Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dala bych svoje, nechtěla bych se jmenovat jinak než dítě, které porodim.
Zásadně po Sobě! už jen kvůli školce, škole, lékaři, telefonování, cestování..
navíc muž, který by si mne jako matku svého dítěte nevzal, by mi nestál za to, abych po něm to dítě pojmenovala.
A taky znám pár případů v okolí, že se rodiče rozešli a matka, která měla za svobodna dítě a dala mu jméno po otci, lítala po soudech, aby se dítě mohlo přejmenovat. To teda ani náhodou!
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším aktuálně příjmení pro své nenarozené miminko, jaké byste zvolily když si vás přítel zatím nevzal? Pořád o tom přemýšlím a nemůžu se rozhodnout.
Pokud bych měla dítě za svobodna, příjmení by mělo po mně.
Samozřejmě ale, kdyby třeba už byla napevno domluvená svatba a jen se to z nějakého vážného důvodu nestihlo zrealizovat do termínu porodu, tak by byla situace jiná.
Klidně bych dala po chlapovi, záleží jak to máte. Pokud s ním plánuješ zůstat proč ne. Ono aby se pak třeba za 2 roky všechno měnilo mi příjde zbytečný.
Dali jsme příjmení po chlapovi. Líbí se mi. Nikde s tím problémy nemáme.
@heluska1992 píše:
Klidně bych dala po chlapovi, záleží jak to máte. Pokud s ním plánuješ zůstat proč ne. Ono aby se pak třeba za 2 roky všechno měnilo mi příjde zbytečný.
Kolik ženských takovým slibem zaplakalo…
Stačí pročíst pár diskuzí zde… Nechce si mě vzít, dítě příjmení po něm a blabla… A že plánuje nerovná se že se stane. Může přijít rozchod a pak co.
Dala bych po sobě. Změna příjmení u dítěte je otázka chvilky a řeší se na matrice ještě před obřadem.
Nevidím jediný důvod, proč bych se měla jmenovat jako jediná v rodině jinak. Takže rozhodně příjmení moje. ![]()
Po sobě, nechtěla bych se jmenovat jinak než mé dítě. Po svatbě není problém příjmení změnit.
Dala jsem příjmení po tátovi a nelituju. Neměla sem s tím problémy nikde, občas mi někde řekli příjmením dítěte, ale tak to zase tolik nehrotím. Je to jeho syn, tak jakýpacopa, tradice dávat jméno po otci/manželovi mi přijde v pořádku.
Pokud by nebyla svatba už s pevně domluveným termínem v plánu, tak rozhodně po sobě.
Ahoj, řeším aktuálně příjmení pro své nenarozené miminko, jaké byste zvolily když si vás přítel zatím nevzal? Pořád o tom přemýšlím a nemůžu se rozhodnout.