se evidentně neděje. Jako nápad dat decko do ohrádky, aby pes měl prostor, by pro mě byl jasná známka toho, ze mě tam už neuvidí (zároveň se psem).
Já jsem takhle přestala jezdit k babicce, měla starého psa, který občas měl nepochopitelné reakce na běžné situace, a jednou mi bezdůvodně skočil po synovi (tehdy měl rok a pul). Naštěstí mám normální babičku, a tak do našeho odjezdu byl zavrenej pes, ne dítě. Kdyby psa ještě omlouvala a chtěla zavírat dítě, už bych tam asi nepřijela nikdy.
Pes je jen zástupný problém. Prostě nemusíš rodiče, na sestru žárlíš, a skrýváš to za psa. Tak tam halt nejezdí a je to.
Pes je štěně, tak zkrátka si chce hrát. Je vidět, že rodiče udělali dobře, že ti psa nedovolili, nedělalo by to dobrotu.
@Cimada píše:
Původně jsem přečetla jen Váš první příspěvek, ale po přečtení dalších - působíte dost bezcitně, vaše pozitivní emoce jsou dost na nízké úrovni, na Vašem místě časem zajděte k psychologovi, jinak budete mít potíže ve více sférách Vašeho života. Rodiče možná něco zkazili, ale terapií se něco dá napravit.
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že pes by měl být aspoň průměrně vychovaný.
To je u pejskařů celkem typický. Kdo nemá rád psy a není z nich poprděnej, ten je bezcitnej… ![]()
Fakt ne. Jsou lidi, kterým jsou nevychovaný psi krajně nepříjemný, zvlášť, když otravují i mimino a jejich páníčkové na to jen čučí, aniž by projevili špetku sebereflexe nad sebou i psem.
Není normální dávat dítě do ohrádky kvůli psovi. Sestra by měla psa vychovat nebo jí jednou přeroste přes hlavu.
@Cimada píše:
Chyba je i ve Vás (pokud pes není agresivní). Vy o psech málo víte a momentálně uvažujete „omezeně“ jen v módu ochrana dítěte. Ale to je opravdu celé špatně. A podstatnou roli v celém „případu“ ale hraje Vaše negativita vůči zvířeti.
Takže je povinnost zakladatelky vzdělat se o psech, a až dosáhne patřičně úrovně pozitivita ke zvířatům, už nebude vadit, že sestra psa nezvládá? ![]()
O psech něco vím a ano, máš pravdu. Pes se musí vychovat k poslušnosti a rozhodně mu nemáš uhýbat ty nebo tvoje dítě. Výchova musí být od štěněte…
Tak rozhodně si nepřipadá zralá na psychologa, jelikož mi vadí nevychovaný pes. Zároveň nevidím důvod, proč bych měla psa já napominat, vychovávat, atd. Stejně tak já mám na starosti své dítě a ne chodit za zadkem psovi. Já taky nepřijedu na návštěvu a řvoucí dítě nikomu nestrkam s tím, aby něco udělal. ![]()
Pokud je pes patřičně vychovaný, jsem schopná naprosto v pohodě takového psa tolerovat. On si nevšímá mě já jeho, je klid. Ale abych přijela na návštěvu a do dvou minut měla roztzene silonky a pes je ještě pochvalen jak krásně vítá mi normální opravdu nepřijde ![]()
Ještě děkuji za ujištění, že opravdu není normální, aby se pes od štěněte nevychovaval. Mě to totiž přijde jako naprostá samozřejmost že neskave do postele, po nábytku, na stůl, po dětech, atd. ![]()
@topazio tak jaká je to rasa netuším… Prý nějaká „směska“ jen nevím jakých ras. Je středně velký, s delší srstí
každopádně už teď když skáče, tak ho mám po pas. A v pohodě vyskočí na židli i na pohovku. Ze židle i na stůl.
Souhlasím plně se zakladatelkou, tohle by mi vadilo. Ale já teda taky nejsem čoklomil. Když je v okolí mého dítěte pes, zpravidla nechávám na manželovi, aby „vztahy“ řešil. On v minulosti psa měl a rozumí jim více než já, já bych dítě od psa vždy odvedla a asi bych v něm budovala strach ze zvířat.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Spíš opravdu nemám ráda psy. A jsem zasadovy člověk, takže i když je na posteli přehoz tak je pes prostě na posteli. Například práh mého domu se psem v životě nepřekročí. A nevím, proč já bych měla řešit něco, co mi přijde jako naprostý základ slušnosti od člověka, který má psa. Já se s nimi opravdu vidět nemusím, samotné je mi líp, jsem tam opravdu jen kvůli nim.Jinak od mala jsem zvyklá, že jsem nikdy neměla u rodičů žádné zastání, takže o to mi opravdu nejde, už jsem si zvykla
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Spíš opravdu nemám ráda psy. A jsem zasadovy člověk, takže i když je na posteli přehoz tak je pes prostě na posteli. Například práh mého domu se psem v životě nepřekročí. A nevím, proč já bych měla řešit něco, co mi přijde jako naprostý základ slušnosti od člověka, který má psa. Já se s nimi opravdu vidět nemusím, samotné je mi líp, jsem tam opravdu jen kvůli nim.Jinak od mala jsem zvyklá, že jsem nikdy neměla u rodičů žádné zastání, takže o to mi opravdu nejde, už jsem si zvykla
Uvedom si, ze sestra je „miluju psa do extremu“ a ty „nesnasim psa do extremu“.
Ale kompromis a dohoda neni na strane jedne z vas, ale nekde uprostred.
S tim, ze momentalne je to stene a i kdyby segra vychovavala ostosest, tak je naprosto nerealne, aby si vas to stene uplne nevsimalo.
Plus nejake ty nedoresene krivdy, kdy jdou rodice segre na ruku a na tebe „kaslou“.
@Anonymní píše:
@topazio tak jaká je to rasa netuším… Prý nějaká „směska“ jen nevím jakých ras. Je středně velký, s delší srstíkaždopádně už teď když skáče, tak ho mám po pas. A v pohodě vyskočí na židli i na pohovku. Ze židle i na stůl.
Pes by skákat na stůl neměl a už vůbec ne na dítko.