Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera to taky chytla, tableta začala působit hned. Dostala ji po večeři, v noci si ještě stežovala na svědění, ale další noc už spala bez buzení. A od té doby máme pokoj, ted ji budu dávat další tabletu.
@derida píše:
Dcera to taky chytla, tableta začala působit hned. Dostala ji po večeři, v noci si ještě stežovala na svědění, ale další noc už spala bez buzení. A od té doby máme pokoj, ted ji budu dávat další tabletu.
No a ona si právě stěžuje, že jí to furt svědí, že by jí to nezabralo? ![]()
Nǎse malá si stěžovala jen ten první večer. Tak zavolej doktorce, jestli ji můžeš dat další prášek. ![]()
Zkušenost nemá, ale našla jsem na netu příbalový leták. Kopíruju část týkající se roupů:
Obvyklé dávkovací schéma
Napadení roupy:
Užijete 1 tabletu jednorázově.
K úplnému potlačení infekce užijete po 2 a 4 týdnech opět 1 tabletu. Je to nutné k úplnému zbavení se cizopasníka. První dávka ničí cizopasníky, avšak nikoli jejich zárodky, které mohou působit další napadení.
Z čehož plyne, že dávat 2 tbl. po sobě je blbost a držela bych se rady MUDr. ![]()
Tak už spí, tak snad zítra už to bude dobré. Děkuji za info a rady. ![]()
Vermox
Rozprostřít na 5-6 týdnů, ničí jen dospělce ve střevu, nevstřebává se do krve a nepůsobí jinde
3 dny 1-0-1 za sebou pak týden pauza a zopakovat 3 dny pak 14 dnů pauza a opět zopakovat 3 dny a ještě jednou po dalších 14 dnech
Přeléčit všechny spolubydlící, lze vkládat na noc tabletu do konečníku
Celkem 24 tbl /dospělou osobu
Dcera 5 let čapla asi ve školce roupa
Doktorka jí napsala vermox, jednu tabletu hned a další nejdříve za 14dní.
včera jsem jí odpolčo jednu dala a ona si i dnes večer stěžuje, že jí hrozně svědí prdelka a víc než normálně.
Já myslela, že to ty potvory zabije, nebo je to jen vypudí
a za jak dlouho? nevím jestli jí třeba nemám dát ještě jeden prášek zítra.
Je mi jí hrozně líto, já to měla taky jako malá a pamatuju si jaký to byl děs