Nezaložená jádra kyčlí ve 3,5 měsících

172
10.11.12 22:15

Nezaložená jádra kyčlí ve 3,5 měsících

Dobrý den,

byla jsem se synem ve 3,5 měsících na kontrole kyčlí a kontrola nedopadla dobře. Ve zprávě mám napsáno-kyčle stabilní abdukce volná, nožičky v normě, UZ KYČLÍ- la balit., jádra balit. nejsou založena. Jedna plena, Vegantol gtt. Kontrola za dva měsíce.

Chci se zeptat, co přesně to znamená a zda můžu nějakým způsobem tento problém ovlivnit? A jak balit na široko.? Jen dodám, že v šestinedělí bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35331
10.11.12 22:21

Kdo ti rekl, ze kontrola nedopadla dobre? Jaderka nema, ale stavet se jeste asi nebude, tak to nevadi. Priste uz treba budou, nevidim v tom zadny problem, ma jeste cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
10.11.12 22:30

Kontrola dopadla špatně???kdo to říkal??…na plenu do bodynka dávej látkovou a zapni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
10.11.12 22:32

Dobře zpracováno tady:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
myslím, že se zatím nic závažného neděje, máte klasifikaci Ia, tudíž bez problému. Neplašila bych a počkala na kontrolu.
Vigantol dáváš? Vitamín D podporuje stavbu kostí…

Příspěvek upraven 10.11.12 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.11.12 22:36

Je to úplně v pořádku. U mě ani jeden syn neměl jadérka ani v 8m. Starší je v 10 měl, mladší nevím, s tím jdu až v lednu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
10.11.12 22:36

To není žádný špatný nález, náš prcek taky v téměř 4. měsících neměl ještě jadérka v kyčelních kloubech, další kontrola v 6 měsících už byla poslední, jádra konečně vylezla :mrgreen:. Abdukční balení- jednu složenou plenu mezi nožky, asi se správně nějak přidělává další plenou, ale to jsem zkusila jednou a vznikla příšerná bakule, takže jsem jí prostě srčila do bodíčka, jak píše @Petra Z, držela tam dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
10.11.12 23:09

Přesně tak, malý tohle dobou taky neměl jadýrka… a klasifikace Ia je to nejlepší co může být. Jo a malému se jadérka potvrdila až v 10 měsících, do té doby jsme chodili na kontroly. A ještě tedy mám pocit, že zápis jedna plena znamená, že nemusíš dávat nic navíc, alespoň nám to ortoped tak řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
11.11.12 00:04

Ahoj, my také neměli jadérka ve 4. měsíci. Až v 8. měsíci. A dr. nám říkal, že je vše v pohodě. Je to prý individuální a ovlivnit se to nedá. Vigantol jí všechny miminka. My měli dokonce naordinované dvě kapky místo běžné jedné. A jedna plena bude asi to, že nemusíš nic dělat navíc. Kdyby jsi měla dávat široké balení, tak tě poučí a pravděpodobně ti to ukáží, nebo odkáží na pediatričku, ať ti to ukáže. Co dr. říkal? Že je to špatné? Źe máš dělat široké balení?

Nemusíš se bát, dokud si nezačne klekat a stoupat, tak nevadí, že jadérka nejsou. My je měli od 8. měsíce a začli lozit kolem 10. měsíce, chodit kolem 13. měsíce.

Já bych neplašila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.11.12 09:12

Dakujem,

dr. praveze nic nehovoril o sirokom baleni. Len, ze nema zalozene jadierka.
Vigantol davame 1 kapicku. Tak snad sa to spravi. Nemam teda davat este jednu plenku?

Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
11.11.12 09:24

Buď si v pondělí zavolej doktorovi, který vyšetřoval kyčle a zeptej se, jestli ho máš dávat nebo si zajdi za pediatričkou a ukaž ji nález. Ale já myslím, že je to zbytečné. Ale pro klid na duši se zeptej. Nebo zkus nějaký server s doktorsy jako je porodnice.cz, kde se můžeš dotáza na nález a jesli máš dávat víc plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
11.11.12 09:29

@Patricia223 Taky myslím, že je to zbytečné, nám bylo při totožném nálezu řečeno, že nemusíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.11.12 09:52

Dobre teda.

Moc dakujem za Vase rady a prispevky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...