Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Je to fajn se tady vypsat
Máš pravdu nestál za to. Ale i já si neustále říkám , že už nikdy děti mít nebudu a přemýšlím co budu dělat dál.Když vydím nějakou nastavající maminu a nebo děti tak je mi strašně!!!Pořád si říkám proč zrovna já.Když řekli přítelovi,že má spermiogram dobrej tak jsem nevěděla jestli se mám radovat nebo brečet,že ta neplodná budu já.Já dělám kadeřnici a bylo mi řečeno lékaři,že kadeřnice,maj dost problém s tvořením vajíček.Jelikož,už to dělám 7let,tak jsem přemýšlela,že budu muset změnit práci,ale kdo mi zaručí,že mi to pomůže???Na druhou stranu znám spoustu lidí,kterým doktoři řekli,že nemůžou mít děti a oni po 6-8 letech otěhotněli.Tak,že vzdát se je to poslední.Nejvíc mě mrzí,když vidím rozzáření oči přítele,že jsem to už 5 dní nedostala.Udělám test a nic za 2 dny to většinou přijde a s tím zase opět to strašný zklamání a pak baraček je skoro dodělanej a všichni příbuzný chodí a říkaj tu strašnou věc:Tak co máte hotovo tak teď to mimčo né?Už nemám sílu na tuhle otázku odpovídat tak jim řeknu,že žádný nechcem a mám klid.Věřím,že se to povede Vám všem jen to nepůjde tak snadno a tak rychle jak si přejeme.
ahoj Saaro, my se o mimi snažili 6 let a měli jsme obrovské štěstí, že nám vyšlo hned první ivf. Pak jsme si šli pro sourozence, ale druhé ivf bohužel nevyšlo. Naštěstí třetí ivf opět vyšlo a nám se za pár týdnů narodí další mimi. Jenom lituji, že jsme na ivf nešli daleko dřívě, páč bych se třeba tak dlouho netrápila. Jinak, do CAR tam se mnou chodila holčina, která byla 6× na ivf a stále nic. Pak si na stránkách neplodnosti přečetla, že může být příčina třeba v imunologii, alergii na spermatu apod, a tato vyšetření dělají jedině na klinice v Praze nebo v Plzni, kde jsou na to spec. pracoviště. Čekačka, než tě objednají je ale min. 3 měsíce a pak zase několik týdnů čekáš na výsledek. Ona měla veškerá vyšetření za sebou, kromě té imunologie a na nic se nepřišlo. No a na problém se přišlo až v Praze na imunologii. Po 3 měsíčním přeléčení a prav. užívání Prednisonu mohla jít na další ivf a ono vyšlo. Doktoři ji řekli, že pokud by se nepřeléčila, tak úplně zbytečně bude chodit na ivf. Oni v CAR totiž moc často nechtějí pacientky na tu imunologii posílat a mají různé výmluvy, že je to bud zbytečné nebo že ti to udělají u nich, ale jak jsem již psala, spec. zařízeni jsou na tato vyšetření pouze klinika v Praze a v Plzni. Kamarádce taky nechtěli v CAR napsat doporučení na vyšetření imunologie, no tak se tam objednala prostředníctvím Mateřské naděje. Moc ti držím pěsti, ať ti to brzo vyjde.
Myslím,že v takovích věcech je trošku nevkusné si z někoho střílet.Já jsem o tom taky nikdy neslyšela řekl mi to dokto v centru asistované reprodukce v Plzni. Řekl mi,že dost jejich pacientek jsou kadeřnice a nebo pracují delší dobu s různýma chemikáliema,že je to způsobeno těma přípravkama se,kterýma denně pracujeme a dostávaj se nám do těla , ale není to jen v kadeřnictví.Jedna moje zákaznice dělala při výrobě lodiček a také nemohla otěhotnět už tam dělala 9let.To samé jí řekl doktor a po půl roce co tam přestala pracovat otěhotněla.Tak,že něco na tom asi bude docela by mi zajímalo jestli je tady někdo takovej,kdo by pracoval také v takovém prostředí.Děkuji
Ahojky je mi 25 let . Dva roky se snažíme o mimčo jsem po laparoskopii vše v pořádku,spermiogram také vyšetření hormonů také na genetice mi vyšla Mutace.Těď jsem po první inseminaci tak čekám co bude dál musím si píchat kvůli té mutaci denně injekce do břicha . Cháou o Vás všechny je to strašný být naprosto oba v pořádku a stále nic.Je to vážně hodně psychykou . Myslíte si,že jste po psychice v pořádku,ale když to dostanete tak přijdou slzy a smutek . Vím to ze své zkušenosti,Ale moje známá po 4 letech otěhotněla na dovolené,když už nepočítala s dítětem,byla z toho v šoku už byla smířená se životem bez dětí.Tak,že opravdu to chce někam vypadnout a nemyslet na to je to těžký ani já to zatím nějak nedokážu,ale časem doufám,že se to povede.Nechci to vzdát.Přišla jsem o jednoho přítele kvůli tomu,že jsem neotěhotněla a má teď dítě s mojí nejlepší kamarádkou teď už tedy bývalou a to je strašný je potkávat s kočárkem. Prostě je to takovej boj,kterej musíme dobojovat a vyhrát . Je to nefér , některý chodí na potraty další děti vyhodí a ty co by za dítě dali všechno na světě se takhle trápí . Všem Vám přeji moc štěstíčka ať už se dlouho netrapíte a štěstí se usměje i na Vás.