Nevzala jsem službu v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Když to jde, vyhovím. Když to nejde, nevyhovím.
Vedoucí nás za to nikdy nijak nelynčuje.
Nevím, co máš za práci a co tam je za vedoucí, ale teda vůbec by tě to nemělo ohrožovat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jde o to jestli tě jen slušně žádá a ptá se nebo ti nařizuje práci přesčas. Podle popisu to první a pak je to jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ve zkušební době bych si spíše snažila posunout lékaře a vyjít vstříc šéfové a vzít službu. Nebo to bylo něco hodně akutního, co nešlo změnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naopak, dobře jsi udělala. Neměli by si zvykat, že sedíš doma na zadku a čekáš na povel. Pokud bys často takto vycházela vstříc, stalo by se to zvykem, až samozřejmostí.
Je potřeba vymezit se hned na začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parfem_z_hadovky píše: Více
Tak má nějaký plán směn. Cokoliv nad je práce přesčas. Tam se jen tak vymezit nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu Bohužel přesunout termín není možné, protože čekací doba u lékaře je půl roku. Jedná se o gastroskopii ![]()
- Citovat
- Upravit
To by měli pochopit, pokud jsou normální a vzít to úplně normálně, bez toho, aby tě to nějak ohrozilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebála bych se. Jestli má nadřízená všech pět pohromadě, nebude z jednoho odmítnutí dělat závěry.
- Citovat
- Upravit
Šéfce bych vysvětlila, že jsem na termín čekala půl roku, to opravdu musí pochopit.. navíc minule jsi vstříc vyšla…
Já beru většinu takových žádostí od šéfa, když můžu, tohle by pochopil každý, klid..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsou schopni tě vyhodit kvůli tomu, že to řeknou den předem a ty nemůžeš posunout lékaře… tak na takovém místě je lepší nepracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně.
A nejen tam. Lékaře bych tedy nepřesouvala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano stalo. Byly jsme 2 prodavačky na jeden obchod. Odmítla jsem směnu místo kolegyně, která onemocněla. Kvůli vánočnímu vystoupení dcery. Taky to bylo ve zkušebce.
Chvilku dobrý ale pak jsem si vzala očr na 2 dny! A od té doby peklo. Defacto vytvořila takové podmínky, že mě donutila odejit. Ale nelituji. Absolutně nechápala, že pro mě práce není na prvním místě.
Nedej se, prostě člověk má i rodinný život a není pro zaměstnavatele na zavolání. Navíc máš doktora, to je pádný důvod pro odmítnutí.
- Citovat
- Upravit
Odmítla jsi pouze jednou.. To by mělo být v pohodě.
Já bohužel odmítla víckrát a i když jsem oproti jiným měla za úkol větší rozmanitost v práci než oni.. Tak jsem to naprosto oprávněné schytala.. A ve zkušebce se semnou rozloučili.
Přišla jsem o nejlepší práci na světě. Moje srdeční záležitost a velké ponaučení do budoucna
- Citovat
- Upravit
tohle je úplně pochopitelné a každý normální šéf to v pohodě přijme. Netrap se tím a ať ti to vyšetření dobře dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych znát váš názor. Jsem ve zkušební době a dnes mi napsala vedoucí, jestli bych nemohla vzít zítřejší službu místo kolegyně. Odpověděla jsem jí, že bohužel nemohu, protože musím k lékaři. Není to poprvé, co mě o něco podobného požádala – jednou už jsem takovou službu vzala, ale tentokrát to opravdu nejde. Myslíte, že bych si tím mohla v práci nějak uškodit? Mám z toho výčitky. Stalo se vám někdy, že jste odmítli službu, o kterou vás vedoucí požádal? Jak to dopadlo?