Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co kdyz je to takto:
Mama: Tak co, jak to vidis do budoucna? Co svatba? Deti?
Syn: No vis mami, ja ti uplne nevim, jestli s xy chci byt cely zivot. Ona je fajn, je mi s ni dobre, ale fakt nevim. Tak uvidime, jo? Zatim zadne deti ani svatba.
Proc to chlapec hraje na obe strany? Mama je jista.
No a ted je po operaci, tak se nedivte, ze za nim mama chodi kazdy den. Copak vy byste se o sve dite, byt uz dospele (kolik je jim vlastne let?), nebaly a nezajimaly? Ja ano.
Mila zakladatelkou, jak já ti rozumím.
S byvalim přítelem jsem též bydlela v jeho baráku, kde žila i jeho matka. Nikdy víc co já jsem zažívala. Neskutečný její nálady, jak přítele navadela proti. Naštěstí se me tedy vždy zastal.
Manžel ji umřel, ma sice 4 děti ale ten můj bývalí byl její nejlepší syn, takže b, la na něm závislá a nedokázala si představit ze tráví čas semnou a ne s ni tolik kolik by si představovala…tenkrát to začalo, když jsem se přestěhovala k ním. prvně to klapalo, než jsem pochopila o co go a začala jsem se od ni oddalovat. To byly její hysterické výlevy po celém baráku křik například jak si mohu dovolit si jít po obědě lehnout a podobně prostě hovadiny. Druhy den přišla s brekem jak se mi moc omlouvá a takhle to bylo dokola.
Došlo to do toho stadia, ze jsem se sbalila a odešla jsem od nich…(pravda, mela jsem s přítelem dlouho neshody)
A odstěhovala jsem se do bytu. Pak jsme se k sobě vrátili a on se ke me nastěhoval a maminka se začala k nám vtirat do bytu. Řekla jsem mu, ze si nepreji aby byla na návštěvě když jsem doma já.
Jsou to asi 2 roky a odešla jsem od přítele úplně. A řeknu, ze nikdy vic…maminka od nynějšího už manžela je k nezaplacení…:)
@terynka006 Ano ty máš tenhle vztah a ni mají jiný, co na tom? Jim by zase třeba nevyhovoval tvůj vztah. A co kdyby partner tě nutil do toho dát mámě klíče a navštěvovat se denně? Nechápu. A my třeba máme klíče od syna i dcery a oni od nás. A jak se to občas hodí - potřeba pohlídat poštu, řemeslníka, vyzvednou děti anebo když některý z nás klíče zabouchne doma. Jo a klidně při hlídání dětí uklízím nebo peru nebo žehlí. Je to pomoc, ne vměšování se do chodu rodiny ani vyčítání. Oni pomáhají nám, my jim, jak kdo může.
@inkakřivák já neříkám že to je špatně říkám že chápu zakladatelku a to bez ohledu na to či je byt, ona tam s ním žije tak se na tomhle měli dohodnout protože v bytě má svoje věci i ona.
@Leontys píše:
Mila zakladatelkou, jak já ti rozumím.
S byvalim přítelem jsem též bydlela v jeho baráku, kde žila i jeho matka. Nikdy víc co já jsem zažívala. Neskutečný její nálady, jak přítele navadela proti. Naštěstí se me tedy vždy zastal.
Manžel ji umřel, ma sice 4 děti ale ten můj bývalí byl její nejlepší syn, takže b, la na něm závislá a nedokázala si představit ze tráví čas semnou a ne s ni tolik kolik by si představovala…tenkrát to začalo, když jsem se přestěhovala k ním. prvně to klapalo, než jsem pochopila o co go a začala jsem se od ni oddalovat. To byly její hysterické výlevy po celém baráku křik například jak si mohu dovolit si jít po obědě lehnout a podobně prostě hovadiny. Druhy den přišla s brekem jak se mi moc omlouvá a takhle to bylo dokola.
Došlo to do toho stadia, ze jsem se sbalila a odešla jsem od nich…(pravda, mela jsem s přítelem dlouho neshody)
A odstěhovala jsem se do bytu. Pak jsme se k sobě vrátili a on se ke me nastěhoval a maminka se začala k nám vtirat do bytu. Řekla jsem mu, ze si nepreji aby byla na návštěvě když jsem doma já.
Jsou to asi 2 roky a odešla jsem od přítele úplně. A řeknu, ze nikdy vic…maminka od nynějšího už manžela je k nezaplacení…:)
Jj tak to je taky tak přijde na návštěvu huláká na celý byt jen jenom ječí a ječí, musim si vždy dát panáka na uvolnění. Už začala chodit i 2 x denně ráno když se probudim a večer když přijdu z práce ![]()
2× denne a po navsteve panak? No, tak to brzo nebudes mit problem s tchyni, ale s necim uplne jinym… ![]()
@Anonymní píše:
@Lalelale kež by ji bylo 90,všichni mi řikaji, neboj ona tady věčně nebude, ale za pár to taky nemá
Hustá drsňačka, viď? ![]()
No, jak píše @Ou - když se sejdou dvě podobné, je to průšvih a jediný, koho tam lituju, je tvůj přítel. Obě jste sociálně zdatné jak patníky u cesty. Ohleduplnost nulová.
Chodí tam takhle od začátku, nebo teď po jeho operaci?
On je s ní v bytě, kde začne pobíhat a přerovnávat police a nic jí neřekne? Nevadí mu to?
Píšeš, že přítel s tvým názorem na chování mámy souhlasí - nezvládli byste se domluvit, všichni 3 si sednout a říct si, co je pro vás už přes čáru? Pár základních pravidel… ![]()
@Anonymní píše:
Jj tak to je taky tak přijde na návštěvu huláká na celý byt jen jenom ječí a ječí, musim si vždy dát panáka na uvolnění. Už začala chodit i 2 x denně ráno když se probudim a večer když přijdu z práce
no tak to bych byla radsi rozvedena nez alkoholicka… ![]()
@Anonymní píše:
Jj tak to je taky tak přijde na návštěvu huláká na celý byt jen jenom ječí a ječí, musim si vždy dát panáka na uvolnění. Už začala chodit i 2 x denně ráno když se probudim a večer když přijdu z práce
Tak najdi jine bydleni, odstehuj se, treba pritel pujde s tebou, a mas vystarano. Do sveho bytu nemusis poustet kazdeho.
Proste te nema rada. Pokud s pritelem zustanes, tak to musis prijmout jako fakt. Ona nema rada tebe, ty nemas rada ji, ale obe mate rady stejneho muze ![]()
@terynka006 píše:
@inkakřivák já neříkám že to je špatně říkám že chápu zakladatelku a to bez ohledu na to či je byt, ona tam s ním žije tak se na tomhle měli dohodnout protože v bytě má svoje věci i ona.
To jistě, měli by se dohodnout, ale bohužel se nedomluvili. Takže jedině sednout s chlapem a hledat kompromis. A pozor kompromis pro mne není vyrazím s babou dveře.
@Anonymní píše:
Ona ma klice od bytu?
Klíče jí tedy vezmi anebo vyměn zámek. Případně dej na dveře zástrčku, at si chodí když nejsi doma, ale když jsi, tak to zavři. Ovšem nejlepší by bylo domluvit se s manželem na kompromisu a ten babičce předestřít a trvat na dodržování.
@inkakřivák píše:
Klíče jí tedy vezmi anebo vyměn zámek. Případně dej na dveře zástrčku, at si chodí když nejsi doma, ale když jsi, tak to zavři. Ovšem nejlepší by bylo domluvit se s manželem na kompromisu a ten babičce předestřít a trvat na dodržování.
jenze ten byt je pritele a ten sam dal matce klice. Takze tezko si zakladatelce rekne matce o klice, když ji tam nepatri ani klika od dveri…navíc matka tam chodi, když zakladatelka není doma…