Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, není na tom některá podobně jako já? A nechce zůstat v kontaktu celou tuhle cestu až po případný test?
Ahoj
já začala stimulovat v sobotu. Zítra mně čeká první kontrolní ultrazvuk.
@Kat007 tak na utz bylo 7 folikulů. Ode dneška ke Gonalu píchám ještě injekce Cetrotide. Další kontrolu mám v pondělí a OPU bude asi ve čtvrtek. Čím stimuluješ ty a na kdy máš naplánovanou kontrolu?
P. S. jestli chceš, můžeš mi napsat soukromou zprávu…stejnak jsme tady jen my dvě ![]()
@dafííí Ahojky, já měla Gonal, dneska kontrola a paní doktorka mi jej škrtla a dala místo něj..Menopur…nebpo tak něco
7 folikul je supeeeer
Zdravím já stimuluji od patka a zítra mě čeká kontrolní UTZ a uvidím co bude dál. Jsem z toho nervózní a mám i trošku strach.
@Kat007 Jakože jsi na Gonal špatně reagovala?
Já měla včera další kontrolu. Moje Dr. má tento týden dovolenou, tak jsem byla u jiného doktora. Ten zase mluvil o 10 folikulech, ale asi se mu nějak nezdála velikost či co. Že na to, že jsem 10-tý den stimulace, že to nějak trvá
tak mě jako trochu rozhodil. Největší folikul měl myslím 17 a nejmenší tak 13-14. No každopádně stimuluji do středy a v pátek mě čeká OPU. Tak jsem zvědavá kolik těch vajíček nakonec bude.
Dej vědět jak jsi na tom ![]()
@Anet.li Ahoj
dej vědět, jak ti dopadla kontrola. Já z té první měla taky strach, jak budu na léky reagovat a jestli tam vůbec nějaké folikuly budu mít. Držím palce! ![]()
@dafííí Nooo…já měla největší 13
nejmenší 5…Čtvrtek kontrola a prý neděle či pondělí… Tfuj Tfuj…Pisni
Zdravím kontrola v pohodě, měla jsem jinou doktorku moje má dovolenou. Zatím mi nic moc neřekla folikulu odhadovala 5-10. Dala mi další injekce bemfolu 225 a ještě cetrotide a pátek další kontrola a uvidí se. Bojím se odběru a případného ohhs.
Ahoj holky, já začnu asi za 14 dní, ale i tak bych se ráda přidala, bude fajn to s někým sdílet ![]()
Ahoj holky, tak už jsem po odběru. Odebrali mi 7 vajíček, z toho 5 je zralých schopných oplodnění. Zbývající dvě jsou prý tak napůl, takže jim dají ješte tak dvě hodiny jestli stihnou dozrát a pak odpoledne budou všechny oplodňovat.
V pondělí budou volat kolik se jich podařilo oplodnit.
Pak budeme 3-4 týdny čekat, jak dopadne genetika a až v tom další cyklu by byl KET.
To teď bude hrozné čekání ![]()
Držím všem palce ať vše dobře dopadne ![]()
@dafííí píše:
Ahoj holky, tak už jsem po odběru. Odebrali mi 7 vajíček, z toho 5 je zralých schopných oplodnění. Zbývající dvě jsou prý tak napůl, takže jim dají ješte tak dvě hodiny jestli stihnou dozrát a pak odpoledne budou všechny oplodňovat.
V pondělí budou volat kolik se jich podařilo oplodnit.
Pak budeme 3-4 týdny čekat, jak dopadne genetika a až v tom další cyklu by byl KET.
To teď bude hrozné čekání
Držím všem palce ať vše dobře dopadne
Ahoj, taky držím palce, at dopadne dobře genetika, taky jí máme schválenou… ale i tak mám někdy obavy, aby opravdu zavedli jen zdravé embryo, nám nikdy nic nezjistili, tak nám bylo řečeno, ne tedy v CAR, že vlastně ani neví, co hledat. Ale zase muj gynekolog mě uklidnil, že celkově z umělého oplodnění jsou většinou zdravá těhotenství tak snad. Proč vám dělají genetiku? Jinak my začínáme za necelý týden.
@ovce1 Ahoj
já mám za sebou dva potraty, takže jsme s partnerem podstoupili ještě před zahájením IVF genetické vyšetření. Na nic zásadního se nepřišlo. Jen u mně zjištěna jakási mutace genu způsobující hluchotu, ale jelikož partner to nemá, tak se riziko vylučuje. I tak nám ale bylo určeno genetické otestování embryí. Spíš to ale asi bude kvůli těm potratům. Jsem za to ráda, protože jak říkáš, budu aspoň trochu v klidu, že je embryo v pořádku. I když jistota, že bude vše OK asi není nikdy.
Momentálně mám ale obavy, aby nějaké embryo k otestování bylo. Z 6 oplodněných vajíček už to 3 vzdaly a 3 se ještě drží. Finální počet se dozvím v pátek a pak bude případně zase čekání na výsledky té genetiky. Je to zdlouhavé a stresující, ale rozhodně se to vyplatí ![]()
Tak ti přeji ať dobře snášíš stimulaci. Je to tvoje první IVF? A čím budeš stimulovat? Já měla gonal a z doplatku se mi protočily panenky…ale já měla vysoké dávky kvůli nižšímu AMH.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.