Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale kež by ji bylo 90,všichni mi řikaji, neboj ona tady věčně nebude, ale za pár to taky nemá
@Hanka1 píše:
Tak byt je pritele a pokud dal matce klice, tak ty sotva s tim něco udelas. Pokud tam chodi v tve nepritomnosti tim lip. Pokud uklizi, tak bych ji na ferovku rekla, ze si neprejes, aby tam něco prerovnavala a rozsypávala…
Nebo az budete na navsteve u tchyne, tak ji zacni taky něco prerovnavat a když se bude divit, tak aspoň bude vedet, jak ti je…
Obávám se že to s ní nic neudělá protože ona má zřejmě pocit že je to normální a s takovými bohužel většinou nehne ani když se chováš stejně ![]()
@terynka006 píše:
Obávám se že to s ní nic neudělá protože ona má zřejmě pocit že je to normální a s takovými bohužel většinou nehne ani když se chováš stejně
No ja bych to nesnesla, tak pokud si matku neumi srovnat chlap, tak bych s ni sla klidne do konfliktu..
Tady by měl zakročit přítel. Sice nejste sezdaní, ale žijete spolu jako partneři a sdílíte spolu jednu domácnost. Přece kvůli tomu, že nejsi spolumajitelkou bytu, nebudeš mít sklaplé paty. Podle popisu jeho matky to vypadá, že jí nesmí nic uniknout, všude strká nos. Měla by si najít nějaký koníček, aby se zabavila. Neumím si představit, že by v mé nepřítomnosti šmírovala co kde v bytě mám(e) a ještě k tomu vlastnila klíče od bytu, kde já mám své osobní věci. Předpokládám, že ani Ty nemáš klíče od jejího bytu.. Já bych si takové chování líbit nenechala a s chlapem, který nedokáže matce vysvětlit, kde je její místo, bych nežila.
Ahoj, to co pises je hrozny…vubec se ti nedivim to bych taky nesnesla. Pomalu to vypada, jakoby chtela docilit toho aby jste sli od sebe. Pritel by mel mit klid kdyz je po operaci. Co takhle navrhnout tchyni aby jste se tak mesic nevideli jen si volali? Bylo by to pro vsechny nejlepsi a pro pritele nejvic aby se dal dohromady. Kazdopadne je to tvuj pritel, kdo by mel nastavit pravidla ty jsi na ni kratka ptz nejsi jeji dite. Ale mela by te respektovat ptz je to i tvoje domacnost. Kazdopadne bych ji zabavila ty klice
@Anonymní píše: Špatně že uklizí přerovnává sundá moji výzdobu z polic, a dá tam svoji výzdobu všude, po bytě je rozsypaná sůl =na vyhnání od zlých duchů![]()
apod
Ty už si tu psala… Taková věčná plačka ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Ty už si tu psala… Taková věčná plačka
Pravda, tchyne co sype sul po byte…to se dobre pamatuje ![]()
Nektere matky proste kdyz zustanou samy bez manzela maji tendenci se upnout na deti. Ale vubec si nechteji pripustit ze jim nici zivot svym,,otravovanim,, mela by si najit nejaky konicek. Tvuj pritel by ji to mel vysvetlit sam. Jinak nebude mit klid nikdy, ty taky ne a nakonec zustane sam se svoji matkou-to by si mel taky uvedomit pokud se mu nechce nic resit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém se kterým se léta nedokážu srovnat A to je tchýně!! Je hodně závislá na svým synovi a on na ni. Nejsme manželé ani nemáme děti. Přítel je po operaci srdeční chlopně. Bydlíme v bytě. Hodně jsem se sní hádala, i můj přitel, rok jsme totiž bydleli společněhruza hádky na denním pořádku. Pořad se mi to vrací, ikdyž už spolu nebydlíme, no a ted po přitelově operaci, k nám začala denně chodit a organizovat domácnost. Bouchla jsem a z bytu ji vyhodila
i když to je byt mého přitele. Nedala si říct a druhý den, přišla znovu, znovu bylo dusno. Každou hodinu volá buď mě, nebo přitelovi. Chtěla bych.sni vztahy nějak urovnat, ale nevim.jak když jsem na ni milá tak je hodně vlezlá a dovolí si, když jsem protivná tak si na mě stěžuje přiteli a chodí k nám když jsem já v práci, samo..že má i klíče od bytu. Přitel je mezi námi jako mezi mlýnskými kameny, jednou se zastavá mě, podruhý matky. Vlastně ji nemám ráda a nejradši bych aby byla od nás hodně daleko a ne v jednom městě denně bych ji nepotkávala neslyšela Nevim jak nastolit hranice? ona chodí přes mrtvoly.Jo jednou je na mě milá hodná po druhý se chce hádat apod je náladová.
Tak byt je tvého přítele, takže proč by máma neměla mít klíče, naši mají také klíče ode mě..obávím se, že budeš muset držet pusu nebo si s ní promluv..
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém se kterým se léta nedokážu srovnat A to je tchýně!! Je hodně závislá na svým synovi a on na ni. Nejsme manželé ani nemáme děti. Přítel je po operaci srdeční chlopně. Bydlíme v bytě. Hodně jsem se sní hádala, i můj přitel, rok jsme totiž bydleli společněhruza hádky na denním pořádku. Pořad se mi to vrací, ikdyž už spolu nebydlíme, no a ted po přitelově operaci, k nám začala denně chodit a organizovat domácnost. Bouchla jsem a z bytu ji vyhodila
i když to je byt mého přitele. Nedala si říct a druhý den, přišla znovu, znovu bylo dusno. Každou hodinu volá buď mě, nebo přitelovi. Chtěla bych.sni vztahy nějak urovnat, ale nevim.jak když jsem na ni milá tak je hodně vlezlá a dovolí si, když jsem protivná tak si na mě stěžuje přiteli a chodí k nám když jsem já v práci, samo..že má i klíče od bytu. Přitel je mezi námi jako mezi mlýnskými kameny, jednou se zastavá mě, podruhý matky. Vlastně ji nemám ráda a nejradši bych aby byla od nás hodně daleko a ne v jednom městě denně bych ji nepotkávala neslyšela Nevim jak nastolit hranice? ona chodí přes mrtvoly.Jo jednou je na mě milá hodná po druhý se chce hádat apod je náladová.
jak se do lesa vola, tak se z neho ozyva. Delas na mne dojem hadave a nesnasenlive.
@Bubla_Bučková píše:taky budeš své děti denně kontaktovat a polezeš jim do bytu , i přes to , že si to nepřejí ?
A ty až budeš mít jednou děti, budeš je mít ráda a nebo o sobě budeš tvrdit, že si závislá? Konfliktní a náladove jste obě, kdybych řešila to, co ty, asi bych se rozešla před dětmi, manželstvím.
@Anonymní píše: Špatně že uklizí přerovnává sundá moji výzdobu z polic, a dá tam svoji výzdobu všude, po bytě je rozsypaná sůl =na vyhnání od zlých duchů![]()
apod
asi bych se odstehovala… a přítel at si to s matkou pořeší a rozhodne se co chce…tohle bych teda nesnesla
@lilith1 píše:
Tak byt je tvého přítele, takže proč by máma neměla mít klíče, naši mají také klíče ode mě..obávím se, že budeš muset držet pusu nebo si s ní promluv..
Tak tohle je věc názoru a myslím že taky domluvy s partnerem. V bytě žiju taky a mám tam svoje osobní věci a rozhodně by se mi nelíbilo aby někdo z rodičů měl nonstop přístup k nám do bytu
byt sice je přítele zakladatelky ale zakladatelka tam bydlí taky a předpokládám že potom co se tak spolu dohodli takže chápu že se jí nelíbí že má tchyně klíče
Je holt otazka, zda jim do toho byt leze kazdy den stale, anebo jenom ted po operaci. Jeji syn mel operaci srdce proboha. Se ji nedivim, ze ma o nej strach.
Popravdě, než se na život uvázat do rodiny, kde si chlap neumí urovnat vztahy s mámou, tak se rozejdu před dětmi. Umíš si představit v tomhle žít zbytek života? Předpokládám, že tchýni zdaleka není devadesát